Poistomyynnin yöllinen kahakka: Perheenisä hätisteli kirveen kanssa nuorisojoukkoa kotioveltaan

Avajaisia seurasi yöllinen kaaos

Teemu Valtonen sanoo, että olo on edelleen epätodellinen lauantaiöisen kahakan jäljiltä.

Entisen Järvenpään tiloihin muuttanut Poistomyynti vietti lauantaina avajaisiaan Pälkäneellä. Kun hulinat illalla alkoivat olla ohi, Teemu Valtonen ja Nina Päivö lähtivät tuttavapariskunnan kanssa kylälle syömään.

He palasivat iltakymmenen aikoihin. Päivö lähti laittamaan lapsia nukkumaan ja muut jäivät myymälän puolelle kertaamaan päivän tapahtumia. Kello ei ollut vielä aivan yhtä, kun vieraat tilasivat taksin ja jatkoivat omaan kotiinsa.

Kohta sen jälkeen paikalle pölähti joukko nuoria. Myymälän pihassa paikkoja tarkastellut Valtonen kuunteli kesän ja syksyn aikana tutuksi tullutta nuorten uhoamista ja huutelua.

– Joku uhkasi että nyt tulee turpaan.

Valtonen meni liikkeen ovesta sisälle, sammutti valot ja ajatteli, että uho laantuisi. Mutta tilanne ei rauhoittunut, vaan nuoret rupesivat paiskomaan seiniin ja oveen roskiksia ja muuta mitä käsiinsä saivat.

– Ajattelin, että kyllä ovi kestää, sillä siinä on kalterit.

 

Karmit notkuivat uhkaavasti

Teemu Valtonen siirtyi liikkeen läpi asunnon puolelle.

Myös pihalla mellastanut noin kymmenhenkinen lauma oli siirtynyt kotipihalle.

– Ovi notkui ja meteli oli hirveä, kun porukka heitteli roskiksia ja tuoleja.

Lapset itkivät kauhuissaan ja puoliso oli paniikissa. Oven karmit notkuivat uhkaavasti, kun porukka repi ovea. Oven lasi iskettiin rikki sellaisella voimalla, että sirpaleita jäi kiinni vastapäiseen seinään.

– Ajattelin, että ne tulevat sisälle, jos en mene ulos.

Valtonen kahmaisi pannuhuoneesta kirveen mukaansa ja avasi oven.

– Kirves oli pelotteeksi, ei minulla ollut mitään tarkoitusta käyttää sitä. Ajattelin, että porukka tajuaa, että olen tosissaan ja häipyy ovelta.

Heti kun ovi aukesi, Valtonen sai nyrkistä. Kohta häntä iskettiin jollain järeämmällä esineellä niskaan.

Tilanne oli sekava, ja Valtonenkin huitoi nyrkillä ja kirveen hamarapuolella saadakseen uhkaavan joukon vetäytymään ovelta.

– He olivat tosissaan tulossa sisälle, enkä tiennyt kauanko karmit olisivat kestäneet, Valtonen kertaa.

Hänelle on epäselvää, mistä tapahtumat saivat alkunsa.

– En tiedä, kiinnostiko jotakin avajaispäivän kassa vai mistä oikein oli kyse.

 

Väkeä virtasi vain lisää

Teemu Valtonen arvelee, että alkuvaiheessa paikalla oli ehkä kymmenkunta pääosin 15–20-vuotiasta nuorta.

– Oli siinä pari isoa, varmaan lähemmäs kolmekymppistäkin kaveria.

Valtonen kumautti yhtä tunkeilijaa kirveen hamaralla jalkaan, mutta porukka ei häipynyt mihinkään, vaan paikalle virtasi päinvastoin lisää väkeä. Lopulta kotipihassa mellasti pari, kolmekymmentä kutsumatonta vierasta.

– Yritin painaa auton ovea kiinni, kun sieltä purkautui lisää porukkaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä joku sai kirveen terästä olkapäähänsä.

Tunkeilijat uskoivat Valtosen olevan tosissaan, kun hän kumautti kirveellä autoon. Siitä seurasi syyte törkeästä vahingonteosta. Lisäksi häntä syytetään kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Vammoja saaneet 18-vuotiaat paikkakuntalaisnuoret sanovat olleensa osattomia oven kahakkaan. Toinen heistä sai olkapäähänsä vajaat kymmenen tikkiä, toisella sattui jalka.

 

Nuoret terrorisoivat seutua

Teemu Valtonen soitti poliisille heti kun tilanne lauantaiyönä kärjistyi. Virkavalta saapui paikalle puolen tunnin, ehkä kolmen vartin päästä.

– Tapahtumilla oli monta silminnäkijää, mutta poliisi ei kirjannut heidän nimiään ylös, Nina Päivö ihmettelee.

Myöskään rikottua ovenlasia, lähes karmeineen irti revittyä ovea, tuhottua pihaa ja muita tuhoja ei käyty tutkimassa.

– Olisin ajatellut, että tekninen tutkinta tulee katsomaan valvontakameran kuvat. Poliisi ilmoitti ettei ole resursseja, lähettäkää kuvat sähköpostissa.

Poliisista ei ole ollut juurikaan apua, kun naapurusto on jo vuosikausien ajan painiskellut seutua terrorisoivien nuorten kanssa.

– Jos puuttuu yölliseen mopon pärinään, seuraavana päivänä tullaan kostamaan autojen kanssa. Ihmiset ovat joutuneet juoksemaan kotiin turvaan, kun ovat yrittäneet puuttua älyttömäksi äityneeseen menoon, Teemu Valtonen kertoo.

Pakanrannan tuntumassa sijaitseva alue on ulkoisesti idyllinen, mutta etenkin kesäöisin meno on kaikkea muuta. Muutama vuosi sitten tilanteeseen kyllästynyt asukas pisti talonsa myyntiin, toinen asuu rannan tuntumassa vain osan vuotta.

– Me on koetettu tulla alusta alkaen nuorten kanssa toimeen. On sanottu, että kyllä pihassa voi kokoontua, mutta auton kaikkia roskia ei tarvitse tyhjentää pihaan, kun roskis on vieressä. Ja siinä vaiheessa puututtiin myös kaahailuun, kun traktorilla vedettiin kaasu pohjassa meidän pihan poikki.

 

Tapahtuma jätti jälkensä

Teemu Valtonen kävi sunnuntaina poliisikuulustelussa selvittämässä tilannetta. Maanantaina iltapäivälehdet uutisoivat kirveen kanssa heiluneesta kauppiaasta. Jutuissa ei kerrottu, että nuoret yrittivät väkisin tunkeutua sisälle lapsiperheen kotiin.

Kauhujen yö jätti jälkensä sekä vanhempiin että lapseen.

– Poika ei enää suostu nukkumaan omassa sängyssään. Eikä hän kovin mielellään lähtenyt kouluunkaan sen jälkeen kun uutiset olivat olleet lehdessä ja kaikki olivat kyselleet tapahtumista. Itselläkin on jotenkin sekava, epätodellinen olo. En tiedä, johtuuko se siitä, että joutuu täysin yllättäen tällaiseen käsittämättömään tilanteeseen vai iskusta, joka siinä kahakan yhteydessä tuli niskaan.

Pienellä paikkakunnalla huhut kasvoivat nopeasti uskomattomiin mittasuhteisiin. Villejä tarinoita ja omituisia mielipiteitä leviteltiin facebookissa.

Valtonen paransi tapahtuman jälkeen pihavalaistusta. Kameravalvonta myymälässä oli jo ennestään. Se on parin kuukauden aikana tallentanut uskomattomia tempauksia.

– Ehkä hurjin oli nuorten kesäinen polttopulloleikki.

 

Kommentit (205)

  • Kirveellä on Pälkänellä töitä

   Oikein teki mies kun puolusti perhettään/kotiaan huligaaneja vastaan,itse en olisi häyttänyt hamara puolta.Mitä noita ”fiksuja”nuoria oikein vaivaa?

   • Nimetön

    Miksi tämä Teemu kertoo ”muunneltua totuutta”? Ja kyllä kertoo lehden tasosta, että lähtee tälläsia julkaseen, kun aina on niitä jotka uskoo totena sen mitä lehdisää kirjotetaan. Eikös laissa ole myös pykälä näille, jotka haittaavat oikeuden työtä?

 1. moikkelis ´moi

  Käyttikö teemukaan hamara puolta !? Ja ilmeisesti siellä tarvitaan moottorisahaa tai suoraan motoa jos näillä ”metsuri” hommilla noinkin kova kasvu ! -ainahan ne nuoret on pahimmat-

 2. Joukko veronmaksajia

  Uusi kotiaan nuorisoterroristeilta puolustanut yrittäjä on ansainnut rauhanpalkinnon ja ansiomitalin. Kunnan tulee maksaa holtittoman järjestyksenpidon seurauksena korjauskustannukset yrittäjälle ja periä ne edelleen näiden hyökkäävien pahantekijöiden vanhemmilta.

  Kaikille osallisille nuorille on annettava ankara tuomio kotirauhan rikkomisesta. Ainakin sairaalassa käyneiden nimet täytyy olla resurssittoman poliisinkin tiedossa, joten laittakaa kuulusteluissa koville. Kyllä tuntevat muut osalliset. On se niin suljettu ryyppyporukka.

  Poliisi valittelee resurssipulaansa. Tarkoittaneeko samalla, että meidän kaikkien pälkäneläisten, kotonaan pelkäävien täytyy varata ovipieleen jotain kättä pidempää.

  Herätkää jo vanhemmat ja vastuutahot. Nuorilla ei ole muuten tulevaisuutta liekkihotellien ulkopuolella. Moottoriajoneuvoilla ei ole sopivaa ajella vastoin liikennesääntöjä, päissään eikä puistoissa. Ottakaa samalla kiinni huimausaineiden trokaajat ja bensavarkaat.

