Oikaisu virheellisistä tiedoista

Heini Niklas-Salminen kirjoittaa sisältötyöryhmän jäsenen ominaisuudessa Kangasalatalosta (SHL 24.7). Tahdon korjata kuntalaisille muutamia kirjoituksen asiavirheitä. Tietojen oikeellisuus tarkistettu asiantuntijoilta ja rakennuttajilta.

 

Mielipide: Pyykön vaatimuksesta arkkitehti vaihdettiin hänen ehdottamaansa.

Vastaus: Kimmo Pyykkö ei ole valinnut saati päättänyt talon arkkitehtia. Rakennusyhtiö Hartela on vaihtanut oman arkkitehtinsa jo alkuvaiheessa toiseen ja on tehnyt sopimuksen arkkitehdin kanssa, mihin heillä on täysi oikeus. Kyseessä KVR-urakka, joten suunnittelu sisältyy urakkaan.

 

Mielipide: Valtuusto on myöntänyt takauksen 9 miljoonan euron lainalle.

Vastaus: Valtuusto on myöntänyt yksimielisesti takauksen 8,4 miljoonan euron lainalle (20.8.2012). Mukana olivat ryhmät: kok, sdp, keskusta, vihreät, sit. kangasala, kd, vasemmisto, ja perussuomalaiset.

 

Mielipide: Valtuustosalista tulee nykyistä pienempi, tulevaan kunnanhallituksen huoneeseen ei mahdu kerrallaan kuin osa kokouksen normaalista kokoonpanosta

Vastaus: Valtuustosali/ryhmätyötila 195 m2, tilat mitoitettu 80 henkilölle. Valtuustossa 51 jäsentä. Nykyinen kunnanhallituksen huone on 35 m2, Kangasala -taloon tuleva kunnanhallituksen huone 60 m2. Myös entiseen huoneeseen mahduttiin hyvin.

 

Mielipide: Konserttisalia ollaan pienentämässä 56 neliötä, eikä soittimille suunnitella varastotiloja. Flyygeli ulos asti auki olevalla lastausillalla.

Vastaus: Konserttisaliin mahtuu 300 henkilöä. Flyygeli on pääsääntöisesti näyttämöllä tai se siirretään tarvittaessa kirjaston tiloihin, nyt näyttää paikka löytyvän näyttämön läheltä. Soitinvarastoa ei tarvita, koska taloon ei ole tulossa omaa orkesteria. Varastotiloja tilapäiselle esiintyjien omaisuuden säilyttämiselle toki on.

 

Mielipide: Liiketiloja ei tule

Vastaus: Liiketila on 68 m2. Ideointi sen käytöstä kesken.

 

Mielipide: Kimmo Pyykön museokompleksi on kasvanut 550 neliömetriin

Vastaus: Kimmo Pyykkö museon 1. kerros 120 m2, 2. kerros 165 m2, (vaihtuva näyttely kotimaisia ja mahdollisesti kansainvälisiä taiteilijoita, tarvittaessa myös Kangasalatalon käytössä), 3. kerros 165 m2 (Kimmo Pyykön taidetta)

 

Mielipide: Talo on ilman kunnollisia keittiötiloja, talossa ei voi valmistaa eikä säilyttää ruokia tai juomia

Vastaus: Talossa on tarjoilukeittiö. Parannusehdotus tulossa. Valmistuskeittiötä ei ole, talo ei ole ravintola.

 

Mielipide: Jokaiseen tilaisuuteen täytyy tuoda pöydät ja tuolit erikseen

Vastaus: Lämpiötiloja on riittävästi, ne voidaan kattaa väliaikatarjoiluihin niin että niihin mahtuu väljästikin ottaen tilat 300 hengelle. Kokousruokailut ovat osittain pystypöydissä, osittain ruokapöydissä. Tarjoilut noutopöydistä. Kalustus tilaisuuksien vaatimusten mukaan. Tuolit ja pystypöydät ovat helposti kuljetettavia ja varastoitavia.

 

Mielipide: Talon käyttökustannuksia ei ole laskettua eikä liiketoimintapotentiaalia arvioitu. Kunnan toimiva johto ei ole halunnut laskea miten kustannukset katetaan tai miettiä Pyykön museosta luopumista, eikä laskea vaihtoehtoisia malleja toiminnalle.

Vastaus: Neuvottelukunta laatii liiketoimintasuunnitelman, jonka pohjalta päättäjät tekevät päätökset.

 

Mielipide: Kulurakenteen kasvu ja tilaongelmat on tuotu päättäjien tietoisuuteen, mutta mitään ei ole tehty.

Vastaus: Kulurakenne ei ole kasvanut, valtuusto on hyväksynyt em. tavoin lainantakauksen. Tiloissa oleva ongelma on mielipiteen kirjoittajan näkemys, joskaan pelkkä ongelmien luetteleminen ei auta, pitää pystyä löytämään ratkaisuja. Odottelemme rauhassa vielä pari viikkoa työryhmän loppuraporttia.

 

Mielipide: Asiantuntijatyöryhmältä on kielletty Kimmo Pyykkö -museon toiminnan suunnittelu ja arviointi

Vastaus: Kunnanhallitus on asettanut työryhmän ja sen tehtävät. Tehtäviin ei kuulu Pyykkö -museon toiminnan suunnittelu ja arviointi. Kimmo Pyykön kanssa on tehty sopimus viiden vuoden museotoiminnasta.

 

Mielipide: ensimmäisessä kokouksessa painotettiin, etteivät ryhmäläiset saa viestiä talosta mitään.

Vastaus: Neuvottelukunnan tiedotuksesta on sovittu, että siitä vastaa neuvottelukunnan puheenjohtaja Erkki Frick yhdessä työryhmien puheenjohtajien Anja Aarnion ja Tuomo Nisulan kanssa. – Jokainen kansalainen on luonnollisesti vapaa kirjoittamaan, mistä vaan ja mitä vaan omissa nimissään.

 

Pekka Lahti

kunnanvaltuutettu (sd), Kangasala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?