Suojeluyhdistys: Kukkian hyväksi tehdään työtä monella rintamalla

Koossa 150 jäsentä

– Kukkian ympäriltä löytyy monenlaista kokemusta, näkemystä ja kontakteja, joita voidaan hyödyntää järven puolesta tehtävässä työssä, Kukkian suojeluyhdistystä elvyttävä Hannu Uusikartano sanoo.

Hän uskoo, ettei yhdistys ole tavoittanut vielä läheskään kaikkia voimia, jotka voisivat olla tukena, kun yhdistys pyrkii pysäyttämään kirkasvetisen järven nuhraantumisen ja veden pinnan laskun.

– Jäseniä on tällä hetkellä 150. Se on vielä potentiaaliin nähden vähän. Aktiivisimmin väki on saatu mukaan Puutikkalan suunnalla Pirkko Syrjäsen aktiivisuuden ansiosta, Uusikartano kiittelee.

Puheenjohtajan tavoitteena on muutama sata jäsentä. Silloin yhdistyksen ääni kuuluisi paremmin muun muassa viranomaisten suuntaan.

Yhdistyksen hallitus esittelee lauantaina 13.7. monitahoista toimintasuunnitelmaa. Työtä järven hyväksi tehdään monella rintamalla. Valmisteilla on muun muassa Kukkian veden laatua käsittelevä lopputyö.

Suojeluyhdistyksen vuosikokous järjestetään lauantaina kello 14 alkaen Mikkolan Navetalla Luopioisissa. Uusikartano toivottaa kokoukseen tervetulleeksi jäsenten lisäksi sellaisetkin Kukkian rantojen asukkaat ja kesäasukkaat, jotka eivät ole vielä liittyneet suojeluyhdistykseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?