  • Joukko äpäröitä

   Huh huh hyvä ettei sydän pysähdy näihin kirjoituksiin osa porukasta kun uskoo oikeasti että nuorissa on aina vika ! No vianhan täytyy olla vanhemmista lähtöisin ei varmaan kannata enää minunkaan sukua jatkaa jos kerta hekin alkavat trokaamaan ja murtautumaan toisten tiloihin. Nuorten rikokset on pieniä mutta tuodaan usein julki kaikki isoimmat rikokset hoitaa kumminkin iäkkäämpi polvi joten jos tilastoja sun muita seuraa saa omat vastauksensa ja jo niin kauan kun olen olemassa ollut on sodittu ”nuoret villit ja pahat” vs. ”vanhat kiukkuset katalat” nuoria ollaan kuitenkin kaikki ollut ja tiedetään miten hommat menee ja katsellaan sitten ketkä hymyilee kun vanhat istutte siellä hoitokodeissa ja me nuoret teitä hoivataan vaikka tälläisen kohtelun jälkeen jättäisin lojumaan ! NUORISSA TULEVAISUUS OLI MITEN OLI FAKTA !

   • hehe

    Vaikka muuan ”suomiräppäri” joskus iskosti mammanlutusten päähän ajatuksen että heissä on tulevaisuus niin kyllä se kaukana ultimaattisesta totuudesta on. Itse mieluummin kaivan oman hautani kymmeniä vuosia ennenaikojani kun annan näiden ”väärässä paikkaa väärään aikaan” nuorten hoitaa itseäni vanhuksena. Hehe. Ps. Lopettakaa vanhemmat niiden ”mautojen ostaminen. Jos ei lapsenne uskalla/osaa ajaa mopolla niin pyörät on sitä varten.

   • ymmärretyt nuoret

    Lapsellista kirjoitusta tämä sinunkin mitätön verbaalinen esiintulo. Näissä nuorissa ja heidän tekemisissään ei ole yhtikäs mitään puolustettavaa, eikä sitä kai kukaan täysijärkinen yritä tehdäkkään.
    Vanhemmille herätys ja ryhtiä kasvatuksen perusasioihin! Ja mitä suvun jatkoon tulee, niin ei todellakaan kannata pihistellä ehkäisyssä jos ei jälkikasvusta jaksa olla enää tuttipullo-iän jälkeen kiinnostunut.

    • ymmärretyt nuoret

     Kaikki jotka rynkyttää tuohon aikaan jonkun vieraan ovia on auttamatta väärässä paikassa. Sen jälkeen on aivan sama mitä omalle nahkalle käy.

     Ja tämä surullisen kuuluisa ”nuorien mielipide” on yleensä jo tuohon aikaan illasta yhden ja typerimmän klopin mielipide mitä muut sitten heikolla itsellätunnolla varustetut reppanat seuraavat.

     Eikä siinä porukassa nyt varmaan yhtään terveellä itsetunnolla varustettua nuorta mukana ollutkaan.

 3. Aitoolainen

  Juupa juu, pälkäneelläkin sattuu ja tapahtuu.
  Alkaa aitoossakin olla sama meininki kun yömyöhään 50v äijät tulee riehumaan putkien ja pesäpallomailojen kanssa !

 4. Eipä yleistellä

  Nuoria on paljon. Onneksi suurin osa fiksuja.

  Kirjoitukset ja arvostelut osoittavat ”rantojen alokkaita”, jotka huutelevat, rikkovat, juopottelevat, uhkailevat jne. Kenen kullanmurut päristelevätkään kylillä iltakymmenen jälkeen?

  • ymmärretyt nuoret

   ei varmasti mennyt kauan… ei tarvitse kuin ajaa illalla kylän poikki niin aihioita löytyy jos jonkinmoisiin säälittäviin tarinoihin. surullisen näköisiä kodittomia sijaisnäyttelijöitä näkyy notkuvan raitilla ja ovat varmasti valmiina ihan minkälaiseen tarinaan tahansa. Putoukseen löytyisi tolkuton määrä Hahmo-kilpailuun sopivia ehdokkaita.

 5. syyttömyys

  kotirauhaa taisi rikkoa aivan muut henkilöt, kuin nämä nuoret joita syytetään. Pojat sattuivat väärään paikkaan väärääb aikaan ja kotirauhan rikkomiseen heillä ei ollut osaa eikä arpaa. Seuraavan kerran toimittaja voisi kysyä myös poikien mielipidettä asiaan koska hehän tässä fyysisiä vahinkoja sai!!

 6. Syyllisyys

  Kyllä ne ”syyttömät” nuoret sattuvatkin aina väärään aikaan väärään paikkaan. Esim. toisen pihaan keskellä yötä, jalkatielle autolla tai mopolla vastoin liikennemerkkejä, ulkonaliikkumisen kieltoalueille, polttopullojen heittelyyn pihoihin, äänisaastuttamaan yötäpäivää, rikkomaan yksityisten ja erityisesti julkista omaisuutta, haistallelemaan, kuseksimaan nurkkiin, uhkailemaan jne. Voi harmi, harmi, harmi…. ja vielä syyttömiä 😉

 7. Myy

  Ai että kun sapettaa nuorison terrorisointi. Mitä ihmettä tämä roskasakki häiriköi tuohon aikaan ja päähän vain silitellään!! Tämä todellakin tekee sen että amerikan mallia aletaan myös soveltamaan meillä eli puolustaudutaan itse kun poliiseja ei ole.
  Tsemppiä Teemu!!!

 8. Hitusen juttua kuullut

  Toivotaan nyt kumminkin että yhteisön antama tuki ei kuitenkaan häiritse tapauksen tutkintaa. Kirveestä saaneet luultavemmin syyttömät pojat kumminkin kärsivät.

  • ymmärretyt nuoret

   …ja koittakaa hyvät paapojat ymmärtää, että siihen aikaan vieraalla tontilla ei ole yhtään syytöntä ihmisparkaa joka on kirveenvarren mitan päässä alueen omistajasta!

 9. Pera

  Nyt sitten aikuiset ihmiset heräilkää!!! Nuorisoa aina syytetään ja haukutaan. Tällä kertaa ILMAN syytä, nämä nuoret eivät millään tapaa olleet osallisena ovien/ikkunoiden rikkomiseen. Miksei tässä ole kysytty kyseisiltä nuorita miten asia meni? vain pelkkä Teemun tarinointi, missä ei ole totuutta lainkaan.. Kirveellä EI IKINÄ ketään saa lyödä! Mitä jos nämä eivät olleet niitä pahoja nuoria ketkä tekevät tuhojaan, vaan nuoria jotka ovat pysähtyneet esim tupakille kaupan pihaan? siitä syystä kun joku muu on käynyt sielä rikkomassa paikkoja saa kirveestä käteen ja jalkaan? Kyllä tämä laittaa miettimään aikuisen ihmisen käytöstä.

  • Mami

   ja miksi teemu ei samantien soittanut poliisille vaan alkoi heti riehumaan? samaa mieltä , ei tämä käytös kauhean aikuismaiselta vaikuta. miten 3 17-18 vuotiasta poikaa saisi talon oven tärisemään?? kysyn vaan, herätkää ihmiset!!

  • ymmärretyt nuoret

   Olitko Pera mukana, kun tiedät, että tällä kertaa ei ollut nuorissa mitään vikaa? Kyllä minäkibn epäilen, että varmaan Teemu on siinä tuuletellut vaan pitkän viikon paineita pihalle ja muutama kunnollinen nuori sattunut vahingossa paikalle! 😉 Hyvä Pera!! Ja eikun taas ostaan nuorille Siwasta siideriä ja mopoauton takapenkille fiilisteleen kadonnutta nuoruutta.

 10. Silminnäkijän isä

  Eiköhän kaikkien jotka tätä tarinaa lukee ja alkuperäisen jutun ole kirjoittanut kannattaisi kaikkien tutustua asian molempiin osapuoliin. Osapuolet ja osalliset ovat varmasti kaikki poliisin tiedossa. Poliisi on todellakin ottanut ylös henkilöiden tiedot jotka paikalla ovat olleet, ja omat kertomuksensa päässeet kertomaan viralistakin reittiä.
  En millään lähde puolustelemaan ja vähättelemään tuota nuorten kokoontumista kyseisen kaupan pihalla mutta onko kuitenkaan oikeutettua lähteä kirveellä asiaa ratkomaan.
  Mielestäni paikallislehti voisi hieman miettiä ennen tälläisen kirjoituksen julkaisua, että kaikkia osapuolia on kuultu ja asia on oikeasti käsitelty.

 11. Kari

  Järki käteen aikuiset ihmiset! Tällä kertaa nuoriso ei ollut syyllisiä oven ja ikkunoiden rikkomiseen. Siitä syystä saavat kirveestä käteen ja jalkaan? Tässä kärsi nyt täysin syyttömät ihmiset ja pahasti. Tämä tarina ei ole alkuunsa totta mitä kyseinen kauppias on antanut ymmärtää! Kysykää ehdottomasti myös nuorilta miten tämä tarina meni. Mitäs jos nämä eivät olleetkaan sitä pahaa nuorisoo? Aina yleistetään ja laitetaan nuorten syyksi. Ei myöskään aikuinen (eikä kukaan muukaan) ihminen voi mennä kirveen kanssa lyömään ketään. Siitä ansiomitalli?

  • ymmärretyt nuoret

   Kyllä siitä ansiomitalin voi antaa. Nyt näille kivoille nuorille nämä huolestuneet vanhemmat voisivat aloittaa sopivan kokoontumispaikan katsomisen ja ottaa siihen kärkeen muutaman ”valvontavuoron” paikan päällä. Eiköhän se käsitys näistä mukavista nuorista hiljalleen hälvene ja kotiintuloajat omien nassikoiden osalta astu voimaan. Siis jos lasten tekemiset oikeasti kiinnostavat.

 12. Outoa on oikeustaju

  Perheen kotiin pyritään yöllä väkivalloin!
  Se on pahin mahdollinen kotirauhan rikkominen mitä tiedän. Älkää enää yhtään syytelkö koskaan ihmistä, joka monikymmenpäistä ylivaltaa vastaan joutui puolustamaan kotiaan ja perhettään astalo kourassa.

  Kuka näitä tunkeutujia oikein kehtaa edes puolustella. Vai käykö pimeäbisneksille huonosti, jos nuori asiakaskunta hupenee, eikä rannoilla kukoista pimeiden pullojen kauppa entiseen malliin. Vai paljastuuko omasta perheestä maineen pilaaja. Vai toitko itse kaljat lapsellesi, että saat nukkua iltasi rauhassa. Muistithan antaa ”bensarahan”.

  Harmi, ettei ole enää kyläpoliisia.

