Oppilaat vanhempineen nauttivat avajaisten tarjoomuksista: liikunnasta ja leivonnaisista.

Saa liikkua!

Kirkkoharjun koulun oppilaat perheineen viettivät uuden pihan avajaisia liikunnan merkeissä. Henkilökunta oli järjestänyt koululaisille kaikkea mahdollista suunnistuksesta, pallon heittoon ja naruhyppelystä puujalkakävelyyn. Seurat esittelivät kori- ja lentopalloa. Taskuntonginta ja kasvomaalaus ilahdutti etenkin pienimpiä lapsia. Vihreät leimakortit vain rutistuvat käsissä, kun koululaiset kiitivät rastilta toiselle.

Koulun pihan avajaisten yksi ohjelmanumero oli koululaisten ja vanhempien välinen jalkapallo-ottelu uudella tekonurmella. Etualan Pasi Aaltojärvi antoi vastusta nuoremmilleen.

Kirkkoharjun koulun vanhempainyhdistys myi leivonnaisia, paistoi vohveleita ja makkaraa jatkuvalla syötöllä. Parin tunnin kuluttua, 200 makkaraa ja useampi taikina-astia myöhemmin, vatsat ja kassalippaat notkuivat, mutta vuoat ja lautaset kantoivat enää murusia.  Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Outi Ojala liikkuu paikalla valkoinen stetson vilkkuen. Yhdistys järjesti luokille myös opetusta uuden parkour-alueen käyttööön.

– Kaikkia vähän jännittää uudet hurjat leikkipaikat. Lapset varmasti osaavat keikkua ja renkkua telineillä, mutta on hyvä saada ohjausta, miten telineissä voi ja kannattaa liikkua, Ojala perustelee.

Parkour-alueen telineet olivat jo tuttuja Siiri Pajulalle. Valkopukuinen Joonas Tähtinen opasti parkour-tekniikoihin luokka kerrallaan parin päivän ajan.

Kolmasluokkalaiset loikkivat putkelta ja telineeltä toiselle ja ottivat tuntumaa lajin saloihin Parkour-akatemian Joonas Tähtisen opastuksella. Suunnistusta harrastava Siiri Pajula heilautti itseään käsivoimin telineeltä maahan kuin vanha tekijä.

– Tykkään telineistä ja oon oppinut pari juttua, tyttö toteaa parhaan ystävän Jessikan käsikynkässä.

Erityisopettaja Anniina Alasen mukaan oppilaiden suosikkileikit vaihtelevat kausittain.

– Näissä on selvät sesongit: joskus hypitään twist-narua, toisinaan potkitaan ja heitellään pientä footbag-palloa, kuminauhan toisessa päässä seisova opettaja toteaa.

Yksi asia näkyy liikuntapaikoilla heti. Kun tarjotaan mahdollisuudet mielekkääseen ja monipuoliseen liikkumiseen, lapset liikkuvat. Myös lapset, joiden  harrastukset painottuvat toisenlaisiin puuhiin eikä mielessä väiky  huippu-urheilijan ura.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?