Saarikylien kesätori: Leppoisa tunnelma 60 metrin leipäjonossa

Kylien kylän kohtaamispaikka

– Paikalle on syytä saapua ajoissa. Aloitamme myynnin keskipäivällä ja ensimmäisen tunnin aikana menevät kaupaksi ainakin kaikki herkulliset leivät, Saarikylien kesätorin iloinen myyjä Unna-Maria Hakala kertoo.

Kesätorin viereisen pellon toisella laidalla asuva Hakala on torilla töissä neljättä kesää. Hänen työpisteensä on mitä ihanin: harmaaksi ahavoitunut mökki, joka huokuu aitouttaan.

– Täällä on ihanaa olla töissä. Kauppaa käydään luomutuotteilla ja asioiminen asiakkaan kanssa on hyvin aitoa ilman mitään tietokoneita, Unna-Maria Hakala kertoo

– Täällä on ihanaa olla töissä. Kauppaa käydään luomutuotteilla ja asioiminen asiakkaan kanssa on hyvin aitoa ilman mitään tietokoneita, Hakala kertoo ja laskee ruutuvihostaan päivän ostoksien määrää.

– Ja vaikka jonoa on avattaessa jo 60 metriä, niin asiointi sujuu hyvillä mielin ja kuulumisia vaihtaen, Hakala lisää.

Idyllisen mökin hyllyillä on myynnissä enimmäkseen lähiruokaa paikallisilta tuottajilta. Kaupan on myös käsitöitä.

Tämän kesän myyntiuutuus ovat hillot. Hakala kertoo, että yhtenä kesänä Saarikylän kesätorin hunajaa tultiin ostamaan Kuusamosta asti.

– Mieleenpainuvin työhetki on ollut ehdottomasti se, kun täällä torilla poikkesi japanilainen kuvausryhmä, Hakala muistelee.

Kesätorin sydän on Heikin leivän sympaattinen puoti ja samassa yhteydessä toimiva olutterassi.

Haaviston parvigalleriassa on heinäkuun loppuun asti nähtävillä Marketta Häkkisen ja Marjo Tiitolan kepeä kesänäyttely ”Naiveja ja naivistisia maalauksia”.

Ensi viikonloppuna vietettävät Myllypäivät keräävät kyläläiset yhteen. Silloin ihastellaan vanhoja vekottimia ja seurustellaan puuron ja sahdin äärellä.

Saarikylien kesätori auki heinäkuussa la 12–14 ja ke 18–19, elokuussa la 12–14.
Myllypäivät 27.–28.7. klo 12–18

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?