 13. Vanhempi

  Ei taida olla tosiaan ”puhtaat jauhot pussissa” näillä jotka puolustavat tätä huligaanijoukkoa! Myös tuo asia sieppaa että traktorilla kaahaillaan liikennesäännöistä piittaamatta. Traktorit kuuluisivat pelloille. Ilmeisesti jonkun pitää jäädä alle ennenkuin havahdutaan.

  • Ikämies

   Traktorihomma ei liittynyt tähän nimenomaiseen tapahtumaan. Tänään kuulin niistä tapahtumista, joista yöllinen hässäkkä juontui. Asia ei ollut aivan niin yksinkertainen millaisen kuvan kirjoituksesta saa. Pälkäne on pieni paikkakunta, mutta täällä kuitenkin suvaitaan uusia ”kasvoja”. Vaikka nämä uudet henkilöt, käyttäytyisivät hieman ”huonosti” niin ei siitä heti mitään mellakkaa tehdä, mutta jos huono käytös ja ärsyttäminen jatkuu liian pitkään kielloista ja opastuksista huolimatta, niin silloin alkaa olemaan vaaran paikka…jos ymmärrät mitä tarkoitan!

   • ymmärretyt nuoret

    Minä en ainakaan ymmärrä mitä tarkoittaa. Jos tarkoitat, että Pälkäneellä on sellainen tapa että pikkupojat alkaa ojentamaan uusia kuntalaisia, niin onpas tämä hupaisa kylä. Ja pälkäneläisten suvaitsevaisuudesta muuttajia kohtaan ei peruspälkäneläinen viitsi edes yrittää valehdella.

 14. Mikko

  ”Eihän nyt meidän poeka”. Ei tietenkään, sehän vaan sattu olemaan väärään aikaan väärässä paikassa eli ovensuussa tontilla jonne ei ollut mitään asiaa. Kunnon selkäsauna takaisin käyttöön. Näihin helvetin huligaaneihin joita pälkäneellä ja aitoossa näkee, ei höpötys auta. Korpilaki kunniaan.

 15. Rottis rauhoittaa

  Vaan ovelta kun päästää pari vähemmän kilttiä rottweileria irti, niin eiköhän ne hetken kuluttua ole tehtävänsä tehneet ja tyhjentäneet tontin asiattomista hiippareista.

 16. juupajuu...

  Miten lehden toimittajat on voinu kirjottaa edes tällättee uutisen… Haastateltu vain tapahtuman päärikollista. Missä muitten asianomaisten näkemykset tai miätteet.Huhhuh! Ota Teemu ny vastuu toimistas ja lopeta pelleily!

 17. kalkkis

  Saattopa ne kuuskymmentäluvulla puhelinkioskin rikkoneet olla samaa satapäistä nuorisoporukkaa. Lasinsirut oli ainakin monenkymmenen metrin päässä talosta,ihan virallisella tiellä.

 18. RMZ

  Kyllä Pälkäneläiset saa olla ylpeitä nuorisostaan.
  Tiedän että kaikki nuoret eivät ole tuollaisia mutta eikö noita herranterttuja saa kukaan kuriin.
  Nuorisossa on voimaa laulettiin ennen mutta nyt tuntuu että vääränlaista voimaa.
  Aitoota on turha sekottaa tähän juttuun.

 19. Epäilty

  Missä on tuomioistuimen päätös? Täällä puhutaan jo rikollisista.

  Itse epäilen häirikkönuoria häiriköiksi, joilla ei ole kaikki kotona. Paitsi lasin kautta naapurissa pär pär PÄR PÄRRRRRRRR

 20. Kotirauha

  Jos minun kotiini joku tunkeutuisi yöllä, puolustautuisin kaikilla mahdollisilla tavoilla. Miettikää nyt, sisällä on ollut pieni lapsi! Mikä vellihousu on mies joka ei puolustautuisi? Tämä pariskunta laittoi putiikkiaan kuntoon yötä päivää ja hienoa jälkeä tekivätkin. Päivällä oli pihalla tosi hieno tapahtuma. Ja sitten pitäisi vielä sietää öistä sikailua omissa nurkissa? Ettekö te vanhemmat tajua ettei tuo kellonaika ole mikään ulkonaleikkimisaika ala-ikäisille? Aivan idioottimaista touhua. Voimia yrittäjäpariskunnalle, älkää antako periksi. Ihmisten sympatiat ovat perheenne puolella. Antakaa luuserivanhempien meuhkata kun eivät jaksa eivätkä pysty pitämään kakaroitaan kurissa.

     • ymmärretyt nuoret

      Kyllä ”Marjut” on tässä täysin oikeassa.

      Kulmilla pyörivät ovat olleet joko kronologisen iän mukaan alaikäisiä tai sitten sosiaalisen iän myötä hitaammin kehittyneitä.

      Darwinismikin voisi osaltaan selittää riuhujien tekoja tutkimalla koko sukujuuren kehityskaarta, ja valottaa, missä vaiheessa näiden kavereiden suvun kehitysvaihe on puusta laskeutumisen jälkeen mahdollistanut kiven poimimisen ja käytön heittovälineenä.

 21. No huhhu

  Ei taida tuo toimittajan teksti iha paikkaansa pitää ja te ketkä huutelette sie huligaaniesta nii miksi tämmönen nuoriso joukko yrittäisi jonku talon sisään. Jos ne on huomannu et sielä on joku ja känniä ei voi syyttä koska autoilla tulivat.

 22. Ihmettelijä...

  Mitäköhän poliisit nykyään tekee kun Pälkäneläiset ratkoo jo niiden töitä? Ehkä kuitenkin olisi nyt maalaisten syytä jättää porkkana poliiseille tutkittavaks. Ja jos on vahvoja mielipiteitä kuka teki mitä teki, niin miks ei syyllistäjä kirjoita omalla nimellään eikä peitenimellään?

 23. ihmettelijä...

  Mitäköhän poliisit nykyään tekee kun Pälkäneläiset ratkoo jo niiden töitä?
  Eiköhän olis jo maalaisten aika jättää porkkana poliiseille ratkottavaks ja lopettaa syyttelyt ja höpinät.

 24. Jos ette tiedä...

  …älkää tuomitko. Ei nuoriso oo aina kaiken takana. Eikä ihmisten sympatiat oo teemun puolella! Lehden pitäis haastatella myös nuoria. Yks oli juossut läheiseen taloon turvaan ja hakemaan apua? Ja teemu oli juossut nuorten perässä! Ei se oo enään mitään oman kotirauhan turvaamista kun perään lähdetään juokseen kirveen kanssa! Ajatelkaa ihmiset. Hyvähän se nuoria on syyttää kun ne on muutenkin syypäitä kaikkeen vai?

  • ymmärretyt nuoret

   Kyllä ne sympatiat on Teemun puolella.

   Ja hyvä että viitsii lähteä kotiovelta ottamaan vastuuta lasten kasvatuksesta, kun omat vanhemmat ottaa saunaoluita kotosalla. Kippis sinne kotijoukoille!

 25. Kaikille selviää..

  Anteeks nyt vaan mutta kuka syyttää nuorisoa jos melkein 30v mies on käynyt siellä rikkomassa tuon ikkunan ?? Nuoriso ei liity tähän asiaan mitenkään. Kaupan pihassa parkkipaikalla oleilu on mielestäni laillista. Pistäkää ne valvontakameroiden nauhat näkyviin niin saadaan kaikki tyytyväisiksi.

 26. Kaikille selviää..

  Anteeks nyt vaan mutta kuka syyttää nuorisoa jos melkein 30v mies on käynyt siellä rikkomassa tuon ikkunan ?? Nuoriso ei liity tähän asiaan mitenkään. Kaupan pihassa parkkipaikalla oleilu on mielestäni laillista. Pistäkää ne valvontakameroiden nauhat näkyviin niin saadaan kaikki kerralla tyytyväisiksi.

   • Kaikille selviää..

    Silminnäkijät syyllisiä?
    Aivan oikeassa olet ! Harmi ettei kukaan kuollut, oltaisiin päästy kaikista näistä ”ihmisroskista” eroon parilla heilautuksella.
    Onneksi täällä meidän kunnassa asuu edelleen vanhoja kunnon kansalaisia, joiden mielestä sivullisten hakkaaminen kirveellä on oikein !

   • Sama kaveri..

    Silminnäkijät syyllisiä? Aivan oikeassa olet ! Harmi ettei kukaan kuollut, oltaisiin päästy kaikista näistä ”ihmisroskista” eroon parilla heilautuksella. Onneksi täällä meidän kunnassa asuu edelleen vanhoja kunnon kansalaisia, joiden mielestä sivullisten hakkaaminen kirveellä on oikein !

   • Tapetaan nuoret paremman tulevaisuuden puolesta !

    Silminnäkijät syyllisiä? Aivan oikeassa olet ! Harmi ettei kukaan kuollut, oltaisiin päästy kaikista näistä ”ihmisroskista” eroon parilla heilautuksella. Onneksi täällä meidän kunnassa asuu edelleen vanhoja kunnon kansalaisia, joiden mielestä sivullisten hakkaaminen kirveellä on oikein !

    • ymmärretyt nuoret

     Kyllä ne on laskettava syyllisiksi tai vellihousuiksi jos eivät puutu näkemäänsä rikkeeseen ja jäävät paikalle ihailemaan toimitusta. Tappaa ei toki tarvi, mutta hyvä on hiukan kolauttaa samalla niitä patsastelijoita.

 27. Pälkäneläinen

  Aitoo muistuttaa lähinnä kaatopaikkaa kun kullannupuille ei opeteta roskisten käyttöä ja Pälkäneellä saa varoa nuorisojengejä jotka muuten vain tuhoaa paikat mutta ei se mitään!

  Ihmetellään vain miksi Pälkäne on kuoleva kunta ja nämä ghettonuoret ja heidän ihmisroska vanhempansa alkavat olla ainoita jotka ovat jäljellä.

 28. jaaha

  Miksi aina ollaan heti syyttämässä nuoria?? Tässäkään tilanteessa NUORET eivät ole tehnyt mitään väärää. Onse kumma kun nuorisoa ei kuunnella koskaan ja jos sitä vahingossa kuullaan niin sekin on väärin mitä he sanovat.

