Haltian maastojuoksu: Nopeimmat palkittiin rukiisella

Muikean kotoisa kylätapahtuma

Haltian teräsmies Ivan Luck järjesti kotikylälleen uuden juoksutapahtuman.

Haltian teräsmies Ivan Luck päätti Sappee Uphill Runin juostuaan järjestää myös omalle kylälleen juoksutapahtuman. Syntyi Haltian metsäjuoksu, joka kirmaistiin lauantaina ensimmäistä kertaa.

Kynnys maastolenkille lähtöön oli tehty mahdollisimman matalaksi: osallistumismaksu oli vapaaehtoinen, eikä matkan pituus (4,8 tai 9,6 kilometriä) päässyt muodostumaan esteeksi.

Kisakeskuksena palveli kodikas ja toimiva Haltian torppa. Ilmoittautumiset, numeroiden jako ja kanttiini hoidettiin näppärästi saman katon alla, ja tunnelma oli kuin kyläjuhlassa konsanaan. Kyläyhdistys oli tuonut paikalle kasapäin voileipiä, marjapiirakoita, keksejä ja karkkeja, jotka maistuivat mehun, kahvin ja limsan kanssa niin juoksijoille kuin katsojillekin.

Laipan laidoilla kierrelleen metsälenkin alkuosuus oli vaativa, sillä ensimmäinen puolisko kivuttiin ylämäkeen, kunnes lasketeltiin takaisin kohti torppaa. Suurin osa matkasta kulki pieniä metsäteitä pitkin. Omaa eksotiikkaansa tarjosi reilun puolen kilometrin mittainen mönkijäpolku. Se oli mukavan leveä mutta ketteryyttä vaativa: askeleet piti sovittaa niin, ettei kompuroinut monttuihin.

9,6 kilometrin juoksijat kiersivät reitin helteisessä kelissä kahteen kertaan, lyhyemmälle matkalle ilmoittautuneet selvisivät yhdellä kierroksella.

Kärkisijat jaettiin tapahtumaa isännöineiden Haltian sekä Aitoon tossunkuluttajien kesken. Lyhyelle matkalle ilmoittautuneet Aki Niemi ja Jani Körhämö karkasivat omille teilleen heti ensimmäisen kilometrin aikana. Heidän perässään pinkoivat pitkää matkaa hallinneet lenkkikaverukset Timo Heikkilä ja Hannu Ilonen.

Kotimaisemissaan juossut Aino Hokkanen oli naisista nopein.

Naisten pitkän matkan nopein oli Aino Hokkanen ennen Sari Toivaria. Naisten lyhyen matkan kärkikaksikon muodostivat Miia Uskalinmäki ja Johanna Lindholm.

Palkinnoksi haltialaiset olivat saaneet Luopioisten Kotileivältä muhkeat perinneleivät, jotka kunkin sarjan kolme parasta muikeasti ottivatkin vastaan.

 

Miesten pidemmän matkan voitti Timo Heikkilä (oikealla), toiseksi tuli Hannu Ilonen.

Haltian metsäjuoksu 27.7.

Naiset 4,6 km 1) Miia Uskalinmäki 26,25, 2) Johanna Lindholm 27,23 , 3) Helena Heikkilä 31,53.

Miehet 4,6 km 1) Aki Niemi 18,44 , 2) Jani Körhämö 19,44 , 3) Ari Toivari 25,04.

Naiset 9,8 km 1) Aino Hokkanen 49,06, 2) Sari Toivari 59,28, 3) Helinä Vuorenmaa 59,41, 4) Eija Lindroos 1.00,49, 5) Kaisa Unkila 1.03,48.

Miehet 9,8 km 1) Timo Heikkilä 43,25, 2) Hannu Ilonen 43,43, 3) Anssi Kukkonen 45,14, 4) Jussi Rulja 47,48, 5) Jouko Lindroos 49,14, 6) Tomi Nieminen 51,53, 7) Pertti Toivari 1.02,55.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?