Veteraanien kirkkopäivä tiistaina Aitoossa

Sotiemme veteraanien Pirkanmaan kirkkopäivää vietetään tiistaina 6.8. Aitoon Honkalassa. Eri puolilla maakuntaa järjestetty tapahtuma tuotiin tänä vuonna kolmatta kertaa Aitooseen, jossa on riittävän kokoiset tilat ja toimivat keittiöt. Myös sijainti on keskeinen.

Päivä alkaa kello 11 Honkalassa pidettävällä jumalanpalveluksella. Tilaisuudessa saarnaa kirkkoherra Lauri Salminen. Liturgina toimii rovasti Esa Eerola ja tekstin lukijana Anna Kankila. Luopioisten kappalainen Janne Vesto kertoo Luopioisten kirkon 200-vuotisesta historiasta.

Ruokailun jälkeen järjestettävässä päiväjuhlassa puhuu rovasti Ilmari Mustonen. Musiikista vastaavat Narvan soittokunta ja Pälkäneen korsukööri. Aimo Kokkolan juontamassa juhlassa nähdään myös otteita Pälkäneen Wanhan ajan markkinoille rakennetusta Kotoa pois -kuvaelmasta, joka sijoittuu 300 vuoden takaiseen Pälkäneeseen ja Kostianvirran taistelun jälkeiseen kaaokseen.

 

Lue kahden luopioislaisen veteraanin haastattelu:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?