 29. eihyvä

  Miten siinä nujakassa mitä Teemu ja nuoret olivat käyneet niin sovelletaan kirveen jäljet auton katossa? koska Teemun kertomuksen mukaan hän yritti estää nuoria tulemasta autosta pihalle. Autossa olleet olivat varmaan lähdössä karkuun, mutta eivät päässeet,koska Teemu esti esti heitä.

 30. rändöm

  Ensinnäkin toimittaja joka uutisen on kirjottanu ei tiedä hevon helvettiä tapahtuneesta. Järkyttävää paskaa tekin tänne kirjotatte. ”Nuoret vastuuseen teoistaan.” Jeh, eli ei näin. Teemu HIUKAN puolustaa itseänsä.

 31. Tietäväinen

  Hienoa Teemu.

  Tais Teemulla mennä syöminen ja ryyppääminen vähä sekasin.
  Onhan se hienoa kievarissa leveillä rahoillaan ja v****illa tarjoilijalle.

  Mutta onhanse hienoa jos bisnekset sujuu saatiinpa yks rahamieskin tähän kylään. Kerta tällämiehellä on omiensanojen mukaan kerta rahaa niin eiköhän hän voisi kuitata seurakunnan mahdolliset velat.

  Vai vieläkö Pälkäneläisiä teemun markkinat kiinnostavat?

 32. kukakohan viisas tämän

  Ovatko Teemu ja toimittaja hyviäkin kavereita, vai vaihtoiko peräti raha omistajaa? Epäilen vahvasti ”urhean perheenisän” tarinaa. Lauantaina pää täyteen ja kirves heilumaan -periaatteella mennään näköjään!

 33. Juksu

  Kaikki tiivistettynä. Toimittaja ei tiädä vittuakaa,kysyisi nuorisolta asiasta. Nuoriso ei menny lasista sisää vaan tämä 30-vuotias mies. Nuoriso ajoi pihaan ja tämä kyseinen teemu kirveen kanssa tuli huitoon.. Jätkät lähti toki juokseen kun Teemu yritti autoon sisään keinolla millä hyvänsä,hyvä ettei pojjaat kuollu!!! Teemu hoitoon !!

 34. kaikki avoinna

  Voisiko muutkin osapuolet ilmoittautua nimellä toimittajalle? Lääkärintodistus kertoo mistä haava syntyi. Mutta sen näette vasta kun esitutjintamateriaali valmistuu. Mites antti ne bensat koska maksat ne.

  • rändöm

   Mitä te teette niillä muitten osapuolten nimillä? 😀 Saatte Pälkäneelle vähän lisää juoruttavaa ihmisistä? Ja tosiaan, ootan vaan sitä miten Teemun puolella olevien ihmisten suu loksahtaa auki, kun tulee ilmi miten juttu oikeesti on.

 35. poliisilla

  Posliini setillä hukassa se 30v jannu ja lähinnä sen nimi. Fobba haluis tietää koska se on se sama tyyppi täällä ja kuopiossa ja Kouvolassa riehunut viikon sisään.

 36. Motiivi?

  Netin totuuskomissio on siis löytänyt motiivin tapahtumille: yrittäjä kehuskeli kännissä baarissa. Muita harmitti, ja sitten myöhemmin lähdettiin antamaan yrittäjälle turpaan. Kun yrittäjä oli sisällä, päätettiin mennä miehissä oven läpi. Lynkkaus houkutti juniorit autoineen paikalle. Kun ovi meinaa tulla sisälle, lapset huutaa ja vaimo hyppii seinille, yrittäjä hamuaa käsiinsä parhaan aseen mitä talosta löytyy. Kun yrittäjä menee pihalle hätistämään sinne kertyvää porukkaa, tilanne riistäytyy käsistä ja kirveestä saa sivullisetkin.

 37. Huh

  Vai olisiko vika oikeesti aikuisessa miehessä tällä kertaa??? Kyllä. Miksei hän haastatteluun kertonut kuinka jahtasi myös kirveen kansaa kolmea poikaa? Jolloin yksi poika sai osuman? Miksei hän myös kertonut että auton kattoonkin kirves upposi? Kaikki tämkä tapahtui vahingossa? Itsepuolustustako kaikki? Nyt miettikää. Teemu on kääntänyt koko jutun puolustaakseen itseään, aikuinen mies voisi ottaa vastuun jo teoistaan! Ulkopuoliset saivat kärsiä sekä fyysisesti että henkisesti!

 38. Asenteella

  Taitaa nyt olla asennetta jutun lukemisessa, puolella, jos toisellakin.
  Lisäksi on kommentoijilla, jutun kirjoittajan haukkuvilla, lukemisen ymmärtämisessä puutteita.
  Kokeilkaapas kaikki kommentoijat lukea juttu uudelleen, ilman ennakkoasenteita, puoleen tai toiseen. Kyllä tämä on aika tasapuolinen, vaikka siinä yrittäjä onkin pääosassa.
  Tai sitten verratkaa maanantain iltapäivälehtien juttuja ja tätä ja ottakaa siitä sellainen puolivälimaasto, niin ymmärtääkseni olette aika lähellä totuutta. Tosin totuus kallistunee kyllä enemmän paikallislehden puolelle, sillä iltapäivälehdillä on turhan paljon sensaatiohakuisuutta. Ja kukas sen jutun on iltapäivälehdille antanut vaiko poliisi? Yleensä se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa 😉 eli jos poliisi, onko heillä huono omatunto, kun niin vähän ovat syrjäkylillä liikkeellä, että siellä saa kaikenikäiset melskata ihan rauhassa.
  Turha toivo, mutta mitäs, jos kokeiltais kuitenkin kaikki tulla toimeen keskenämme? Olis kaikilla paljon helpompi ja mukavampi olla!

 39. Joukko äpäröitä

  Homma lähtenyt sitten jotenkin päin käsistä täälläkin itse odottelen poliisin lausuntoa tähän hommaan ihan vain toivon että sekin julkaistaan shl ja Teemu suostuu silloinkin haastateltavaksi ja myös nuoret niin katsotaan silloin miten asiat on myös tutkinnan suorittavaa poliisia voitaisiin haastatella ja hän kertoa tapahtumien kulusta näin saataisiin täälläkin turhaa paskaa ja muutenkin hulluja juttuja levittelevät pitämään leipäläpensä ummessa toinen ratkaisu tietysti että aletaan koko saatanan pälkäne heilumaan kirveillä niin saadaan koko pälkäne pois kartalta eikö näin ? sekö olis se teidän juttu ? pälkäneellä kun tuntuu nuo hakkuu alueet loppumaan niin mätkitään toisia ei sitten tarvi kenenkään enää tulla tännekkään itkemään tai puolustamaan pälkäneen uutta herraa Teemua kaikki suoraan tayssiin näillä..

 40. diipadaapaduu

  Naurettavaa kirjoittelua. Kertokaa nuoriso täällä sitten mitä tapahtui omilla nimillänne, ei nimimerkin takana uhittelu ketään saa teitä uskomaan. Ja eiköhän sinne kotiin ole yritetty tunkea, en usko että muuten lähtee puolustamaan kotiaan ja perhettään ja omaisuuttaan. Nykyajan nuoriso kuvittelee nykyään, että voivat tehdä mitä vain ilman vastuuta. Ja sitten vedotaan että kun heitä aina syytetään. Rohkeasti esiin vaan, mitä siellä piilottelette!

  • Joukko äpäröitä

   No johan on nyt tekstiä taas 😀 ”Nykyajan nuoriso kuvittelee nykyään, että voivat tehdä mitä vain ilman vastuuta. Ja sitten vedotaan että kun heitä aina syytetään. Rohkeasti esiin vaan, mitä siellä piilottelette!” Mitäs te ja tämä Teemu tekee kun tätäkin helvetin paskaa lukee ja ei taida se sinunkaan nimi tulla julki 😀 eiköhän se ole selvää että kaikki haluavat oikeat syylliset vastuuseen oli miten oli siihen ei sinun mielipiteesi nuorista paljon auta nauran ja pieren kun tämäkin juttu ratkeaa maltti on valttia nyt vaan odotellaan vai riittääkö diipadaapaduu sinulla se maltti vai meinaatko vielä monellakin eri nim.merk huudella täällä…

 41. Huh

  Oletteko ottaneet huomioon että se EI ollu nuoriso joka yritti asuntoon mennä? Se oli jo aikuinen mies! Taas turhaan nuorisoa tästäkin syytetään. Kukkahattutädit, nuorissa on myös niitä fiksujakin!

  • diipadaapaduu

   No jos se oli se joku kolmekymppinen ”mies”, joka pyörii sitten nuorison kanssa, niin lasken sen mieleltään nuorisoksi. Ei ole aikuinen mies jos edes mieheksi voi kutsua tuollaisella käytöksellään. Nuorisoa ne parikymppisetkin on, vai kuvitteletteko olevanne niin aikuista jo tuolla käytöksellä?

 42. Mitäsmitäs?

  Olisipa mielenkiintoista todellakin kuulla nuorison edustajan versio. Voisiko joku kirjoitustaitoinen ihan oikeasti kirjoittaa tänne, mitä silloin yöllä tapahtui?

  Selvää on, ettei kukaan lähde kymmenhenkisen, kännissä uhoavan porukan keskelle kirveen kanssa, ellei tunne itseään, perhettään ja omaisuuttaan todella uhattavan.

  Jos (ja luultavasti myös kun) tuo oven rikkonut kolmekymppinen retale on syyllinen tuollaiseen tuhotyöhön, olisi myös kiva tietää, mitä on tuon MUUN jengin päässä liikkunut, joka on häntä siinä avustanut.

  Näissä pikkukylissä sana kiirii hyvinkin nopeasti, jos jotain tappelua on käynnissä, ja äkkiäkös paikalle tulee useampikin porukka. Mutta mikä heidät on ajanut toisen pihaan mellastamaan ja toisia kannustamaan? Eikö olisi voinut vähän kauempaakin katsella, jos haluaa ”täysin sivullisena” pysyä.

  Ainahan tällaisissa tapauksissa on mukana myös täysin viattomia ja syyttömiä nuoria, jotka menevät toisten mukana joka paikkaan. Ja nyt he vielä ovat saaneet kirveestä. Näinhän EI todellakaan pitäisi käydä, eli kyllä mopo on yrittäjälläkin pahasti karannut käsistä.

