Lautakunta seisoi Tavasen takana

Tampereen yhdyskuntalautakunta käsitteli 27. elokuuta lausuntoa Tavase Oy:n jättämään vesilain mukaiseen lupahakemukseen koskien tekopohjavesilaitoksen rakentamista ja töiden aloittamista ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tulemista.

Tampereella tekopohjavesihanke tuli tarpeettomaksi Kaupinojan vedenpuhdistamon peruskorjauksen myötä. Mielestäni hankkeen haitat ovat muutenkin merkittävästi suuremmat kuin siitä koituvat hyödyt.

Kuntien välisen yhteistyön kannalta on olennaista, että Tavase Oy:n osakaskunnista Kangasala, Valkeakoski ja Akaa ovat päättäneet irtautua ympäristön kannalta haitallisesta, vesihuollon kannalta turhasta ja kustannuksiltaan ylimitoitetusta hankkeesta. Kuntien välistä yhteistyötä tulisi parantaa, ei heikentää sanelulla.

Hävittyäni asian käsittelyn yhteydessä äänestykset valtakoalitiolle, liitin pöytäkirjaan eriävän mielipiteen Tampereen kaupungin lupahakemusta koskevaan lausuntoon.

Mielestäni hankkeelle ei tule puoltaa luvan myöntämistä, eikä töille pidä myöntää aloittamislupaa ennen lainvoimaista päätöstä.

 

Aarne Raevaara

kaupunginvaltuutettu (PS)

Tampere

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?