Pakanrannassa Beach Partyiltiin runsain joukoin

Puujalkoja ja Angry Birdsiä

Vaikka 5-vuotias Mimosa Järvinen kertoo tuntevansa sanonnan ”Jaakko heittää kylmän kiven veteen”, ei se estä tyttöä pulikoimasta Pakanrannan uimarannalla.

– Eikös se Jaakko jo pari viikkoa sitten sen kiven heittänyt? Mimosa pohtii. – Mutta ei se mitään. Kesän aikana olen ollut täällä ehkä 60 kertaa. Ja vielä se uiminen on yhtä kivaa. Ja lämmintäkin vesi on, kun oikein ajattelee.

 

Uniikit kasvomaalaukset

Kunnan perhetyön ja Pälkäneen MLL:n järjestämä Beach Party keräsi jo alkumetreillään satakunta lasta ja heidän vanhempaansa Pakanrantaan.

Kolmen tunnin aikana ehdittiin tehdä kymmenittäin kasvomaalauksia, leikkiä leikkivarjoleikkejä ja laulaa muskarituokiossa. Lisäksi ranta täyttyi erilaisista pihapeleistä.

Perhetyöntekijä Reija Siitonen kertoi, että kasvomaalauksessa Angry Birds -kuvat ovat kova sana. Maalaukset syntyvät perhetyöntekijöiden käsissä sapluunoita hyväksi käyttäen. Tosin kuvien yksityiskohdat, esimerkiksi silmät, jokainen tekee omalla luovalla tyylillään.

– Jokainen maalaus on uniikki sapluunasta huolimatta. Jos lapsi oikein paljon liikkuu, voi olla, että esimerkiksi kissan naama hieman venähtää.  Sitten maalaajan täytyy vähän improvisoida, Siitonen nauroi.

 

Joka talon puujalat

Käpylehmäaskartelupisteessä syntyi jos jonkinlaista otusta. Oli siiliä, härkää, possua, lintua – ja jopa pari lehmääkin. Myös puujalat olivat kovassa käytössä. 9-vuotias Ida ja 6-vuotias Heta Östring taiteilivat jaloilla pitkään, vaikkakin kertoivat rannan olevan täynnä myös kaikkea muuta kivaa tekemistä.

Tyttöjen isä Esa Östring muisteli, että ennen vanhaan lähes joka talosta löytyivät puujalat.

– Itsekin olen sellaiset joskus tehnyt.

Vastikään Oulusta pälkäneelle muuttanut Vera Suutari oli tullut Beach Partyille lastensa Aslan, Eelan ja Unnan kanssa.

– Kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Lapset tykkäävät, ja sitten täällä on myös aikuisille mahdollisuus kohdata toisensa, Vera Suutari totesi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?