Osto ja nosto: Osuuspankki ja K-kauppa yhteistyöhön

Käteisnoston mahdollisuus laajenee entisestään

Ei käteistä mukana, mutta parkkikolikoille olisi tarvetta? Esimerkiksi tähän tilanteeseen hakevat K-kaupat ja Osuuspankki ratkaisua uudella yhteistyökuviollaan, jossa kauppaostosten yhteydessä voi nyt myös nostaa rahaa.

– Nostosumman ei tarvitse olla tietty tasamäärä kuten nostoautomaateissa, vaan se voi olla mikä vain ja sen saa halutessaan vaikka kolikoina, selvittää K-supermarket Pälkäneen kauppias Timo Karppinen.

Niinpä asiakkaan ei tarvitse erikseen käydä nostamassa rahaa vain vaihtaakseen kaksikymppisensä kassalla kolikoiksi. Tämä ei ole suinkaan yhteistyön päällimmäinen tarkoitus, vaan tavoitteena on järjestää niin pankin kuin kaupankin asiakkaille palveluja aiempaa sujuvammin.

Rahan nostaminen omalta tililtä edellyttää pankkikortilla maksamista, jonka yhteydessä nosto tehdään. Plussakorttia näyttäville nostot ovat maksuttomia, sillä pankki hyvittää jokaisesta nostosta 100 Plussa-pistettä eli noin 50 senttiä – saman summan, joka nostosta kaupassa velvoitetaan. Noston yläraja on 200 euroa, mutta ostosummalle ei ole alarajaa.

Kauppias Karppisen mukaan nostotapahtuma ei vie juurikaan ylimääräistä aikaa. Hän näkee yhteistyössä myös kaupan kannalta käytännöllisyyshyötyä, kun käteistä ei tarvitse enää kuljetella pankkiin yhtä paljon kuin aiemmin. Samalla on kyse myös turvallisuudesta.

– Käteisellä ja kortilla maksamisen suhde on nykyisin noin 50–50. Kortilla maksaminen yleistyy kuitenkin koko ajan, Karppinen kertoo.

Tilitietoja ei kaupan kassalla luonnollisesti näe myyjä eikä asiakas itsekään.

 

Luontevaa yhteistyötä

Osuuspankin ja Keskon välinen sopimus seuraa jo aiemmin alkanutta kauppojen ja pankkien yhteistyötä. Kehitykselle on Kangasalan Seudun Osuuspankin toimitusjohtajan Jari Linjalan mukaan hyvät perusteet.

– Pankin kannalta on tärkeää palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin arkisissa asioissa ja hakea asiakkaan kannalta parhaita ratkaisumalleja, hän sanoo.

Hän ei usko pankkien tekevän yhteistyöratkaisuilla itsestään tarpeettomia, sillä käteisen nostomahdollisuuden tarjoaminen on ollut pankeille erityisosaamisen sijaan ennemminkin peruspalvelu.

– Tämä on luontevaa yhteistyötä, ja se laajentaa käteisnostomahdollisuuksia niille alueille, joissa nostoautomaattia ei ole. Lisäksi asiakas on toisaalta myös vapaa pankkikonttorin aukioloajoista, kun käteistä saa nostettua kaupan aukioloaikoina.

K-kaupat onkin sisällytetty mukaan Osuuspankin uuteen mobiilisovellukseen Pivoon, joka ajantasaisen tilitilanteen lisäksi osaa ohjeistaa käyttäjänsä lähimpään K-kauppaan.

”Sehän kävi nopeasti”, hämmästelee käteisen nostamista kokeillut Kangasalan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Linjala, kun Josefina Lind hoitaa asian kuntoon kassalla. Toimitus kiinnostaa myös Karppisen kauppiaspariskuntaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?