Onnistuminen: Maalaismarkkinoille tuli väkeä – eikä tahtonut lähteä pois

Munankuljettajia ja metallitaitureita

Väkeä riitti molemmin puolin myyntikojuja.

Väki löysi tiensä erinomaisesti Pohjan maalaismarkkinoille heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Laita siihen juttuun, että ainakin 500 autoa on jo tullut, virnistelivät liikenteenohjaajat Pohjan maalaismarkkinoilla, ja kello oli vasta vähän yli yksitoista. Maalaismarkkinat täyttyivät lauantaina ihmisistä ja tunnelmasta, ja molempia riitti aamupäivän ensihetkistä viimeisiin kellonlyömiin asti. Osa markkinavieraista viihtyi sen verran hyvin, ettei isompaa kiirettä pois lähtemiselle ollut vielä virallisen markkina-ajan päätyttyäkään.

Olihan tapahtumassa toi paljon sulateltavaa. Laajalle alueelle levittäytyneet markkinat tarjosivat kävijöille ihmeteltäväksi kymmenittäin myyntikojuja, elävää musiikkia ja vanhoja sekä uusia tuttavuuksia. Lapsiperheitä vetivät puoleensa paloautojen ja pomppulinnan lisäksi eläinpiste, jossa ratsastusmahdollisuuden lisäksi pääsi näkemään kanoja ja lampaita.

Eläimiä ei vierastettu markkinoilla; hevosten vieressä menoa ihmetteli niin kanoja kuin lampaitakin.

Markkinahumun ohessa myös kisailtiin leikkimielisesti kananmunien kuljettamisella lusikoin. Vaativasta maalaishenkisestä radasta selvittiin yllättävänkin tyylikkäästi, vaikka muutamia pudotuksia sattuikin. Yksilösarjassa voiton vei Minna Uusitalo, toiseksi sijoittui Rasmus Täyrönen ja kolmas oli Eetu Mantere. Parikisassa voittoa pääsivät juhlimaan Heidi ja Nicholas Perämäki takanaan Aapo Peltola ja Juho Uusitalo. Kolmanneksi ennättivät Robin Perämäki ja Noora Koskinen.

Palkinnot olivat luonnollisesti muna-aiheisia; lahjoittajat löytyivät lähiseudulta.

 

Kutsu metallin

Kaiken kansan ihmeteltävinä olivat myös taideteokset, jotka oli ilmoitettu metallinmuovauskilpailuun ja sijoitettu tienvarteen. Arvovaltainen tuomaristo nosti ykköspallille tölkkien aukaisuklipseistä tehdyn tuotesarjan, johon kuuluivat niin naisten iltalaukku, vyö kuin korujakin. Tekijä oli kangasalalainen Raija Harakkamäki, joka on aiemminkin menestynyt markkinamittelöissä Kuhmalahdella – nykyisellä mökki- ja entisellä kotiseudullaan.

Metallikisan voittajateos, tölkkien avausklipseistä koottu tuotesarja, lepäsi sateelta suojassa.

Tuomaristojen ja suuren yleisön makumieltymykset eivät välttämättä aina kohtaa, mutta Pohjassa päästiin lähelle. Yleisön suosikiksi kohosi ylivoimaisesti Leo Ratisen luoma metallinen soittajahahmo, jonka tuomaristokin arvosti omaan kärkikolmikkoonsa. Toiseksi eniten yleisöääniä keräsi Harakkamäen metalliklipsiteos, tuomariston suosikki.

 

Munankuljetus lusikoin haastavalla radalla kysyi keskittymistä.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?