Vohvelia, olkaa hyvät !

Jonne Turppa tarjoilemassa Tellervo Murron tilausta.

Torstai on Pytingin kahvilassa vohvelipäivä. Tavalliseen kahvileipätarjontaan vaihtelua järjestävät Aitoon koulutuskeskuksen kotitalousryhmäläiset.

– Me teemme ihan parhaita vohveleita, kehui viime torstaina työvuorossa ollut Iina Lumiala.

Parhaita ja ehdottomasti niin tuoreita kuin mahdollista, sillä taikina alkaa kypsyä vohveliraudalla vasta tilauspyynnön jälkeen. Hillo kera kermavaahdon täydentää makean vaihtoehdon, suolaista täytettä valmistuu vaikkapa kalasta ja sienestä.

– Kalatäyte on minusta parasta, Iines Valaja arvioi.

Pöytiin tarjoilu kruunaa asiakkaan herkutteluhetken kauniiksi uudistetussa entisessä virastohuoneessa.

 

Käytännön oppia

Kahvilan pitoa harjoittelevat kotitalousryhmäläiset tekevät Pytingissä täyden työpäivän. Aamu ennen asiakkaiden tuloa kuluu vohvelitaikinan ja täytteiden valmistamispuuhissa. Pullataikinakin vaivataan kohoamaan, kahvilassa kun tarjotaan myös tuoretta pullaa vohveleiden vaihtoehtona.

– Täällä on ihan nastaa. Päivä kuluu nopeasti, Iina Lumiala huomautti.

– Aika paljon on ollut asiakkaita, viime torstaina työvuorossa olleet ryhmäläiset kuvasivat päivän vilkkautta.

Valajan ja Lumialan lisäksi ryhmässä työskentelivät Jonne Turppa, Maria Huttunen ja Hanna Suontausta. Heitä ohjasivat Liisa Ravantti ja Miia Virolainen.

Vohvelikahvila avoinna Pytingissä, Luopioisten entisessä virastotalossa, torstaisin kello 10–14.