Vehoniemen juhlat keräsivät 1500 kävijää

Keskiviikkona vietetyt Vehoniemen automuseon 30-vuotisjuhlat keräsivät noin 1500 kävijää.

– Väkeä kertyi paljon enemmän kuin uskalsimme haaveillakaan. Onneksi pakastimessa oli valkosuklaakakkuja, Leila Suutarinen nauraa.

Autoharrastajia lähti liikkeelle matkojenkin päästä.

– Päivän aikana kävi niin paljon tuttuja vuosikymmenten varrelta, että juhlahumussa riittää vähäksi aikaa sulattelemista.

Koulujen alkaminen hiljensi automuseon arkipäiväkiireitä. Sen sijaan illat ja viikonloput jatkuvat loppukesän ja syksyn ajan vilkkaina.

– Päivisin huomaa sen, että elokuussa on liikkeellä paljon ulkomaalaisia turisteja.

Automuseo on syksyyn saakka auki päivittäin kello 19 saakka. Perjantaisin on jatkoaika kello 23:een, sillä silloin Vehoniemeen kokoontuvat motoristit.

– Parhaissa motoristikahviloissa käy illan aikana satoja pyöriä. Motoristit tulevat katsomaan vanhoja autoja ja toiset kävijät pyöriä: meillä on silloin koko ajan vaihtuva moottoripyöränäyttely pihassa, Suutarinen kuvaa.

Perjantaiset motoristikahvilat jatkuvat syyskuun puoliväliin saakka.

Loppukesän kohokohta on 31. elokuuta ajettava Vehoniemi-ajo. Se tuo vanhojen autojen letkan myös Pälkäneen raitille. Syyskuun puolivälissä Vehoniemessä pidetään perinteinen pienoismallipäivä.

Lisäksi automuseon arkea värittävät erilaisten harrastajaryhmien järjestämät tapahtumat.

– Ja loppukesän ehdoton hitti on italialaisjäätelö, jota saa vain harvoista paikoista. Se on rakenteeltaan ja maultaan aivan erilaista kuin suomalaisjäätelö, jonka sekaan on vatkattu ilmaa. Italialaisjäätelöön ihastuneet ajavat herkun perässä matkojenkin päästä, Leila Suutarinen kertoo.

Ensi kesäksi automuseon pihalle pystytetään erillinen jäätelökioski.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?