Lähestyminen: Seurakunnan ja Kansan Raamattuseuran tapahtumissa Jumala kohdattiin keskellä mitä vain

Koottava nokipannukeitin kutsui hiljentymään

Pälkäneen seurakunnan, Luopioisten kappeliseurakunnan ja Kansan Raamattuseuran yhdessä järjestämä tapahtumasarja Kaiken keskellä Jumala

Koottava nokipannukahvinkeitin toi torille nuotiotunnelman.

kutsui viikonlopun ja alkuviikon aikana väkeä erilaisiin kohtaamisiin. Jumala oli vastassa myös nuotiolla keskellä kylää.

Aito nuotionsavun ja tulella porisevan kahvin tuoksu houkutteli väkeä perjantaina Luopioisissa ja lauantai-aamupäivänä Pälkäneellä. Erikoisen elämyksen paljaalle asvaltille loihtivat Muuramelaiset Kansan Raamattuseuran hyväksi vapaaehtoistyötä tekevät Marja-Sisko ja Tapio Virokannas. He kuljettavat sananmukaisesti nuotiota mukanaan.

Vanhasta öljytynnyrin pohjasta rakennetussa tulipesässä ritisee ja roihuaa tuli, ja lämpimillä ritilöillä sen yläpuolella pidetään erikokoisia nokipannuja kahvia tai haudutettua teetä varten.

– Sain mallin evankelista Esko Luukkoselta, joka on nykyisin jo eläkkeellä. Hän on tällaisen rakentanut ja minä kopioin sen, kertoi ”nokipannuevankelistan” nimeä kantava Virokangas.

Koottava kahvinkeitin on suunniteltu niin, että se mahtuu henkilöauton tavaratilaan, joten se on helppo kuljettaa mihin vain. Se myös muuntuu olosuhteiden mukaan.

– Helsingissä ei saanut polttaa puita, vaan piti olla kaasukeitin. Siellä olisi tullut liikaa savuhaittoja, Virokannas kertoo.

 

Aurinko tuli bonuksena

Nuotiokahvitus seurakuntatalon edustalla tuli monille yllätyksenä. Kirkkoherra Jari Kemppainentoimi ”sisäänheittäjänä” ja kutsui ihmisiä tieltä

Tapio Virokannas tarjosi kahvia Airi Aholle.

ja torilta kahvipöydän ääreen.

– En minä tämmöistä kahvitusta huomannutkaan, ennen kuin tuo pappi tuli sanomaan.  Muuten kyllä tiesin tapahtumasta ja iltapäivällä olen aikonut mennä kirkkoon konserttiin, kertoi Airi Aho, joka poikkesi ohikulkumatkalla hörppäämään nokipannukahvit.

– Hyvä asia on, että tällaista järjestetään ja ihmisille puhutaan, hän kiitteli.

Kahvin ohella tarjolla oli keskusteluhetkiä että hengellistä materiaalia. Muusikkopariskunta Minna ja Jussi Pyysalo oli paikalla Kansan Raamattuseuran puolesta, ja aikuiset, lapset ja koiratkin viihtyivät seurassa.

Aurinko lämmitti, vaikka alkuviikon sääennusteet olivat luvanneet muuta. Kahvit olisi toki keitetty ja ihmisiä kohdattu missä säässä tahansa.

– Mietittiin jo, että pitäisikö tänne kysellä katosta jostakin, että ihmiset pääsisivät suojaan. Mutta tässä sitä ollaan kuin keskellä kesää. Kaipa se Taivaan isä meille tällaisen lahjan lähetti, arveli Jussi Pyysalo.

Kaiken keskellä Jumala -tapahtumiin kuului nokipannukahvien lisäksi iltatilaisuus, konsertti, messu, iltamessu ja parisuhdeilta sekä pari viikkoa aikaisemmin järjestetyt alakoululaisten koulukonsertit.

Muusikko Jussi Pyysalo oli tyytyväinen, kun kahvit saatiin juoda kesäisessä säässä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>