Heinäkuoro sai Åkerlindit valssaamaan

Saini ja Jaska Åkerlind pyörähtelivät Akselin ja Elinan häävalssin tahdissa.

– Emme voi jatkaa ohjelmaa, ennen kuin joku pari tulee tänne tanssimaan, Katri Mattila yllättää kerrottuaan, että Heinäkuoron konsertissa seuraava laulu on Akselin ja Elinan häävalssi.

Touhulan parketille saadaan Saini ja Jaska Åkerlind, hääpari 51 vuoden takaa. Mies pyörittää daamiaan niin tottuneen sujuvasti, että valssin askeleita on otettu yhteisinä vuosina yksi jos toinenkin. Häissä ei tosin Akselin ja Elinan tahdissa.

– Sitä ei ollut silloin vielä tehtykään, Jaska Åkerlind tietää.

 

Heinänaisia vauhdissa.

Luontevaa vuorovaikutusta

Tanssinumero ei ollut konsertin ainoa osio, johon Heinäkuoro Kaisa Pärnäsen johdolla aktivoi yleisöä. Kertosäettä laulettiin yhdessä ainakin lauluissa Kalliolle kukkulalle ja Taas on aika auringon.

On mökki meillä loistava – laulu tarjosi taukojumppaa koko keholle, kun laulun tahdissa keinuttiin käsikynkässä ja kertosäkeen loppuhuipennuksena ponnahdettiin tuolista.

– Paljon suositaan tätä vuorovaikutteisuutta, mutta täällä se tuntuu jotenkin niin luontevalta, yleisön joukossa keinunut Marja-Liisa Lehto kehuu.

Jo Touhulan salin katsomojärjestelyt vahvistivat sitä käsitystä, että onnistuneen musiikki-illan tekevät esiintyjät ja yleisö yhdessä. Konserttivieraat kun istuivat näyttämöllä ja osin sen edessä kuoron laulaessa tiiviissä tuntumassa lattiatasolla.

Laulajien ja kuulijoiden välistä yhteyttä vahvisti osaltaan sekin, että kuorolaiset vuorollaan esittelivät itsensä ja seuraavaksi laulettavan kappaleen.

Heinäkuoron kiitos esityksiin eläytyneelle yleisölle kiteytyikin hienosti ja koskettavasti kappaleessa Sulle kauneimmat lauluni laulan.

 

Katsomossa keinuttiin käsikynkässä.

Raikasta viihdemusiikkia

Heinäkuoron konsertissa tutut, kesäiset laulut vuoroin hauskuttivat, vuoroin herkistivät kuulijoita. Muiden muassa Näin unta kesästä kerran, On hetki, Kultainen nuoruus, Rantakoivun alla soljuivat tiistai-iltana Touhulassa.

– Raikasta viihdemusiikkia. Sopii Heinäkuorolle, sopii kesään, yli 30 vuotta Tampereella kuorolaulua harrastanut Marja-Liisa Lehto ihasteli.

– Ilta on ollut oikein ihana, vieressä istunut Hanna Hinkkala täydensi.

Äänissä laulanut, muutaman kerran yhdessä ennen konserttia harjoitellut Heinäkuoro ihastutti myös Tuula ja Arto Säämästä.

– Hyvin laulavat, vehkajärveläiset kesäasukkaat kiittelivät.

 

Kesäasukkaiden voimin

Tämän kesän konsertin, ainoan sellaisen, valmisti 14 Heinäkuoron laulajaa, joista 3 oli miestä. Kun vain naiset ovat estradilla, puhutaan Heinänaisista. Kuoron johtavia hahmoja ovat Kaisa ja Ari Pärnänen.

Lähes kaikki laulajat ovat kesäasukkaita Kuhmalahdelta, Pälkäneeltä ja jopa Jämsästä saakka. Heinäkuoro konsertoi Touhulassa nyt kolmantena peräkkäisenä vuotena. Tiistai-illan tilaisuuteen myytiin 50 lippua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?