Testamenttivarat Kimmo Pyykkö -museolle, eivätkä sosiaalisiin tarkoituksiin

Pirkko-Liisa Ollila toivoi suvaitsevaisuutta ja paheksui sitä, miten Kimmo Pyykköä käsitellään kulttuuritalokeskustelussa (KS 23.8.).

Kunnanhallitukselle annettiin 26.8. tiedoksi, että kahden perillisittä kuolleen henkilön omaisuus luovutetaan kunnalle. Omaisuus käytetään ”Kangasalle rakennettavan kulttuuritalon ja Kimmo Pyykkö-museon toiminnan edistämiseen sekä kyseisten tilojen varustamiseen liittyviin hankintoihin.”

Kunta haki perillisittä kuolleiden henkilöiden omaisuutta kunnalle. Hakemuksessa kunnanhallitus totesi, että ”Kangasalla on viime vuosina kuollut muutamia henkilöitä perillisittä ja kunta on hakenut vainajien omaisuutta sosiaalisiin käyttötarkoituksiin, lähinnä vanhus- ja vammaispalveluihin liittyviin tarkoituksiin. Kangasalle ollaan juuri rakentamassa kulttuuritaloa ja Kimmo Pyykkö -museota, joten olisi tarkoituksenmukaista hakea omaisuutta kulttuuriseen käyttötarkoitukseen.”

Tätäkö meidän pitäisi suvaita Pirkko-Liisa Ollila? Ei haeta enää jäämistöjä vanhus- ja vammaispalveluiden käyttöön vaan Kimmo Pyykkö-museon toiminnan edistämiseen sekä tilojen varusteluun.

Kimmo Pyykkö, jolla on muun muassa oma lomasaari Helsingin edustalla ja asuu Helsingin Kaskisaaressa Kimi Räikkösen talon naapurissa. Kimmo Pyykkö, jonka Uusi Aika reliefiä SDP osti 50 kopiota kerralla ja joista jokaisesta Pyykkö sai yli 1700 euroa, taiteilija joka on tehnyt vastaavat vaalitukityöt myös Koivistolle. Taiteilijalle joka teki muun muassa Kalevi Sorsan muistomerkin ja SDP:n puoluetoimiston reliefin.

Hänenkö henkilömuseonsa tarvitsee kipeämmin rahoitusta kuin vanhus- ja vammaispalvelu Kangasalla.

Tähän olisi hyvä saada vastaukset myös valtuuston puheenjohtajalta Raimo Kouhialta ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajalta Hanna Laineelta.

Ryhmäpuheenjohtaja Pekka A. Lahti jo sosiaalisessa mediassa näytti hymynaamaa kyseiselle päätökselle.

Menevätkö priorisoinnit nyt oikein? Näinköhän vainajatkin olisivat halunneet omaisuutensa käytettäväksi?

 

  Heini Niklas-Salminen

Lähteet:

Kunnanhallituksen kokouspöytäkirja 26.8.2013

http://www.kaleva.fi/uutiset/kulttuuri/kimmo-pyykko-suunnittelee-kalevi-sorsan-muistomerkin/198429

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288335066594.html

http://www.hel.fi/hel2/ksv/aineistot/liikennesuunnittelu/kotiseutureitit/patsaat1405.pdf

http://www.edilex.fi/data/uutiset/Urheiluopistosaatio2013.pdf

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288335171094.html

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?