Hartauskirjoitus: Etsijä löytää

Tutustuin vuosi sitten keväällä geokätköilyn saloihin. Kyllä, se on juuri se laji, jossa satelliitteja ja koordinaatteja hyödyntäen etsitään toisten piilottamia muovirasioita milloin mistäkin. Likimain heti lajiin perehtymisen jälkeen se oli menoa, lajista tuli uusi harrastus.

Geokätköily on opettanut aivan uudenlaisen tavan katsella maailmaa: koskaan ei voi tietää minkä kiven alle tai palkin taakse on kiinnitetty kätkö. Tai, jos ei vielä ole, niin ainakin mieleen tulee, että pitäisiköhän sinne perustaa oma kätkö.

Kuten eräs lajia harrastava on todennut: ”Geokätköilijöiden todellisuus on kuin Jumalan salattu valtakunta. Kävelemme päivittäin kymmenien purkkien ohi tietämättä niistä. On paljon, mitä emme osaa nähdä, mutta on todellisuutemme keskellä.”

Vasta lajiin perehtyminen on opettanut niin sanottua ”geosilmää”, kykyä nähdä jo kaukaa mistä kätköä kannattaa ryhtyä etsimään kätköpaikalle saavuttuaan. Toinen, lajiin perehtymätön, tuskin osaa aavistaa, että tässäkin ympäristössä on muovirasia, joka sisältää lokikirjan nimineen, keräilytavaraa ja monenmoista muuta yllättävää. Tapa katsella ympäröivää on erilainen.

Samalla tavalla Jumalan valtakunta, Jumalan armo, on aivan kätemme ulottuvilla, mutta vain jotkut pitävät sitä merkityksellisenä. Jumala tarjoaa armoansa ihan jokaisen meidän saataville. Hän on sanassaan ilmoittanut meille siitä kaiken minkä hän haluaa meidän tiettäväksemme antaa, mutta vain jotkut ottavat sen vastaan ja tarttuvat siihen.

Jumalan siunaamaa päivää sinulle!

 

Katja Kohonen

Nuorisotyönohjaaja

Sahalahden kappeliseurakunta

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?