Nuppupeitto lämmittää hauraan elämän alkutaivalta

Facebook on osoittanut Pälkäneellä voimansa hyväntekeväisyysvälineenä. Varapäre-ryhmän kautta kerätään nopeasti apua ja tukea, kun sitä tarvitaan lähellä. Viime viikolla Pälkäneellä alettiin tehtailla peittoja keskosille ja tehohoitoa saaville vauvoille, kun MLL levitti Facebookin kautta tietoa, että nuppupeitoista on pulaa.

Nuppupeiton voi esimerkiksi virkata pehmeästä langasta.

40–70 senttimetriä pitkä ja leveä nuppupeitto annetaan vauvalle, joka joutuu syntymänsä jälkeen Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho-osastolle. Osastolla lahjoitettava peitto kulkee vauvan mukana kotiin ja jää perheelle muistoksi.

Pehmeitä vauvapeittoja voi esimerkiksi ommella tilkuista, neuloa tai virkata. Peitot saavat olla yksilöllisen kokoisia ja näköisiä. Niissä ei kuitenkaan saa olla vauvaa mahdollisesti vahingoittavia koristeita, kuten irtoavia nappeja, pitkiä naruja tai paljetteja, ja niiden tulisi kestää konepesua.

Nuppupeittoja tehtaillaan Pälkäneellä syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen peitot luovutetaan yliopistolliseen sairaalaan vastasyntyneiden teho-osastolle. Pälkäneen MLL nimikoi pälkäneläispeitot nauhalla, jossa lukee yhdistyksen nimi. Myös peiton tekijä voi kirjailla tai kirjoittaa pesunkestävällä tussilla oman nimensä peittoon.

Nuppupeittoja voi toimittaa maanantaisin kello 9–12 MLL:n perhekahvilaan Pirttiin (Keskustie 1), yhdistyksen hallituksen jäsenille, Noora Rosbergin Puttiikki Spirraaliin (Säästäjäntien ja Myllärintien risteys) tai Kirsi Urkolle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?