Kunta unohtanut Luopioisten venesataman

Kesän paras lomakausi on meneillään ja Kukkian rannoilla lomaansa viettävät haluaisivat tulla nauttimaan Luopioisten kirjonkylän palveluista.

Venettäsi et kuitenkaan pysty pysäköimään minnekään, yhtäkään vieraspaikkaa ei ole tarjolla kirkonkylän venesatamassa. Muutaman metrin mittaiselle sora-alueelle voit veneesi vetää jos uskallat, mutta minkäänlaista kiinnityspaikkaa ei ole.

Kunta on vuosia sitten rakentanut satamaan lastauslaiturin, mutta siihen kiinnitetty kyltti kieltää laituriin pysäköinnin. Laituri on muutenkin järkyttävässä kunnossa, sillä vuosien mittaan siihen tuodut soramassat ovat valuneet satama-altaaseen ja pienentävät entisestään veneilytilaa.

Eipä ole kunta muutenkaan huolehtinut tästä Kukkian käyntikortistaan. Autot parkkeeraavat pusikoihin, jotka rehottavat villeinä. Sateen jälkeen rantatie on yhtä mutavelliä.  Sen sijaan venepaikkavuokrat kunta kyllä mielellään ottaa sekä yksityisiltä että Luopioisten Leijonilta, joka ansiokkaasti on jo vuosia tarjonnut hyvät laituripaikat sataman kymmenille veneille.

 

Kuule Kukkian kutsu

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?