Laitikkalan ja Onkkaalan yrittäjäyhteistyö joustavaa

Eila Rönni kertoi Makukylän luontevasta yhteistyöstä.

Eila Rönni Rönnvikin viinitilalta ja Anssi Kukkonen Sydän-Hämeen Lehdestä esittelivät Yrittäjän päivässä Laitikkalan ja Onkkaalan yrittäjien joustavaa yhteistyötä.

Laitikkalassa on tehty melkein 20 vuotta syötävää ja juotavaa. Makukylän kulmakiviä ovat viinitilan lisäksi juustoa ja voita valmistava Heikkilän juustola, lihaa jalostava Katajan liha, marjoja ja vihanneksia viljelevä ja myyvä Suttisen tila, leipuri ja pitopalveluyrittäjä Berit Kukko sekä kokous- ja majoituspalveluita tarjoava Villa Hepolahti.

Laitikkalan yrittäjien yhteistyö ja markkinointi on luontevaa.

– Meillä ei ole mitään yhteistä organisaatiota, vaan pienessä kylässä asiat hoituvat puhelimessa tai sähköpostitse. Yhteistyö on sujuvaa, sillä jokainen tietää, ettei se ole itseltä pois, jos suosittelee kylän muita palveluita, Eila Rönni sanoi.

Anssi Kukkonen esitteli Pälkäneen kivijalkayrittäjien Pälkäneeltä saat enemmän -hanketta. Myös keskustan yrittäjät ovat havainneet yhteistyön hyödyt, ja kesän ajan tunnetuksi tehtyä slogania viedään myös nettiin. Lisäksi käyttöön otetaan uusi mobiilipalvelu, jolla myös valtatien ohikulkijat saadaan pysäytettyä Pälkäneellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?