Sotaveteraaniyhdistyksen väki virkistyi Iso-Mattilassa

Leena Heikkilä kaataa lisää taikinaa Maija Koiviston kulhoon. Takana lättyjä paistaa Raili Nurminen, edessä Ritva Heikkonen.
Matti Toukonen tarkastelee arpajaisvoitoksi saatua piirakkaa. Hilkka Toukonen sovittelee tumppuja käsiinsä. Vieressä Torsti Heikkilä.

Kahvittelua, herkullisia lättyjä ja elävää musiikkia. Näistä aineksista muodostui virkistävä iltapäivä, jonka Sahalahden sotaveteraaniyhdistyksen naisjaosto tarjosi veteraaneille, leskille, puolisoille ja kannattajajäsenille.

Iso-Mattilassa oli torstaina nauttimassa ohjelmasta ja tuttujen tapaamisesta kaikkiaan kolmisenkymmentä henkeä.

– Kiva, kun toivat tänne, Sirkka Pölönen kiitteli kuljetusjärjestelyitä.

– Minulle ovat nuo haitarinsoitto ja laulu niin mieleisiä, hän huokasi kuunnellessaan Ritva ja Reima Ojalan musisointia.

Elli Sairialalla ei ollut juttuseurasta puutetta.

– Kaikki täällä ovat minulle tuttuja.

Vieruskaverina istui Salme Hakala, jonka kanssa yhteyttä on pidetty jo Saarioisten työvuosista saakka.

– Yhdessä tultiin, yhdessä lähdetään. Heikkilän Torsti kuljettaa, naiset kertoivat.

 

Toukosen parilla huikea arpaonni

Arpajaisissa, iltapäivän huipentumassa, voitot tuntuivat kasaantuvan samoihin pöytiin. Hilkka ja Matti Toukonen saivat ainakin suklaata, tumput, kahvia, lakanan ja marjapiirakan.

– Kaikki voitot ovat hyödyllisiä. Nämä tumputkin tuntuvat oikein sopivilta, Hilkka Toukonen huomasi.

– Laitetaan uudelleen kiertoon, Toukoset sanoivat useasta muusta, kohdalle osuneesta voitosta.

Raili Nurminen (vasemmalla) ja Sinikka Lindholm hoitivat arpajaiset. Ritva ja Reima Ojala vastasivat virkistyspäivän musiikkipuolesta.

Naisjaoston jauhopeukalot kunnostautuivat paitsi virkistyspäivän tarjottavien valmistajina niin myös arpajaisvoittojen paistajina.

– Kakun toin, kakun sain, mutta en omaani. Tiedän kyllä, kuka tämän on tehnyt, Ilta-Lahja Sovijärvi tunnisti tuoteselostetekstin perusteella.

Jorma Lindholm toi arpajaispöytään 10 litraa mustikoita. Kaarina Jussilalla on ollut tapana virkata peitto päävoitoksi, tiesi naisjaoston puheenjohtaja Leena Heikkilä, joka kiitteli kaikkia veteraanien hyväksi tehtävän työn tukijoita.