Kuolinpesiltä rahaa kulttuuritalolle

Valtiokonttori on päättänyt, että kahden perillisittä kuolleen kangasalalaisen omaisuus luovutetaan Kangasalan kunnalle. Luovutusten ehtona on, että kunta käyttää tekemänsä hakemuksen mukaisesti omaisuuden Kangasalle rakennettavan kulttuuritalon ja Kimmo Pyykkö -museon toiminnan edistämiseen sekä kyseisten tilojen varustamiseen liittyviin hankintoihin. Kangasalan kunta myös vastaa pesän veloista ja maksuista, ja kunnan on luovutettava omaisuus, jos sen perimistä vaatii oikeutettu sukulainen tai testamentin saaja.

Kunnalla on oikeus hakea vainajien omaisuutta Valtiokonttorille tehdyllä hakemuksella. Hakemuksessa kunnan tulee esittää jokin sosiaalinen tai kulttuurinen käyttötarkoitus omaisuudelle.

Kangasalla on viime vuosina kuollut muutamia henkilöitä perillisittä, ja kunta on hakenut vainajien omaisuutta lähinnä vanhus- ja vammaispalveluihin liittyviin tarkoituksiin. Nyt omaisuuden hakeminen kulttuuriseen käyttötarkoitukseen nähtiin tarkoituksenmukaisena keskustaan rakenteilla olevan kulttuuritalon ja Kimmo Pyykkö -museon vuoksi.

Kunnanhallitus merkitsi Valtiokonttorin päätöksen tiedoksi tällä viikolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?