Neljä yhdeksästä tuli Kangasalta

Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tämänviikkoisista kahdeksasta sinilevähavainnosta kolme on tehty Kangasalla. Kirkkojärvellä tehtiin havainto runsaasta sinilevästä, ja vähän levää havaittiin Roineella ja Vesijärvellä. Lisäksi Ely-keskukseen tuli yleisöhavainto runsaasta sinileväesiintymästä Pakkalanjärvellä.

Kangasalan Kirkkojärven levänäytteessä esiintyi valtalajina Anabaena-suvun sinilevää sekä lisäksi jonkin verran Microcystis-sukuun kuuluvaa sinilevälajia. Kyseisiin sinileväsukuihin kuuluvat lajit saattavat muodostaa myrkyllisiä kantoja, joten leväpitoisen veden käyttöä pesu- tai löylyvetenä tulisi välttää. Runsaan esiintymän aikana uimista ei suositella.

Vähäiset levähavainnot kirjattiin Ely-keskuksen virallisista havaintopaikoista myös Lempäälässä, Vesijärvellä ja Nokialla.

Ely-keskuksen mukaan levätilanne on pitkälti edellisviikon tapainen.

Viikoittaiset levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-verkkopalvelusta, jonne voi myös lisätä omia havaintojaan. Levähavainnoista voi ilmoittaa myös Pirkanmaan Ely-keskuksen leväyhdyshenkilölle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?