  Lopuksi: Voisiko joku paikalla ollut nuori ihan oikeasti kirjoittaa, mitä siellä tapahtui? Ja turha selittää, ettei kukaan meistä mitään tehnyt, äijä vaan tuli kirveen kanssa päälle. Näin ei maailmassa kukaan vaan toimi.

 43. Aleksi Kaisko

  POLIISIN LAUSUNTOA ODOTTAKAAMME ARVOISA YLEISÖ!.
  Näkemykseni kantaan asiaan on sellainen. Turhaan sitä täällä kirjottelemaan. Säästelkää ennemmin näppäimistöö ja sormianne arvoisat Rouvat ja Herrat.

 44. Aleksi Kaisko

  POLIISIN LAUSUNTOA ODOTTAKAAMME ARVOISA YLEISÖ!.
  Kannanottoni asiaan tämmöinen ollakseen on. Säästelkää ennemmin näppäimistöänne, sormianne ja hermojanne. Turhaan sitä alkaa täällä jauhamaan kuka on syyllinen ja kuka ei. Oikeus sen päättää viimestään niinkun aina jos tiedätte arvoisat rouvat ja herrat. Ja kuka syyllinen sitten onkaan niin se syyllinen sitten on. Itselläni on ainakin muutakin mietittävää kuin kirveiden kuningas keissi. 🙂 ps. tekipäs vaikeeta tuo alhaalla oleva laskutoimitus.

 45. veikko salmi

  käykääpä katsomassa sitä asunnon ulko ovea. ei sitä yksi mies ole rynkännyt. sopii tietysti kysyä ensin teemulta ettei tule kirveestä… vitsi..
  naapurin fiatissa on reikä katossa.

 46. Lindfors Misty

  Nyt nyt nyt on nimmee sun muuta kahtokaas yhdyn Aleksiin mutta vain sanallisesti ! On kyllä hienoa seurata teitä täältä toiselta puolelta maailmaa monet naurut ja kiukut tulevat pintaan mutta kaikille jaksamisia tämän asian suhteen kaikella tapana järjestyä ja yleensä ne ”pahat” joutuu vastuuseen toivottavasti myös tässä tapauksessa kahtokaas ei uskalla kohta tulla takasinkaan sinne jos saan itsekkin heti jalkojen lyhennystä ja hommahan on niin ettei nyt ruveta kuitenkaan hiuksia halkomaan.

 47. Boikotti?

  Kyllä tässä on Sydän-hämeen lehti tehnyt pohjanoteerauksen julkaistessaan tämmösen seitsemän päivää -tason lehtijutun. Asetutaan selvästi yhden osapuolen taakse vain hänen tarinansa perusteella, koska nuorisolla on perinteisesti huono maine pälkäneellä ja on helppo syyttää heitä. Itse en edes itedä tapahtumien kulkua, vaan tästä paistaa jokaiselle järkeänsä käyttävälle läpi selkeä puolueellisuus. Sääliksi käy ihmisiä, jotka täällä ovat tuomitsemassa pelkän yhden jutun perusteella nuorisoa, samat ihmiset pitävät iltalehden artikkeleja ehdottomana totuutena.

  No, ompahan SHL saanut tällä julkaisulla kävijöitä sivullensa, vaan kuinka kauas vaikutukset kantavat? Itse en liity asiaan millään tavalla vaikka ”nuori” 25-vuotias olenkin, mutta Sydän-hämeen lehteä ei mun postilaatikkooni enää tämän jälkeen tule vaan lehti saa vaihtua johonkin muuhun lehteen. Jos totuus tulee ilmi erilaisena kuin se tässä on esitetty, odotan Sydän-hämeen lehden päätoimittajalta oikaisua ja kirjallista anteeksipyyntöä.

 48. Boikotti?

  Kyllä nyt on Sydän-hämeen lehti tehny pohjanoteerauksen julkaistessaan tällaisen Seitsemän päivää -tason uutisen. Uutinen on täysin puolueellinen ja siinä on julkaistu asioita voimakkaasti yrittäjää puolustellen vain hänen kertomansa perusteella. En itse tiedä asioiden kulkua vaikka olenkin vasta 25-vuotias ”nuori”, mutta huomaan kuinka TARINA on kirjoitettu yhden ihmisen näkökulmasta koska pälkäneen nuorisolla on perinteisesti huono maine.
  Sääliksi käy ihmisiä, jotka tuomitsevat nuorison vain tämän kirjoituksen perusteella, samat ihmiset ovat niitä jotka pitävät iltalehden artikkeleita ehdottomina totuuksina.

  Jos tämän asian totuuden selvittyä selviää että uutinen on täyttä valhetta, odotan Sydän-hämeen lehden päätoimittajalta oikaisua sekä kirjallista anteeksipyyntöä SHL:n sivuille, taikka lehden tilaus loppuu ainakin minulla, enkä usko olevani ainoa.

 49. Boikotti.

  Kyllä nyt on Sydän-hämeen lehti tehny pohjanoteerauksen julkaistessaan tällaisen Seitsemän päivää -tason uutisen. Uutinen on täysin puolueellinen ja siinä on julkaistu asioita voimakkaasti yrittäjää puolustellen vain hänen kertomansa perusteella. En itse tiedä asioiden kulkua vaikka olenkin vasta 25-vuotias ”nuori”, mutta huomaan kuinka TARINA on kirjoitettu yhden ihmisen näkökulmasta koska pälkäneen nuorisolla on perinteisesti huono maine.
  Sääliksi käy ihmisiä, jotka tuomitsevat nuorison vain tämän kirjoituksen perusteella, samat ihmiset ovat niitä jotka pitävät iltalehden artikkeleita ehdottomina totuuksina.

  Jos tämän asian totuuden selvittyä selviää että uutinen on täyttä valhetta, odotan Sydän-hämeen lehden päätoimittajalta oikaisua sekä kirjallista anteeksipyyntöä SHL:n sivuille, taikka lehden tilaus loppuu ainakin minulla, enkä usko olevani ainoa.

 50. Nimetön

  Kyllä nyt on Sydän-hämeen lehti tehny pohjanoteerauksen julkaistessaan tällaisen Seitsemän päivää -tason uutisen. Uutinen on täysin puolueellinen ja siinä on julkaistu asioita voimakkaasti yrittäjää puolustellen vain hänen kertomansa perusteella. En itse tiedä asioiden kulkua vaikka olenkin vasta 25-vuotias ”nuori”, mutta huomaan kuinka TARINA on kirjoitettu yhden ihmisen näkökulmasta koska pälkäneen nuorisolla on perinteisesti huono maine.
  Eiköhän täälläkin useamman ihmisen olisi aika opetella pieneen kriittisyyteen, eikä lynkata nuorisoa yhdestä näkökulmasta kirjoitetun tarinan perusteella.

  Jos tämän asian totuuden selvittyä selviää että uutinen on täyttä valhetta, odotan Sydän-hämeen lehden päätoimittajalta oikaisua sekä kirjallista anteeksipyyntöä SHL:n sivuille, taikka lehden tilaus loppuu ainakin minulla, enkä usko olevani ainoa.

 51. Mauri

  Kehtaattekin lapset kiusata nuorta perhettä ja rehellistä yrittäjää !
  Nuorten nimet ja kuvat esiin sanon minä ! Saadaan nulikatkin kuriin, kun sitä asiaa kotona ei osata.

 52. rauhaa, rakkautta ja Sydän-Hämeen lehtee.

  En lähde kyseisestä aiheesta ketään syyllistämään, koska en tilanteesta tiedä mitään. Haluan vain kertoa mielipiteeni yleisesti Shl:n toiminnasta, joka on kautta aikojen syyllistänyt ja mustamaalannut Pälkäneen nuorisoa ties minkälaisilla paljon väritetyillä tarinoilla. On julmaa, kuinka jokaiselle pälkäneläiselle ulkona aikaansa viettävälle nuorelle laitetaan suunnilleen hihamerkit käteen, jotta heidät pystytään automaattisesti leimaamaan ”rantojen alokkaiksi”. On tietenkin täysin ymmärrettävää, ettei kotirauhan rikkomisessa esimerkiksi niillä mopoilla ole mitään hauskaa ja on täysin ymmärrettävää, että tilanne on kärjistynyt jo lähes sisällissodaksi. Johtuuko tämä Sydän-Hämeen lehden puolueellisuus kuitenkin tänne vanhemman väestön puolelle pelkästään lukijakannasta? Jos näin on, niin ajatellaankohan tätä ihan loppuun asti. Jossain vaiheessa lukijakanta vaihtaa kuitenkin sukupolvea. Itse kieltäisin lehden tulemisen, vaikka se olisi ilmaisjakelua, koska monet roskapostitkin ovat asiapitoisempia.

  Ymmärrystä vanhemmalle väestölle ja koittakaa nyt edes vähän pikkuset käyttäytyä ja miettiä muitakin siellä ”kylällä”.

 53. Henri SSSSS

  En lähde kyseisestä aiheesta ketään syyllistämään, koska en tilanteesta tiedä mitään. Haluan vain kertoa mielipiteeni yleisesti Shl:n toiminnasta, joka on kautta aikojen syyllistänyt ja mustamaalannut Pälkäneen nuorisoa ties minkälaisilla paljon väritetyillä tarinoilla. On julmaa, kuinka jokaiselle pälkäneläiselle ulkona aikaansa viettävälle nuorelle laitetaan suunnilleen hihamerkit käteen, jotta heidät pystytään automaattisesti leimaamaan ”rantojen alokkaiksi”. On tietenkin täysin ymmärrettävää, ettei kotirauhan rikkomisessa esimerkiksi niillä mopoilla ole mitään hauskaa ja on täysin ymmärrettävää, että tilanne on kärjistynyt jo lähes sisällissodaksi. Johtuuko tämä Sydän-Hämeen lehden puolueellisuus kuitenkin tänne vanhemman väestön puolelle pelkästään lukijakannasta? Jos näin on, niin ajatellaankohan tätä ihan loppuun asti. Jossain vaiheessa lukijakanta vaihtaa kuitenkin sukupolvea. Itse kieltäisin lehden tulemisen, vaikka se olisi ilmaisjakelua, koska monet roskapostitkin ovat asiapitoisempia. Sydän-Hämeen lehden toimittajat vaihtoon.

  Ymmärrystä vanhemmalle väestölle ja koittakaa nyt edes vähän pikkuset käyttäytyä ja miettiä muitakin siellä ”kylällä”.

