Rahanlasku: Kolehti-, myyjäis- ja torikahviorahat halutaan viedä edelleen suoraan pankin kassalle tai yösäilöön

Seurakunta vaihtaa pankkia

Pälkäneen seurakunta siirtyy Aito Säästöpankin asiakkaaksi. Se pystyy käsittelemään käteistilitykset joustavammin kuin Kangasalan seudun Osuuspankki, jonka asiakas seurakunta on tähän saakka ollut.

Pankkipalvelut kilpailutettiin, kun käteistilitysten käsittely hankaloitui ja kallistui syyskuun alusta alkaen. Syynä on se, että suuret pankit ovat ulkoistaneet käteisvarojen laskun. Luopioisten Osuuspankissa rahat lasketaan vielä itse, mutta sillä ei ole konttoria Pälkäneellä.

Seurakunnalle kertyy käteistä muun muassa torikahviosta, myyjäisistä ja kolehteista. Rahaa kerätään lukuisiin eri käyttötarkoituksiin ja sitä käsittelee suuri joukko vapaaehtoisia. Rahan käsittely ja säilyttäminen lisää myös väärinkäytös- ja turvallisuusriskejä. Siksi seurakunnalle on tärkeää, että varat voidaan viedä suoraan pankkiin, joka ohjaa ne suoraan oikeille tileille.

Pälkäneen Osuuspankki oli valmis maksamaan käteisvarojen laskun kustannukset puolentoista vuoden ajan. Seurakunta piti kuitenkin ehdotettua käteistilitysten käsittelyä liian työläänä. Kymmenille vapaaehtoisille olisi pitänyt opettaa, miten rahat lasketaan, setelit ja kolikot eritellään, pussit numeroidaan ja tilitystositteet täytetään ja tallennetaan.

Aito Säästöpankissa käteistilitys jatkuu jokseenkin ennallaan. Rahat lasketaan suurin piirtein ja viedään pankin tiskille tai yösäilöön Pälkäneellä tai Luopioisissa. Seteleistä kertyvä summa tilitetään nopeasti tilille, mutta kolikot viedään laskentakeskukseen, ja niiden osalta voi viedä toista viikkoa ennen kuin summa näkyy tilillä.

Lähetysmyyjäisten asiakkaan tai kolehtihaaviin kolikkonsa pudottavan ei tarvitse pelätä, että rahat menevät varainkeruukohteen sijaan pankkien laskentakeskukselle. Kolehdit tilitetään täysimääräisesti kohteeseensa ja rahan laskemisesta koituvat kulut maksaa seurakunta.

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?