Kouluilla pelataan Hakan lahjapalloilla

Sahalahdella Vilpeilän koululla pelataan jatkossa jalkapalloa tuliterillä Umbron palloilla. Uudet pelivälineet koululle lahjoitti FC Haka yhdessä Tallink Siljan kanssa.

– Otimme pallot ilolla vastaan, mutta ne ovat niin korkealaatuisia, ettemme ole uskaltaneet niitä vielä käyttää meidän asvalttikentällä. Mutta kyllä niitä hypistelty on. Torstaina olisi tarkoitus mennä niitä tuohon läheiselle nurmikentälle kokeilemaan, koulun rehtori Vesa Saarinen kiittelee.

Pakkalassa sijaitsevassa alakoulussa on 19 oppilasta, ja uusia palloja riittää lähes kaikille koululaisille. Saarisen mukaan pallot tulivat tarpeeseen, sillä oppilaat viihtyvät välitunneilla liikunnan parissa.

Juha Pirinen (vasemmalla) ja Ville Kauppinen näyttävät, että peliväline pysyy hallussa, kun sen kesyttää nuorena.

– Nämä olivat älyttömän tervetulleita. Lapsille ja nuorisolle kaivataan nykyään liikunnallista toimintaa. Sitten kun siihen vielä yhdistyy taitoa, niin se vie eteenpäin. Olemme erittäin kiitollisia Hakalle, että saimme nämä pallot. Erityisen mukavaa oli, että pelaajat kävivät tuomassa palloja ja innostamassa lajin pariin, Saarinen kiittelee.

Palloja olivat lahjoittamassa Hakan omat kasvatit Juha Pirinen ja Ville Kauppinen. Haka-hyökkääjä Pirisen mukaan vastaanotto on ollut kaikilla kouluilla erinomainen.

– Kaikki ottivat pallot tosi hyvin vastaan. Lapset olivat tosi innoissaan. On mielestäni tärkeää kannustaa lapsia liikuntaan. Ehkä se antaa heille inspiraatiota liittyä johonkin seuraan. Jalkapallo on hyvää liikuntaa ja mielestäni tämä oli onnistunut projekti, Pirinen kehuu.

Pälkäneen Kukkolassa vapaa-ajallaan mökkeilevä Pirinen on käynyt läpi Hakan juniorikoulun ja noussut sen kautta edustusjoukkueeseen saakka. Hän ei pidä mahdottomana, että joku pallon saaneista oppilaista nähtäisiin tulevaisuudessa valkopaitojen riveissä Tehtaan kentällä.

Vilpeilän koulun lisäksi lahjapalloja saatiin 16 muullakin koululla Valkeakoskella, Akaassa, Pälkäneellä ja Kangasalla. Pälkäneellä uusia palloja saatiin Aitoon ja Kostian kouluille ja Kangasalla Ruutanan, Tursolan, Suoraman, Pohjan ja Vilpeilän kouluille.

Koulut valittiin kesän aikana Hakalle tulleiden perustelujen pohjalta. Yhteensä seura ja Tallink Silja lahjoittivat 200 palloa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?