 54. Jäit kiinni!

  Heh, kuinka hölmöinä tuo ”25-vuotias ”nuori””, nimimerkeillä ”Henri SSSSS”, ”rauhaa, rakkautta ja Sydän-Hämeen lehtee.”, ”Tuntematon ”, ”Hyvää uutisointia.” ”Boikotti.”, ”Tuhma SHL” ja ”Boikotti?” esiintyvä ihmisiä oikein pitää? On varmaan kiva jutella itsensä kanssa, on ainakin aina oikeassa.

  • Nimetön

   Johtu ihan täysin SHL sivujen hitaudesta ja erroreista että tuli 4 kertaa tuo, tosin nämä muut kommentit ei ole mun kirjottamia. Taitaa vaan olla vaikea hyväksyä, kun joku kerrankin kirjoittaa jotain asiaa eikä huutele tänne 7-vuotiaan artikulointitaidoilla mitä mieleen tulee.

 55. Terho

  Kovin oli joo näköjänsä tuo nimimerkki ”rauhaa..” ja tuo ”Henri” samaa mieltä asiasta ,niin kun ”Boikotti” ja ”tuntematonkin”, ihan sanasta sanaan 🙂

  Miten se vanha sanonta meni siitä kalikasta ja älähtämisestä..?
  Joka tapauksessa mielestäni hyvä, jos tästä saadaan viriämään keskustelu nuorten tilasta ja tarpeista Pälkäneellä.

  Siinä keskustelun ohessa on varmaan jatkossa paras
  A) kaikkien lyödä kirveellä vain niitä, jotka tulee sisälle kutsumatta (mutta silleen hellästi kuitenkin)
  B) puuhaa kaipaavien nuorten rakentaa talkoilla ja kunnan avustuksella joku tila itselleen (missä voi touhuilla omissa oloissaan tai ne ”iäkkäämmät” nuoret käydä rynkyttämässä, ovea)
  C) kaikkien vanhempien vähän skarpata jälkikasvunsa kasvatuksessa (ihan ikäluokasta riippumatta ja tähän tapaukseen liittymättäkin)
  D) meidän ilta-aikaan kylällä liikkuvien eläkeläisten käydä itsepuolustuskurssilla (yleishyödyllistä, kun voimme suojella itsemme lisäksi muitakin, oli pulassa sitten nuori, yrittäjä tai joku muu)
  E) niiden ”yli-ikäisten” päälle parikymppisten nuorten keksiä jotain tekemistä (vaikka vaan mennä katseleen pornoa kotionsa)

 56. Nummela

  Voivoi, kaikki toistaa itseään puolusteluissa toinen toisensa jälkeen. Ei taida syylliset täältä netistä löytyä, tehkää te pienet salapoliisit ihka oikeeta kenttätyötä. Ei tämä nyt niin iso kylä ole, eikös kaikki maailmassa kuitenkin tunne toisensa joka seitsemännen ihmisen kautta?
  En ole tapahtumapaikalla ollut joten en tiedä asiasta faktoja, ja mitä tiedänkin ei minulla ole tarve muille paljastaa.
  Eikös se ole aina vähän ollut tällä kylällä niin että kun jotain tapahtuu niin heti sana kulkee ja on lauma vierestä seuraamassa? Joten en tässä syyllistäisi ehkä kaikkia nuoriakaan, ihmeellisiä stereotypioita tuntuu olevan ihmisillä nuorista.
  Ja kyllä oli lehtijuttu yliampuva Teemulta, taisi koittaa saada kovasti myötäsääliä itselleen, jos vaikka se lieventäisi hänen syyllisyyttään sitten?
  Ja eräs nimeltämainitsematon shl:n päätoimittaja on tuntunut jo iät ja ajat haukkuvan Pälkäneen nuorisoa. Kyllä lähestulkoon kaikki ovat ihan fiksua porukkaa, alkoholi tosin muuttaa ihmisluonnetta, kannattaa sekin muistaa.
  Ja ei minulla ole henkilökohtaisesti tätä päätoimittajaa mitään vastaan mutta tällaisen käsityksen olen saanut hänen käsityksestään aiheesta Pälkäneen nuoret.
  Ei ollut tarkoitus tänne mitään kirjoittaa mutta alkoi tympimään kun kaikki toistaa vuoronperään ihmisten syyttömyyttä/syyllisyyttä.
  Jokainen voisi varmaan katsoa sinne peiliin ja miettiä tekojaan.
  Kiitos.

 57. Mauri

  Toista se oli vielä minun nuoruudessani, jolloin vanhempia ihmisiä osattiin kunnioittaa! Mihin tämä kasvatus on oikein mennyt?
  Nyt pitäisi saada syylliset kiinni ja kasvot Sydänhämeen etusivulle.

 58. Turhaa parjausta

  Esitän kiitokseni Sydän-Hämeen lehdelle asian asiallisesta uutisoinnista. Jatkakaa valitsemallanne kunniakkaalla journalistisella tiellä. Jäämme odottamaan jatkouutisointia, kunhan asiat edetessään antavat siihen aihetta.

  Edellä esitetyistä todella typeristä kommenteista on pääteltävissä nuorison asenne, jonka mukaan heitä koskevaa sananvapautta on rajoitettava. Se ainakin on lainvastaista. Mutta kyllähän nämä huligaanit tuntuvat muutoinkin tulkitsevan lakeja itselleen soveliaalla, jopa hyvin joustavalla tavalla. Tarkoitan näitä ”rantojen alokkaita”, en teitä normaalinuoria, jotka käytte koulua ja toimitte niin kuin sivistyneessä yhteiskunnassa kuuluukin.

  Teemulle ja perheelleen esitän pahoitteluni heihin kohdistuneen järkyttävän tervetulotoivotuksen takia. Saatte varauksettoman tukemme, sillä kotirauhan rikkominen on rikoksista pahimpia ja siihen nämä nuorisolaumat ovat kotipihassanne kieltämättä syyllistyneet. Ymmärrämme, että tilanne on voinut karata käsistä ensin puolin ja sitten toisinkin puolin.

  • MaraBuu!

   Eikös nyt voitaisi keskittyä ihmisten turvallisuuteen, pitää huoli siitä ettei lähimmäisemme joutuisi kärsimään jonkun tai joidenkin luonteenvikaisuudesta. Mistä sitten tiedämme ihmisen luonnevikaisuuden? Menneisyydestä? Ehkä. Menneen ajan teot sekä eletty elämä kertovat kenties paljon. Varas saattaa varastaa uudestaan, alkoholisti ei ehkä lopetakaan juomistaan. Entäs vakavammat rikokset? Jos vaikka teräase on heilunut?!?! Nyt ihmiset järki peliin!!

 59. Nimetön

  Teineille joku roti nyt.. kyllä kertoo kasvatuksesta tämäkin tarina.. en uskalla enään muuttaa mihinkään pikkukylään lapsieni kanssa, jos perhettä ei saa edes suojella hulluilta teineiltä.ja ei muiden tontilla polteta tupakkaa ja varsinkaan alaikäiset. Koittakaa.nyt siel maallakin kasvattaa kunnon kansalaisia!!!!!

 60. sari

  Teineille joku roti nyt.. kyllä kertoo kasvatuksesta tämäkin tarina.. en uskalla enään muuttaa mihinkään pikkukylään lapsieni kanssa, jos perhettä ei saa edes suojella hulluilta teineiltä.ja ei muiden tontilla polteta tupakkaa ja varsinkaan alaikäiset. Koittakaa.nyt siel maallakin kasvattaa kunnon kansalaisia!!!!!

 61. Voihan vitsi! JJ

  Onko tämä Teemu teidän mielestä täysin terve aikuinen Alkukesästä paskoi Bemarinsa torin laidalle pillun päreiks, lasit sisälle yms. Tekeekö TERVE aikuinen mies tälläistä normaalisti omalle autolleen vai sattuikohan olemaan humalassa/aineissa tekohetkellä ?

 62. Voihan vitsi! JJ

  Ja kannattaa myös kuunnella mitä Teemun lapsi koulussa puhuu… Ei ole kuulemma tekohetkellä paikalla edes ollut vaan lähtenyt tämän äidin? kanssa poies asunnosta, mutta on pyydetty selittämään ettei enään uskalla nukkua yksin yms mitä lehdessä kerrottiin. Voi hyvät hyssykät sentään…

