Rautajärven tie: Korjausten sijaan luvassa alempia nopeusrajoituksia

Vain pahimpia reikiä täytetään

Pentti Rantanen sotki uuden autonsa moneen kertaan viime syksynä, kun Rautajärventiehen levitetyistä paikoista irtosi bitumia.

Sadat autoilijat sotkivat viime syksynä autonsa, kun Luopioisten, Rautajärven ja Pohjan välillä tehty asvaltin paikkaus epäonnistui. Rankkasateessa lasketut päällysteet purkautuivat ja niistä irtosi autojen pellit sotkenutta bitumia.

Urakoitsija korvasi autojen liuotinpesuja ja ELY-keskus lupaili, että epäonnistunut paikkaus korjaillaan heti tänä keväänä. Alueen asukkaat ovat ihmetelleet, missä luvatut korjaukset viipyvät, sillä tie alkaa olla taas vaaralliseen kuntoon reikiintynyt.

Suunnittelupäällikkö Juha Sammallahti ELY-keskuksesta on vastannut korjausten perään kyselleille rautajärveläisille, että valupaikkauksia tehdään lähiviikkojen aikana liikenneturvallisuuden kannalta pahimpiin kohtiin. Lisäksi vaurioituneilla osuuksilla voidaan alentaa nopeusrajoituksia ainakin väliaikaisesti.

Sammallahden mukaan maantiet reikiintyvät ympäri maata sellaisella tahdilla, etteivät varat tahdo riittää alemman tieverkon vaurioiden korjaamiseen. Rautajärven tie joutuu odottamaan laajempaa korjausta tuleviin vuosiin, sillä liikennemäärät ovat vähäiset. Vuonna 1997 asvaltoidulla Pohjan ja Rautajärven välillä kulkee noin 470 autoa vuorokaudessa. Niistä raskasta liikennettä on noin yhdeksän prosenttia.

Kommentit (3)

  1. jorma

    korvaako ely-keskus autoille aiheutuvat vauriot jos ja kun täräytän yhteen tai useampaan näistä kuopista? sillä kaikkia reikiä ei pysty väistämään, luopioinen-kyynärö väli on todella surkeassa kunnossa. siinä menee rengas/vanne ja pahimmassa tapauksessa vielä vääntyy tukivarret sun muut. puhetta kyllä piisaa että korjataan korjataan kun ilmat sen sallivat, vaan paskapuhetta kaikki tyynni!!! traktorilla tässä on ryhdyttävä tekemään kauppareissut sun muut ajot kun muulla vehkeellä ei enää kehtaa moisella kynnöspellolla ajaa. valtuutetut puuttukaa asiaan, pitäisi teistäkin jotain hyötyä olla.

  2. jorma

    korvaako ely-keskus autoille aiheutuvat vauriot jos ja kun täräytän yhteen tai useampaan näistä kuopista? sillä kaikkia reikiä ei pysty väistämään, luopioinen-kyynärö väli on todella surkeassa kunnossa. siinä menee rengas/vanne ja pahimmassa tapauksessa vielä vääntyy tukivarret sun muut. puhetta kyllä piisaa että korjataan korjataan kun ilmat sen sallivat, vaan paskapuhetta kaikki tyynni!!! traktorilla tässä on ryhdyttävä tekemään kauppareissut sun muut ajot kun muulla vehkeellä ei enää kehtaa moisella kynnöspellolla ajaa. valtuutetut puuttukaa asiaan, pitäisi teistäkin jotain hyötyä olla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?