Sukupolvet kohtaavat Kirkkareilla

Kädet ilmaan!

 

Ensin peruskouluikäiset muksut hoilaavat laulukirjoista ja radiokanavilta tuttuja J. Karjalaisen klassikkoja sankan yleisömeren seassa. Sitten heidän vanhempansa ja isovanhempansa pomppivat hiki päässä JVG:n tahtiin.

 

Lauantai-ilta Kirkastusjuhlilla huipentui sukupolvia yhdistäviin keikkakokemuksiin, jotka eivät olisi mahdollisia muilla rokkijuhlilla. Aitoon maalaisfestarit on perinne, joka siirtyy isältä pojille. Samalla se tarjoaa tilaisuuden kokea hetken ajan edeltävän tai seuraavan sukupolven suuria tunteita.

 

Seuraavan sukupolven rap rantautui Aitoon Suomirock-juhlille Petri Nygårdin myötä toissa vuonna. Jälleen sunnuntaina rokkiliiterissä rietasta sanomaansa julistava Nygård esitti alkuun enemmänkin parodiaa rap-uhoamisesta. Viinasta ja naisista riimittelevä Nygård kierrättää rock-kliseitä ja pukee ne lavalle rockperinteen mukaisesti. Jos biisi kertoo hönöttelystä, niin sitten sitä kuvitetaan kupitteluvideolla. Rockia soitetaan, jotta saataisiin naisia, ja siksi Nygårdin show pyörii kumivaginan ympärillä.

 

JVG:n sportti-rap oli riisuttu rokkilavasteista, ja rekvisiitaksi riitti bändin logo. Mutta rock-asenteella rap-duokin oli liikkeellä. Lavalle nousi illan isoin bändi, joka väritti Amerikan suurkaupungeista härmään saakka levinnyttä sykettä myös puhaltimin.

 

Suomirock-festarin lisäksi puhelaulu on rantauntunut myös radiokanaville. Niinpä JVG:ltä löytyy tunnelmaa nostattavia yhteislaulukappaleita, jotka jokainen tuntee. Nuorempi polvi hoilasi ja hyppi mukana joka tahdin ja tavun.

 

Kaikesta huolimatta lauantain kohokohta oli J. Karjalaisen aseistariisuvan upea veto. Häntä vanhemmat maailmantähdet täyttävät kiertueillaan stadioineita ja jäähalleja. Myös Suomesta löytyy rockinsa rinnalla tai sen ansiosta tuoreena pysyneitä tähtiä, joiden ei tarvitse kosiskella ketään eikä näytellä mitään.

 

Viinasta ja naisista riimittelevä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?