 63. Nimetön

  Aikuiset ihmiset ! Hämmästelette täällä asiaa ja kerrotte omia mielipiteitänne. Osa on kommentteja kirjoittanut sillä näkökulmalla, että itse olisi voinut olla vaikka paikalla. Kuinka moni sellainen joka paikalla ei tekohetkellä tai sen jälkeen ollut, on itse ottanut faktoista selvää niin, että voivat tänne tulla asiaa kommentoimaan näin niinkuin olette kirjoittaneet? Kuinka moni on vain lukenut kovin yksipuolisen kirjoituksen lehdestä ja uskoneet siihen todella? Jos kirjoituksessa on kaksi osallista, miksi lehteen on pistetty vain yhden osapuolen versio. Tiedän nimittäin, että tämäkin toimittaja tuntee nämä vammoja saaneet nuoret. Vaikeaa ei olisi ollut heiltä illasta kysyä. Tottakai ihmiset ovat nyt sitä mieltä, että kaikki nuoret ovat ne jotka riehuvat alueella ja pärräävät mopolla yömyöhään. Oletteko koskaan miettineet niitä nuoria jotka käyttävät vapaa-aikansa työn tekemiseen ja oman kotinsa kunnossa pitoon ja asioiden hoitamiseen? Oletteko koskaan miettineet kuinka paljon aikuiset yleistää nuorten touhuja, miettimättä koskaan, että se on oikeasti aika pieni osa nuorista, jotka yömyöhään rellestävät ja juopottelevat pitkin kyliä. Mutta tämäkin pieni porukka saa aina pilattua muiden nuorten maineen. Lopetetaan silti yleistäminen, osa on ihan kunnollisiakin. Täytynee kuitenkin sanoa, että yhdessä kommentissa mainitaan normaalit nuoret jotka toimivat sivistyneesti yhteiskunnassa. Pisteet siitä !
  Jos aikuinen ihminen joutuu taloansa puolustamaan nuorilta, tarviiko hän siihen aina kättä pidempää? Ihmettelen vain, monta kymmentä vuotta pälkäneellä asuneet eivät koskaan ole tarvinneet mitään apuvälineitä, ojentaakseen nuoria. Mitä tämäkin kertoo ihmisestä jos vähän aikaa Pälkäneellä asuneena joudut jo heti puolustamaan kotiasi kirveen kanssa? Kokemuksella tiedän, ettei meillä pyörivän nuoriso porukan ole ikinä tarvinnut ketään juosta karkuun tai miettiä henkeänsä, kun kirvestä tulee. Aina on selvitty puhumalla kaikista älyttömistä teoista !
  Ihmettelen sitä, että aikuinen mies on heilunut nuoria vastaan kirveen kanssa ja täällä ihmiset eivät muuta tee kuin silittelevät hänen päätään ja kirjoittelvat omat tsemppinsä ym. Kannattaisiko pikkuisen miettiä onko teilläkään kaikki ihan hyvin? Jos joku olisi saanut kirveestä niin kovasti, että olisi menettänyt henkensä, silloinkin oltaisiin varmasti vain kirjoiteltu tsempit ja kuinka hyvän työn teki kun pisti nuorison todellakin kuriin. Niin kuriin ettei ikinä ole enää hyötyä eikä haittaa.
  Silloin kun nuoriso liikkuu ulkona, ovat he haitaksi kaikille vanhuksille ja vähän nuoremmillekkin aikuisille ja kun he taas istuvat sisällä pelaamassa, ollaan sitä silti haitaksi, kun ei vanhemmatkaan ollenkaan huolehdi, että lapsi saisi raitista ilmaa. Kuinka monet kerrat olenkaan kuullut lauseen ” Kyllä meidän nuoruudessa oltiin aina pihalla ” Ei kai nuoret halua olla ulkona tai yleisillä paikoilla, kun vastassa ollaan aina negatiivisella mielellä, kovilla säännöillä,valituksella ja huudolla, että lähtekää muualle ja nykyään jo jopa kirveen kanssa. HERÄTKÄÄ IHMISET ! FAKTOISTA SELVÄÄ ENNENKUIN ALATTE TÄÄLLÄ KETÄÄN SÄÄLIMÄÄN JA PÄÄTÄ SILITTELEMÄÄN !

 64. Haloo ihmiset !

  Aikuiset ihmiset ! Hämmästelette täällä asiaa ja kerrotte omia mielipiteitänne. Osa on kommentteja kirjoittanut sillä näkökulmalla, että itse olisi voinut olla vaikka paikalla. Kuinka moni sellainen joka paikalla ei tekohetkellä tai sen jälkeen ollut, on itse ottanut faktoista selvää niin, että voivat tänne tulla asiaa kommentoimaan näin niinkuin olette kirjoittaneet? Kuinka moni on vain lukenut kovin yksipuolisen kirjoituksen lehdestä ja uskoneet siihen todella? Jos kirjoituksessa on kaksi osallista, miksi lehteen on pistetty vain yhden osapuolen versio. Tiedän nimittäin, että tämäkin toimittaja tuntee nämä vammoja saaneet nuoret. Vaikeaa ei olisi ollut heiltä illasta kysyä. Tottakai ihmiset ovat nyt sitä mieltä, että kaikki nuoret ovat ne jotka riehuvat alueella ja pärräävät mopolla yömyöhään. Oletteko koskaan miettineet niitä nuoria jotka käyttävät vapaa-aikansa työn tekemiseen ja oman kotinsa kunnossa pitoon ja asioiden hoitamiseen? Oletteko koskaan miettineet kuinka paljon aikuiset yleistää nuorten touhuja, miettimättä koskaan, että se on oikeasti aika pieni osa nuorista, jotka yömyöhään rellestävät ja juopottelevat pitkin kyliä. Mutta tämäkin pieni porukka saa aina pilattua muiden nuorten maineen. Lopetetaan silti yleistäminen, osa on ihan kunnollisiakin. Täytynee kuitenkin sanoa, että yhdessä kommentissa mainitaan normaalit nuoret jotka toimivat sivistyneesti yhteiskunnassa. Pisteet siitä !
  Jos aikuinen ihminen joutuu taloansa puolustamaan nuorilta, tarviiko hän siihen aina kättä pidempää? Ihmettelen vain, monta kymmentä vuotta pälkäneellä asuneet eivät koskaan ole tarvinneet mitään apuvälineitä, ojentaakseen nuoria. Mitä tämäkin kertoo ihmisestä jos vähän aikaa Pälkäneellä asuneena joudut jo heti puolustamaan kotiasi kirveen kanssa? Kokemuksella tiedän, ettei meillä pyörivän nuoriso porukan ole ikinä tarvinnut ketään juosta karkuun tai miettiä henkeänsä, kun kirvestä tulee. Aina on selvitty puhumalla kaikista älyttömistä teoista !
  Ihmettelen sitä, että aikuinen mies on heilunut nuoria vastaan kirveen kanssa ja täällä ihmiset eivät muuta tee kuin silittelevät hänen päätään ja kirjoittelvat omat tsemppinsä ym. Kannattaisiko pikkuisen miettiä onko teilläkään kaikki ihan hyvin? Jos joku olisi saanut kirveestä niin kovasti, että olisi menettänyt henkensä, silloinkin oltaisiin varmasti vain kirjoiteltu tsempit ja kuinka hyvän työn teki kun pisti nuorison todellakin kuriin. Niin kuriin ettei ikinä ole enää hyötyä eikä haittaa.
  Silloin kun nuoriso liikkuu ulkona, ovat he haitaksi kaikille vanhuksille ja vähän nuoremmillekkin aikuisille ja kun he taas istuvat sisällä pelaamassa, ollaan sitä silti haitaksi, kun ei vanhemmatkaan ollenkaan huolehdi, että lapsi saisi raitista ilmaa. Kuinka monet kerrat olenkaan kuullut lauseen ” Kyllä meidän nuoruudessa oltiin aina pihalla ” Ei kai nuoret halua olla ulkona tai yleisillä paikoilla, kun vastassa ollaan aina negatiivisella mielellä, kovilla säännöillä,valituksella ja huudolla, että lähtekää muualle ja nykyään jo jopa kirveen kanssa. HERÄTKÄÄ IHMISET ! FAKTOISTA SELVÄÄ ENNENKUIN ALATTE TÄÄLLÄ KETÄÄN SÄÄLIMÄÄN JA PÄÄTÄ SILITTELEMÄÄN !

  • Sivusta seuraaja

   Kun tuntuu olevan kaikilla niin faktatietoa, niin kertokaa täällä sitten! Eri nimimerkkien takaa tulee vaan muutamia kommentteja, joista ei saa mitään tolkkua. Kirjoittakaa koko tarina mitä sitten tapahtui. Ei yksittäisiä kommentteja tyyliin, ”oli kievarissa”, iski kirveen autoon”. kirjoittakaa tapahtuma alusta loppuun.
   Vai ei taida olla tietoa teilläkään, sitä peräänkuuluttamaanne oikeaa tietoa? Huhuja vaan jotka paisuu kuin pullataikina..

 65. Kuin poliisitv:stä

  Näyttää käyneen kuten poliisitv:ssä, että kohelluspaikalta poistuu aina tuntematon henkilö, joka on jotenkin erilainen kuin paikalle jääneet (joukossa myös syyllinen). Tässä meidän tapauksessa nuorten joukosta poistunut oli aikuinen, tuntematon.

  Näkikö kukaan muu kuin paikalla olleet nuoret tämän paikalta poistuneen tuntemattoman antisankarin? 🙂

  Muutama ilta sitten näytettiin poliisitv:ssä tapahtuma, jossa nuorten auto oli vaurioitunut sivullisen, paikalta poistuneen henkilön toimesta ja käydyn tappelun seurauksena. Ulkopuolinen silminnäkijä kuitenkin pystyi kertomaan poliisille, että kukaan ei ollut poistunut paikalta ja syyllinen löytyikin täten lopulta paikalle jääneiden valehtelijoiden omasta joukosta. Onkohan tämä nykyajan luusereiden yleinenkin käytöskoodi?

 66. Juttua lehteen

  Tuntuvat nuoriso ja ehkä heidän vanhempansakin kovasti kommentoivan, että heidän ääntään ei ole nyt kuultu. Ketä se lehti tietäisi haastatella? Ottakaa nyt asioista huolehtivat nuoret (tai vanhempansakin) suunta lehden toimitukseen ja antakaa asioiden oikeasta kulusta perinpohjainen haastattelu. Saatte kuvan ja nimenkin lehteen 😎

  Ellei lehti ole tällaisesta haastattelusta kiinnostunut, niin julkaiskaa vasta sen jälkeen lehteä koskevia arvosteluja. Minäkin yhdyn siinä vaiheessa arvosteluihin. Toistaiseksi pysyttelen voimakkaasti lehden tuki- ja kannattajajoukoissa.

 67. PoliisiTV-fani

  PoliisiTV:ssä esitettiin muutama päivä sitten tapahtuma, jossa kadulla oli tapeltu seurauksella, että eräs kaatui auton nokkapellille, johon tuli lommoja. Tapahtuman nähnyt sivullinen hälytti paikalle poliisipartion. Nuoret kertoivat, että syyllinen oli tuntematon mies, joka alkoi heidän kanssa tapella ja kaatoi syyttömän uhrin auton nokalle.

  Poliisi soitti ilmoittajalle, joka kertoi seuranneensa tapahtumaa poliisin paikalletuloon saakka ja ettei ketään ollut poistunut paikalta. Poliisi otti kaikkien nimet ylös ja selvitti syylliset, jotka löytyivät siis tästä valehtelijoiden omasta kerhosta.

  Muistuttaa kovasti omaa tapaustamme, jossa pahis oli 30-vuotias tuntematon aikuinen, joka poistui paikalta. Heh heh hee.

 68. Syy ja seuraus

  Näyttää nyt tehtävän syyllistä yksinomaan kotiaan ja perhettään, kieltämättä liian vahvoin asein, puolustaneesta yrittäjästä. Kodin puolustaminen siinä mahdollisesti tapahtuneine virheineen, ei ole tapahtumien syy, vaan ainoastaan seuraus nuorison aiheuttamasta häiriöstä ja terrorismista, jota on harjoitettu seudulla jatkuvasti, mutta erityisesti viikonloppuöisin.

