Vuoden kylä vietti markkinoita

Arja Hietalahti osti Ritva Nohkolalta keittiöverhot mökille.

Lauantaina vietettiin perinteisiä Rautajärven markkinoita. Tapahtuma keräsi erityistä nostetta, olihan kyse Pirkanmaan Vuoden kylän kesähuipennuksesta.

Rautahovin pihalla markkinavieraat seurasivat muiden muassa seppien takomista ja Markku Tuomisen moottorisahataiteilua, tutustuivat Rautajärven VPK:n kalustoon ja Helevetin Tunareiden mopoihin. Myyntipöydät täyttivät pihamaat niin, että lisätilaa jouduttiin ottamaan viereiseltä pikkupellolta.

Tänä kesänä mukana markkinoilla oli erityisen runsaasti kirpputorimyyjiä.

– Tosi hyvää ja edullista tavaraa, ensimmäisen kerran Rautajärven markkinoille poikennut ja sen tarjonnan runsaudesta iloisesti yllättynyt Arja Hietalahti arvioi.

Tunnustus tuli asiantuntijan suusta.

– Käyn paljon kirpputoreilla, ostan ja tuunaan, hän huomautti.

Rautajärveltä Hietalahden matkaan lähti ainakin verhot mökkikeittiöön ja pieni laiva pojanpojalle.

 

 

Uudet asunnot vetivät katsojia

Anja ja Mauno Nord ihastelivat entisiin liiketiloihin valmistuneita asuntoja.

Ihmisvirta velloi koko kylän pääraitilla, kun markkinavieraat kävivät tutustumassa myös entisiin liiketiloihin valmistuneisiin asuntoihin. Anja ja Mauno Nordia tilaratkaisut miellyttivät.

– Jos emme olisi aikoinaan muuttaneet Luopioisten kirkolle, niin tämä olisi varteenotettava vaihtoehto, kuusi vuotta sitten Kangasalta tulleet Nordit kehuivat.

– Hyvät tilaratkaisut, esteetön kulku. Ei ole paljon lumitöitä, eikä nurmikon leikkuuta, ikääntyvien ihmisten silmin etupihoja katsonut pariskunta lisäsi.

Rautajärvellä syntynyt ja siellä koulua käynyt Anja Nord iloitsi erityisesti siitä, ettei entisen kotikylän keskeisellä paikalla tarvitse katsella tyhjien liiketilojen ikkunoita.

– Ne eivät houkuttele poikkeamaan, saati muuttamaan kylälle.

 

Tuula Peltomäen ja Raine Sumioisen Pekka-vauva syntyi viime vuonna, minkä johdosta kyläyhdistys muisti heitä lahjalla. Perheeseen kuuluu myös 3-vuotias Heta.

Hyvä henki

Vuoden 2010 alusta Rautajärvellä asuneiden Tuula Peltomäen ja Raine Sumioisen muuton kylälle ratkaisi talon saaminen aivan kaupan takaa.

– Meidät otettiin hyvin vastaan. Täällä on hyvä henki, he mainitsivat.

Perheeseen kuuluvat myös kolmevuotias Heta ja vuoden vanha Pekka. Peltomäen ja Sumioisen perhe oli yksi niistä perheistä, joita kyläyhdistys muisti lahjalla viime vuonna syntyneen vauvan johdosta. Myös kylälle muuttaneet huomioitiin.

Vuoden ympäristöteko -palkinnon kyläyhdistykseltä sai Jani Luukkonen, joka on tehnyt talonsa ympäristöstä todella siistin ja asetelmilla ja veistoksilla kylän keskeisestä paikasta oikein katseita vangitsevan kokonaisuuden.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?