Rauniokirkon yökonsertissa Aimo Kokkola ja nuoret

Pälkäneen Pyhän Mikaelin kirkkorauniolla järjestetään yökonsertti sunnuntaina 21.7.2013, ”kesällä kello 23”. Tapahtuma järjestetään jo yhdeksättä kertaa, ja esiintymässä on tänä suvena paikallisia musiikin taitajia: Aimo Kokkola ja nuoret, eli Jenna Kirjonen instrumenttinaan konserttikantele, Jarmo Kokkola, alttosaksofoni ja Lauri Kokkola, piano, kitara ja laulu.

Poikien isä Aimo Kokkola tunnetaan monipuolisena esiintyjänä, musiikkimiehenä ja lauluntekijänä ympäri valtakuntaa. Tämänkertainen ohjelma on suunniteltu juuri Rauniokirkolle. Konsertti on osa Pälkäneen Rauniokirkon konserttien sarjaa, jonka järjestämiseen on saatu tukea muun muassa Pirkanmaan Kulttuurirahastolta. Konserteilla tehdään tunnetuksi Pälkäneen vanhimman kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen suojelu- ja kunnostustyötä, ja herätetään ihmisiä kiinnostumaan Rauniokirkosta. Vaikka Museovirasto ohjaa ja valvoo muinaismuistolain alaisia kohteita, on vapaaehtoistyöhön perustuvalla yhdistyksellä valtavasti tehtävää kerätä varoja kirkkoraunion kunnostukseen.

Aimo Kokkola ja nuoret, eli Jenna Kirjonen instrumenttinaan konserttikantele, Jarmo Kokkola, alttosaksofoni ja Lauri Kokkola

 

Tunnelmaa yötaivaan alla

Yökonsertin lippu sisältää kahvitarjoilun konsertti-iltana kello 21.30–22.30 Keltaisessa Talossa, Vanhankirkontie 6, jossa liput ovat ennakkomyynnissä. Www- ja facebook-sivuille päivitetään lippujen saatavuus ennen konserttia. Useana vuonna konsertti on ollut loppuunmyyty. Sateen sattuessa tilaisuus siirtyy rauniokirkolta Pälkäneen kirkkoon.

Rauniolla on erityinen tunnelma yöllä, jonka vuoksi useat rauniokirkon ystävät saapuvat yökonserttiin vuodesta toiseen.

Kesän korjaustyönä Vanhankirkon Suojeluyhdistys ry. kunnostuttaa asehuoneen seinärakenteita Museoviraston avustuksella. Työstä vastaa konservaattori Virve Suominen. Asehuoneen kattotuolit odottavat hankkeen seuraavaa vaihetta.

Rauniokirkon kesän 2013 muita tilaisuuksia ovat Kostia-tapahtuman viikon perinnejumalanpalvelus sunnuntaina 28.7. kello 10 sekä Instrumenttien yö -konsertti elokuussa 24.8. kello 21, jossa esiintyvät Valkeakosken musiikkiopiston nuoret soittajat. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?