Liikuntapäivä tarjosi jokaiselle jotakin

Kangasalan Pikkolan koulun vuotuinen liikuntapäivä pisti yläkoululaisten kropat monipuolisesti liikkeelle. Valittavana liikuntamuotona Kyötikkälän urheilukentällä oli muun muassa korkeushyppyä, keihäänheittoa, sukkulaviestiä, kuulantyöntöä ja pituushyppyä.

Koulun rehtori Ville Vuorisalmen mukaan on tärkeää, että päivä tarjoaa jokaiselle jotakin.

– Ei korkeushyppy tai kuulantyöntö sytytä kaikkia. Siksi valittavissa oli myös saappaanheittoa, köydenvetoa ja puujaloilla kävelyä. Tapahtuma on ollut joka vuosi mukava. Sanoisin, että nuoret ottavat päivään osaa suhteellisen mielellään, Vuorisalmi jutteli.

 

Norsupallo oli oppilaiden juhlaa.

Norsupallo päivän kohokohta

Hyvin mielellään päivään osaa kertoi ottavansa seitsemäsluokkalainen Kiira Kaivola.  Kaivola sijoittui toiseksi niin 800 metrin juoksussa kuin korkeushypyssäkin.

– Harrastan jalkapallon pelaamista ja uskon, että siitä on hyötyä muissakin urheilulajeissa. Urheileminen ei todellakaan ole minulle mitään pakkopullaa.

Kenttälajeissa osanottajat keräävät pisteitä luokan yhteiseen pistepottiin. Eniten pisteitä keräävä luokka lunastaa itselleen elokuvaliput.

– Jokainen saa mennä katsomaan minkä elokuvan tahtoo.  Mutta jos on oikein hyvähenkinen luokka, niin elokuviin mennään porukalla, Vuorisalmi kertoi.

Päivän päätti niin kutsuttu ”norsupallo”, jota pelataan suurella jumppapallolla jalkapallon sääntöjä soveltaen. Vastakkain olivat opettajat ja yhdeksänluokkalaiset.

Rehtori Ville Vuorisalmi sanoi lähtevänsä kisaan ”tosimielellä”.

– Totta kai me aiomme rökittää oppilaat. Tässä lajissa ei tunneta sääliä, hän naurahti.

Vuorisalmen ikäväksi voitto meni tänä vuonna oppilaille 3-1.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?