SB Lujan B-pojat tasonmittaus- ja opintomatkalla

SB Lujan B-pojat matkasivat bussikyydillä Jyväskylään avaamaan salibandykautta 2013–2014. B

-poikien SM-karsintaturnaus pelattiin 24.–25.8. Palokan koulukeskuksessa. Hieno mattoalusta pelialustana, hyvät pukuhuonetilat sekä ajan tasalla ollut dj loivat hienot puitteet turneelle.

SB Lujan B-poikien joukkue on hieman muuttunut viime kaudesta, jolloin 1997 syntyneet pojat pelasivat C1-ikäisissä. 6–7 pelaajaa on lopettanut, mutta vastaavasti joukkueeseen on liittynyt kaksi 1996 syntynyttä pelaajaa, Aleksi ”Allu” Pietilä ja Simo-Pekka Pitkänen. ”Simppa” ei tosin ollut vielä Palokan turnauksessa mukana seurasiirtokaranteenin vuoksi.

Turnauksen ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Happee Moses, joka koostui Lujan runkoa vuotta vanhemmista 96-syntyneistä pelaajista, joten odotettavissa oli puolustustaistelua Lujan osalta.

Kaksi erää pälkäneläispojat jaksoivat taistella, mutta kolmannen erän 1–8 ”kylvetys” lopetti pelin ennen aikojaan 3–15 lukemiin.

Roope Turunen kantoi viimevuotiseen tapaan päävastuun maalinteosta.

SB Lujan kaikista maaleista vastasi Roope Turunen. Neljänteenkin osumaan Roopella oli mahdollisuus, mutta normaali ”kohosharhautus” rangaistuslaukauksessa epäonnistui.

Jyväskyläläiset olivat ottelussa ylivoimaisia. Turnauksen päätteeksi selvisi, minkä tason vastukselle Luja avauspelissään hävisi: Happee Moses voitti koko karsintaturnauksen ja eteni SM-sarjaan.

Päivän toisessa ottelussa vastustajana oli SC Urbans Janakkalasta.  Peli noudatti samaa käsikirjoitusta aamun aikaisemman ottelun kanssa. Kaksi erää suhteellisen tasaista, mutta kolmas erä käänsi taas pelin vastustajalle.

Janakkalalaiset veivät päätöserän 1–5 ja koko ottelun 5–14. Lujan maaleista vastasivat Roope Turunen, Ville Kostiainen, Aleksi Pietilä, Sipi Rulja ja Tatu Eklund

 

Erä karkasi toisessa erässä

Sunnuntaina Luja jatkoi turnausta jo aamukymmeneltä. Herätys oli varhainen, sillä joukkue ei jäänyt ”Nykäskylään” yöksi, vaan palasi paikalle aikaisin aamulla.

Sunnuntain ensimmäisen koitoksen vastustaja tuli Helsingistä. Erä Sininen koostui 97-syntyneistä pelureista, joten pelistä oli odotettavissa tasaisempi vääntö kuin lauantain otteluissa.

Peli olikin alusta loppuun tasaväkinen ja mielenkiintoinen. Avauserän jälkeen tilanne oli tasan 1–1. Lujan maalista vastasi jälleen Roope Turunen.

Sama mies onnistui kertaalleen toisessa erässä, mutta vastustaja karkasi silti 5–2 johtoon. Päätöserässä pälkäneläiset nousivat jo maalin päähän Ilkka Saarikon ja Tapani Uotilan osumilla. Sen jälkeen nähtiin läpiajoja ja muita huippupaikkoja, mutta tasoittavaa maalia ei saatu aikaiseksi.

Lopulta vastustaja rankaisi vielä kerran ja muutti tilanteeksi 4–6. Luja haki kavennusta ottamalla kuudennen kenttäpelaajan mukaan. Kaivattuja maaleja ei kuitenkaan saatu aikaan.

Joukkue esitti silti maalivahti Toni Aallon johdolla upeaa taistelua, josta ainakin paikalla olleet pelaajien äidit, ex-valmentaja sekä bussinkuljettaja nauttivat täysin siemauksin. Lisää samanlaista tulevaisuudessa pojat.

Turnauksen lopuksi vastaa tuli Steelers. Ottelusta muodostui hämeenlinnalaisten taidonnäyte, tuloksena 0–12 tappio Lujalle. Steelersin B:n edustusjoukkueen kovat ja näyttävät poikkisyötöt rikkoivat Lujan ”noppaviitos” puolustuksen kerta toisensa jälkeen päättyen hienoihin maaleihin, joille maalivahti Lauri Hakala ei voinut mitään. Ilman Hakalan upeaa taistelua ottelu olisi päättynyt jo aikaisemmin, sillä peli keskeytetään ennen täyttä peliaikaa, jos ero venähtää yli 12 maaliin.

Turnaustuliaisina joukkueelle kertyi roppakaupalla oppia salibandyn lainalaisuuksista. Pelissä oli paljon hyviä elementtejä, joiden varaan on hyvä rakentaa tulevaa kautta.

SB Lujan B-juniorit jatkavat pelejään aluesarjassa, jossa joukkueet eivät ole aivan samaa tasoa kuin Jyväskylän turneessa, joten ottelutkin tulevat olemaan tasaisempia kauden edetessä.

Teuvo Airiainen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?