Laippa: Syysretkeily tarjoaa juhlavuoden kunniaksi kaksi eripituista lenkkiä

Mr. Laipanmaa vie retkelle 30. kerran

Eräopas Timo Nieminen tuntee Laipanmaan polut ja kivenkolotkin.

Timo Niemisen johdattama Laipan syysretki täyttää 30 vuotta. Juhlavuoden retki järjestetään poikkeuksellisesti jo sunnuntaina 29.9.

– Perinteinen aika on lokakuun ensimmäinen eikä syyskuun viimeinen sunnuntai, mutta tänä vuonna se osuu olemaan myös Kostianvirran taistelun pääjuhlapäivä, joten retkeä on aikaistettu, Timo Nieminen kertoo.

Juhlan kunniaksi kävelyreittejä on kaksi. Helpompi niistä on 3 kilometrin pituinen niin sanottu luontopolku, jonka varrella kerrotaan Laipan metsien historiasta ja synnystä sekä vanhasta asutuksesta ja asukkaista.

Reitti on helppokulkuinen, joten sinne voi tulla verestämään Laipan muistoja, vaikka voimia pitkiin vaelluksiin ei enää riittäisikään.

Pitempi reitti on pituudeltaan 8 kilometriä: se on niin sanottu Elamon lenkki vähän lyhennettynä, ja sen oppaaksi tulee Eino Anttila.

Makkaranuotiot odottavat tällä kertaa lähtö- ja paluupaikalla Rajalan kämpällä. Siellä tarjotaan nokipannukahvit 30-vuotisen retkeilyn kunniaksi ja harmonikkamusiikkia on luvassa nostattamaan tunnelmaa.

– Muistelemme, miten Laipanmaan on tänä aikana muuttunut ulkoilijoiden ja retkeilijöiden kannalta. Omasta mielestäni suurin asia on hyvin merkitty vaellusreitistö nuotionpaikkoineen ja laavuineen, sanoo Timo Nieminen.

Retkeilijät kokoontuvat sunnuntaiaamuna kello Rajalan kämpälle, mistä lähdetään maastoon kello 9.30. Mukana tulee olla omat eväät ja säähän sopiva vaatetus. Paikalle osaa seuraamalla Laipan polkuopasteita Luopioisista tai Sahalahdelta. Kimppakyydit Pälkäneen kunnantalon parkkipaikalta lähtevät kello 8.30.

Lisätietoja antaa Timo Nieminen (040 5236776).

 

Ruokojärven maisema on luontopolun helmiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?