Rautajärven markkinat: Kehitysjohtaja Tuula-Maria Mattila kiitteli kyläläisiä

Yhteistyö vie eteenpäin

Rautajärven kuntosali sai valomainoksen seinäänsä. Sami Yrjölä asentamassa maalaamaansa Rautajärvi Gymin kylttiä. Kuva: Terttu Salmela.

Rautajärven markkinoilla lauantaina puhunut Pälkäneen kunnan kehitysjohtaja Tuula-Maria Mattila kiitteli rautajärveläisiä aktiivisuudesta ja tuloksellisesta yhteistyöstä.

– Kylään on saatu jo ennestään toimivien yritysten rinnalle uutta elinkeinoelämää Pälkäneen Itäkeskukseen. Kyläläisten, kesäasukkaiden ja matkailijoiden iloksi on perustettu kauppa, kahvila ja kampaamo.

– Näiden yrittäjien ennakkoluulottomuus rohkaissee myös muita yrittäjiä ja yrittäjiksi haluavia. Yrityksien keskinäinen yhteistyö ja toistensa tukeminen on uskoakseni se voimavara, millä yritykset katsovat tulevaisuuteen, Mattila mainitsi.

Myös yhteistyö kunnan kanssa toimii. Sen hedelmänä kylälle on saatu oma kuntosali, joka on ahkerassa käytössä.

– Kun kuntoa voi lisäksi kohottaa jääkiekkoa ja pesäpalloa pelaten ja hiihtoladulla sujutellen, niin voidaankin miettiä, tuleeko Rautajärvestä seuraavaksi Vuoden Kovakuntoisin kylä.

Omalla kylällä harrastetaan liikunnan lisäksi vanhoja mopoja, teatteria ja taidetta. Kylän henki tuntuukin olevan Mattilan mielestä se, että kun joku saa idean, sitä kokeillaan yhdessä tuumasta toimeen -ajatuksella.

Kehitysjohtaja näkee, että uusienkin asukkaiden on tulevaisuudessa helpompi muuttaa Rautajärvelle. Kylään on valmistunut uusia vuokra-asuntoja ja valmisteilla oleva kyläkaava tuo tilavia tontteja aivan keskelle kylää.

– Kyläkaavan eteenpäin viemisessä kyläläiset ovat olleet innostuneesti mukana. He ovat voineet vaikuttaa muun muassa tonttien sijoitteluun.

 

Elina Ahlqvist (vasemmalla) kansanedustaja James Hirvisaaren puheilla.

 

Vuoden kylä: Kansanedustaja James Hirvisaari tuntee tunnustuksen arvon

Titteli hyötykäyttöön

Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari jalkautui lauantaina markkinaväen jututettavaksi Rautahovin pihalle pystytetylle puolueen paikallisosaston kojulle. Hirvisaarta yhdisti Rautajärveen se, että myös hänen kotipitäjänsä Asikkalan Kalkkinen on valittu aikanaan Vuoden kyläksi.

– Titteliä kannattaa hyödyntää kuntamarkkinoinnissa, hän neuvoi paikallisia aktiiveja ja päättäjiä.

Kansanedustaja kertoi huvittuneena törmänneensä heti Rautajärvelle tultuaan Timo Soiniin. Ei tosin puolueen johtajaan, vaan nokkamiehen paikalliseen nimikaimaan.

Elina Ahlqvistin kanssa riitti keskusteltavaa tiehankkeista ja valtion liikennepolitiikasta.

– Olen ollut suunnittelemassa tietä Hirvisaaren kotipitäjään, Ahlqvist paljasti yhteisen kiinnostuksen kohteen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?