Valkeakoski-opisto: Ämmätsän käsityökahvilaan ehtii vielä ilmoittautua

Käsitöitä kiireettä

Käsityökahvilassa voi opetella huovutusta, kankaan aurinkovärjäystä ja liimatonta kirjasidontaa. Aikaisempia käsityötaitoja ei tarvita, kaikki sopii aloittelijallekin.

Ämmätsän käsityökahvilaan osallistui viime talvena toista kymmentä henkeä. Käsityökahvila aukeaa jälleen ensi viikolla, ja mukaan ehtii ilmoittautua tämän viikon perjantaihin asti joko netin kautta tai soittamalla Valkeakoski-opiston toimistoon.

Käsityökahvila on nimestään huolimatta opiston lyhytkurssi, jota pitää tekstiilityön lehtori Ritva Forsvik.

– Kurssilla tehdään pieniä käsitöitä ja kokeillaan erilaisia työtapoja ja tekniikoita, kuten aurinkovärjäystä, huovutusta ja liimatonta kirjansidontaa, Forsvik kertoo.

Kurssin henkeen kuuluu kiireetön yhdessäolo ja ajatusten vaihto sekä kahvihetki, jonka toteuttaa Ämmätsän kyläyhdistys.

Käsityökahvila kokoontuu Ämmätsän kylätalossa kahtena keskiviikkona, 2.10. ja 30.10. kello 18–21 sekä lauantaina 12.10. kello 9–15.

Lauantaina ehditään syventyä aikaa vieviin tekniikoihin, huovutukseen ja värjäykseen, ja ilta-aikoina ehtii oppia kirjansidontaa.

Mukaan tarvitaan sakset ja muistiinpanovälineet, ja lisäksi kurssille voi halutessaan tuoda omia materiaaleja, esimerkiksi vanhoja lakanoita tai muita värjättäviksi sopivia kankaita ja vaikkapa nahka- tai tapettipaloja muistikirjojen kansiksi. Muuten materiaalit hankitaan yhteistilauksena.

 

Olkitähtiä Luikalassa

Sunnuntaina 6.10. kello 11–15 Luikalan työväentalolla pidetään Siiri Ali-Kipparin ohjaama suosittu Tähtiä oljista -kurssi.

Tähtikurssille tarvitaan mukaan mahdollisimman pitkä parsinneula, sakset ja muistiinpanovälineet. Olkia ja sidoslankaa voi ostaa opettajalta. Kurssilla opetellaan valmistamaan 12-sakarainen iso olkitähti.

Tähtikurssilla voi harjoitella olkitöiden tekemiseen myöhempää himmelikurssia varten.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?