  Olisikohan aika viranomaisten puuttua tähän nuorisohäirikkötoimintaan, koska heidän kotonaan ei joko tiedetä, piitata tai osata. Missä luuraavat kunta ja poliisi? Apunne olisi tarpeellista ja tervetullutta.

 69. Migäs mäddäis

  No nyt on kieliasusta ja mongerruksesta päätellen saatu nuorten humalikkojen puolustuspuheitakin kommenttipalstalle. Suunnilleen samoja kuin rantojen seinätaiteessa.

  Mikä lienee sanoma, paitsi että ilmeisesti pitäisi mennä yöllä mopoilemaan rinkiä ihmisten pihoihin. Seois mageeta.

  Yllytyskin on tuomittava teko. Ja siitä on jo jäänyt IP-jäljet.

 70. Jakeluautoilijoita

  Se on ainakin hienoa, että mopoautojen kontissa jaksaa rahdata enempi kaljaa rantarosvoille. Väkevämmät tulevatkin oikeiden autojen kyydissä pitkin jalkateitä. Ymmärrettävää vain siltä osin, että täytyyhän ainakin joidenkin ne kulkupeliensä osamaksurahat jotenkin kasata.

  Voisikohan viranomaiset puuttua tähän laittomaan touhuun, joka osaltaan ruokkii humalakäyttäytymistä ikävine seurannaisvakutuksineen.

 71. Vuohinainen

  Jos Vuohimies sattuukin käyttämään rikollista IP-osoitteen salausohjelmaa, jää silti logitiedot operaattorille. Sinne pääsevät tarvittaessa viranomaiset, tässä tapauksessa Sydärin kautta ja pakkokeinoin. Tosin kysymyksessä täytyy olla hieman vakavampaa, kuin väärin kirjoitettuja sukuelimiä kommenttipalstalla 🙁

 72. Nimetön

  Eiköhän olis kaikkein fiksuinta että tästä asiasta odotetaan oikeuden päätös eikä vaan roiskita syytöksiä suuntaan jos toiseen, tai ainakaan tuomita ketään yksittäistä henkilöä ennenkuin faktat on pöydässä. Oikeudenkäyntiä voi vaikka mennä paikanpäälle seuraamaan kun tuntuu aihe niin monia niin paljon kiinnostavan.

 73. karvinen

  ”Poliisi ilmoitti ettei ole resursseja, lähettäkää kuvat sähköpostissa.”
  Ei tietenkään ole kun kaikki resurssit menee siihen että jahadaan niitä kotikasvattajia ja ratsataan metsiä josko löytyisi pari kasvia sieltä kuusen vierestä.

 74. karvinen

  ”Poliisi ilmoitti ettei ole resursseja, lähettäkää kuvat sähköpostissa.”
  Ei tietenkään ole kun kaikki resurssit menee siihen että jahadaan kotikasvattajia, tehdään luvattomia kotietsintöjä ja ratsataan metsiä josko löytyisi pari kasvia sieltä kuusen vierestä.

 75. Käräyttäjä

  Mitä poliisia pelkäävä kotikasvattaja nimimerkki Karvinen metsissä kasvattaa kuusen vieressä? Joko on menty tähän, että mömmöissään jo kehutaan vallan kiellettyjä. Sitten häiriköidään kylillä sadonkorjuun kunniaksi ja vaaditaan vanhemmilta kunnioitusta sekä satujen uskomista.

  • Kovaa

   Mitä ”hiljaa” tahtoi kertoa. Luetun ymmärtäminen voi kohdallani ontua, mutta kohdallasi näyttäisi ontuvan ymmärrettävän kirjoittelukin. Muistahan käydä koulussa päivittäin selvänä.

   ”Ymmärretyt nuoret” on ahkeroinut kommenttivastauksissa. Niitä tekstejä on helppo ymmärtää; ja kannattaa.

 76. Nimetön

  Miksi Teemu puhuu ”muunneltua totuutta”? kyllä on alas vajonnut tämän lehden taso, kun keskeneräistä juttua alkaa puolueellisesti julkaisemaan.
  Kertoisi Liljendahl itse miksi joutui jättämään opettajan duunin…

 77. Vihainen ihminen

  Minkä takia ihmiset eripuolilta suomea tulevat tänne kommentoimaan että hyvä Teemu ja nuoriso kuriin kun eivät edes tiedä mitä on tapahtunut. Eli ottakaa selvää mitä on tapahtunut ennenkuin tulette kommentoimaan!!!!!!!!

  • Ihminen

   Selvää on otettu. Rikollisuus on tilastojen valossa tuplaantunut. Tapahtumat näkyvät ja kuuluvat kun raitille poikkeaa. Eikä näytä jytä paukkuvan vanhusten mopoautoissa.

   • milestone

    Voi hyvät hyssykät! Kertokaa se totuus kun sitä hoette sitten! Miksi ette kerro? No kun ette tiedä tai se on vähintäänkin hämärä. Tyhjän puhuminen on yhtä tyhjän kanssa.

 78. Heimo Haitta

  Nyt on toimittaja L tehnyt kiihkoissaan jutun, joka varmaankin muutaman päivän kuluessa on alkanut kaduttamaan kuin huutokaupasta ostettu laatikko, täynnä vanhoja pornolehtiä. Tilanteen ollessa päällä, ja laatikon sisältöön tarkemmin tutustumatta, huutaminen tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta ja ihan hyvältä idealta.

  Liljedahl sortuu valitettavan usein yltiöpäiseen yksisilmäisyyteen, ja samalla tekee karhunpalveluksen ajamalleen asialle.
  Toimittajan teksteissä saa näkyä toimittajan oma kanta asioihin, ja kiihkeästikin voi asioita tuoda julki. Mutta täydellisen sokea yksipuolisuus tuhoaa uskottavuuden ja aiheuttaa luottamuspulaa myös muiden kirjoitusten kohdalla. Kukapa tällaisen propagandan jälkeen uskoo puolueettomaan raportointiin valtuuston kokouksesta?

  Mikäli juttu koskisi pikkuisten urheilusaavutuksia, ei asialle kukaan pyörittelisi päätään. Ajateltaisiin, että ylpeä isä perhelasien takaa näkee asian omalta kantiltaan, ja kuudettatoista kertaa laittaa kuvan lehteen.
  Mutta näinkin vakavasta asiasta uutisointi seiskamaiseen tyyliin, faktoja tarkistamatta, on noloa eikä kuulu paikallislehteen. Mielipiteet pitäisi julkaista mielipideosastolla.

  Vai oliko tarkoitus herättää keskustelua? Sitä asian tiimoilta olisi riittänyt ilman juttuakin.

  Myötähäpeää aiheuttaneesta jutusta huolimatta, en pahoin voi syyttää yrittäjää hulluuskohtauksesta. Olisin varmaankin toiminut samoin näiden idioottien kanssa. Tosin jättänyt kirveen pois ja varmistanut etten sivullisia nyrkillä kouluta. Että siinä harkinta humalaiselta pahasti petti.
  Ja kaikille toisten nurkissa oikeuksiaan vaativille: Pysykää poissa toisten tonteilta ja pihoista. Silloin ei tule kipua kehoon.

  • Nimetön

   Toimittaja L näytti tehneen haastattelun. Pelin sääntö on, että haastateltava vastaa, ei kysyjä. Juttu oli hyvä, täysin puolueeton. Nyt vain nuoret ja syylliset antamaan haastatteluja. Siitä se tasapuolisuus tulee.

   Muilta osin kaiman juttu on ihan ok.

   • milestone

    Näin on. Senkun olis soittanut Sydäriin, niin ois juttu ollut jo seuraavassa lehdessä. Turha täällä kitistä ja mutista että lehti on väärässä ja yrittäjä on väärässä ja kaikki on väärässä, jos itse ei oikaise tietoja. Siitä jo näkee, että nuorista ihmisistä kysymys, ei järkeä sen vertaa.

  • Vuohinainen

   Vuohimies on todellakin pihalla ja Pälkäneellä. Kukaan muu, kuin sinä, tuskin uskovat IP-osoitteesi sekoitusohjelmaa. Itse en moista käyttäisi, joutuuhan koneesi kaapatuksi ja oikea osoitteesi näkyy muiden, myös rikollisten sivujen lähettäjänä!!!

 79. Nyt hei..

  Mitä ihmettä te lehteä ja sen toimittajaa syytätte…? Kunhan teki työnsä ja kertoi mitä hänelle itselleen kerrottiin, ja nyt te täydelliset vanhemmat valitatte kun ei nuorisoa ole haastateltu. No voi hellanlettas sentään patistakaa nuoriso lehden toimitukseen haastateltavaksi, kyllä varmasti otetaan lehteen, ei epäilystäkään.
  Ei sillä että uskoisin tämän Teemun tarinaa millään tavalla. Kuulostaa aika epätodelliselta että parikymmentä nuorta yrittäisi sisään joukolla jonkun ihmisen taloon 😀 joku sielä on riehunut, ei sitä voi kiistää, mutta onko teistä omaisuuden varjelua tai itsepuolustusta mennä lyömään auton tuulilasit sisään ja kattoon reikiä. Tai mikä pahinta täysin sivullisia nuoria.
  Ja juu, en minäkään olisi uskaltanut omassa huoneessani enään nukkua jos isä olisi kännissä riehunut kirveellä 😉
  Niin ja vielä.. Mitkä helvetin Pälkäneen Ghettonuoret jotka tuhoaa kaikki paikat sielä yllä mainitiin 😀 pisti oikein todella naurattamaan. Mutta eipä tässä mitään, jompi kumpi osapuoli katuu kun oikeuden/poliisin lausunto tulee, itse veikkaan että se on Teemu joka pettyy mutta kukin tavallaan.

 80. sandra

  Edelliseen kommenttiin olisi hyvä lopettaa tämä kommentointi tähän asiaan, jos vähänkin on järkeä päässä ja nauttia kauniista aurinkoisesta syyspäivästä ennen talven tuloa.

 81. sandra

  Eiköhän olisi jo aika lopettaa tämä keskustelusarja edelliseen kommenttiin ja nauttia kauniista aurinkoisesta syyspäivästä ja odotella milloin virallinen päätös asiasta tulee eikä spekuloida asiaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?