Uimalan mellastus karkottaa veneilijät

Veneily on loistava tapa tutustua moniin paikkakuntiin ja niiden kesätarjontaan. Näin mekin olemme aina kuvitelleet.

Tänä kesänä halusimme tutustua Pälkäneeseen, eikä vähiten Kostianvirran taistelun 300-vuotisjuhlien ja niiden ympärille rakennettujen tapahtumien myötä.

Heinäkuun lopulla olikin tarjolla toinen toistaan kiinnostavampia tapahtumia. Joten ei muuta kun perhe kyytiin ja veneen keula kohden Pälkänettä. Vielä kun tiesimme, että Pälkäneellä on varsin viihtyisä vierasvenesatama, oli matkakohteen valinta helppoa.

Pälkäneen vierasvenesatamaa vastapäätä sijaitseva uimala kerää iltaisin nuoria mellastamaan, rikkomaan paikkoja, huudattamaan mopoja ja paukuttamaan papatteja. Kirjoittaja sai menosta tarpeekseen ja suuntaa veneen nokan jatkossa muualle.

Vierasvenesatama itsessään oli juuri niin mukava kuin muistimmekin sen olevan, mutta tilanne muuttui illan tullen.

Määrätön määrä alaikäistä nuorisoa kertyi uimalalle iltaa viettämään. Se, että nuoriso kokoontuu viettämään aikaa yhdessä, on tietenkin mukavaa. Se mikä puolestaan ei ole niin mukavaa, on seurata kun aikuiset kuljettavat näille alaikäisille pussikaupalla alkoholia, jota nautittuaan nuorison käytös muuttuu uskomattomaksi. Huutoa, meteliä, mopojen huudatusta, papattien paukuttelua ja muuta möykkää riitti aamuyöhön asti.

Pälkäneen vierasvenesatama ei olekaan sellainen paikka, jossa, ainakaan me, haluamme viettää vapaa-aikaamme. Näiden tapahtumien seurauksena jäi monet juhlavuoden tapahtumat meiltä näkemättä.

Kuinka on mahdollista, että kukaan ei puutu tuohon vierailijoita häiritsevään käytökseen? Kuinka kummassa rannassa asuvat kestävät jokailtaista meteliä? Pitääkö jotain tapahtua ennen kuin touhu rauhoittuu?

 

Viimeistä kertaa Pälkäneellä

Kommentit (6)

 1. Myy

  Tässä puhutaan asiaa! Ehdottaisin oleskelukieltoa sinne klo.23.00-06.00 välille.
  Nuorisolle kokoontumisaikka vaikka urheilukentälle. Siellä voi kokoontua kaikki… ja mekkaloida vielä enemmänkin.

 2. olvi

  Kenties tuossa örveltävässä nuorisojoukossa on mukana kunnan päättäjien uusavuttomia kakaroita, joista vastuuntunnottomat vanhemmat haluavat päästä päivittäin kotona eroon antamalla setelin kouraan kullannupuilleen saatesanoin, että tossa sulle ja pysyt sitten illan kotoa poissa.
  Kuka nyt päättäjien kakaroiden touhuihin uskaltaa puuttua. Saattaa jäädä vaikka joku etuus tai lupa joskus jatkossa saamatta.

 3. elvi

  miksi sille hiton uimalalle ei tehdä mitään, kun asukkaat koko ajan valittaa ja siitä on häiriötä???? ei pitäisi olla kovin vaikeaa päästä siitä eroon…sulkekaa se vaikka verkko-ovilla tai laittakaa sinne pommi, pääsee kaikkein helpoiten eroon sillä konstilla. ja järjestäkää nuorille paikka, koska niidenkin on kuitenkin jossakin mellastettava. niin mekin olemme nuorina mellastaneet.

 4. voivee

  Sen uimalan rakennuksen voisi jo nyt siirtää sinne tulevalle kunnan hankkimalle Röhölän asuntoalueelle.
  Siellä saisivat nuoret huutaa keskellä peltoaukeaa kurkut suorina veetä ja muita vähä-älyisiä hengen tuotteitaan vaikka aamukahdeksaan saakka.

 5. Mymmeli

  Kun kunnan venepaikoilla, joenrannassa jossa asutusta ei ole aivan vieressä, tuntuu tänä kesänä käyneen paljon bensavarkaita (taitaa niille muukin omaisuus kelvanneen), niin jospa nuoret siirtyisivät kokoontumaan näille vartioimattomille paikoille. Tästä olisi hyötyä niin veneilijöille kuin nuorillekin: venevarkaiden ”työ” vaikeutuisi ja nuoret voisivat jatkaa iltojensa viettoa häiritsemättä muita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?