Verenluovutusta Pentosalilla

Vapaaehtoinen veren luovuttaminen on monille henkilöille sydämen asia. Heistä on muodostunut Kuhmalahdella uskollinen joukko, joka kerrasta toiseen saapuu paikalle ojentamaan kätensä, kun kutsu kuuluu.

– Saattaahan elämänmenossa käydä niinkin että itse olisimme jonakin päivänä saamapuolella! Arja Marttala Kuhmalahden SPR:stä kannustaa.

Liikkuvan veripalvelun hoitajat poikkeavat torstaina 18.7. kello 14–18 Kuhmalahden Pentosalille paikkakuntalaisten toiveesta. Tilaisuus kannattaa käyttää hyväksi, jos vain aikataulu sallii, sillä nyt on vaivatonta luovuttaa verta.

Verenluovuttajaksi kelpaa jokainen 18–65-vuotias, itsensä terveeksi tunteva, vähintään 50 kg painava henkilö. Hemoglobiiniarvo mitataan paikalla ennen luovutusta. Hoitajan haastattelussa selvitetään ne seikat, jotka mahdollisesti estävät sillä kertaa veren luovuttamisen. Yhdellä luovutuskerralla, jokainen voi auttaa kolmea avuntarvitsijaa. Verivalmisteita tarvitaan muun muassa leikkaus- ja syöpäpotilaille, onnettomuuksissa loukkaantuneille sekä keskosvauvoille. Veri on ihmisen kehon valmistama aine, sitä ei voi korvata millään muilla valmisteilla!

– Pentosalilla luovuttajille on tarjolla makoisat kahvit.  Tärkeintä on tietenkin hyvä mieli tehdystä hyvästä teosta! Marttala muistuttaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?