Lomalaidun ry: Valtakunnallinen hanke tiivistää kylien yhteistyötä

Kukkian kylät valittiin pilottikyliksi

Merja Kirjasniemi (vasemmalla), Pirkko Syrjänen, Pia Rämö ja Perttu Pohjanperä Kukkialle-hankkeen kokouksessa Mikkolan Navetalla. Kuva: Erkki Koivisto.

Kukkian seutu kiinnostaa enenevässä määrin alueella vierailevia ja täältä tonttia, kotia tai mökkiä etsiviä.

Luopioisten Yrittäjät ry:n ensimmäinen Kukkiajärveä tunnetuksi tekevä hanke alkoi marraskuussa 2010. Tätä projektia on seurannut kaksi muuta Kukkia-hanketta, jotka ovat päättymässä ensi kesään mennessä.

Kolmen Kukkia-hankkeen aikana on solmittu tuttavuuksia ja yhteyksiä moneen suuntaan. Eräs kiinnostava kumppani on ollut valtakunnallinen maaseutumatkailua kehittävä yhdistys, Lomalaidun ry ja yhdistyksen hallinnoima Teemapohjaisen kylämatkailun kehittäminen – valtakunnallinen koordinaatiohanke II, jonka toteutusaika on vuoden 2014 loppuun.

Yhteistyö lujittuu, koska Lomalaidun ry:n ohjausryhmä on valinnut Kukkian seudun mukaan pilottikyläverkostoon. Ohjausryhmä koki, että Kukkiajärven kylillä on mahdollisuuksia kehittyä ja saada tuloksia aikaan kylämatkailuhankkeen aikana. Hankkeessa on mukana 15 kylää, Kukkian seutu on 16. pilottikylä.

Valtakunnallisen kylämatkailuhankkeen projektipäällikkö Tiina Perämäki odottaa innolla yhteistyötä kaikkien Kukkian seudun kylien kanssa ja näkee mahdollisuuksia kiertomatkatuotteisiin muun muassa muiden Pirkanmaalla sijaitsevien kylien kanssa.

Lomalaidun ry:n hankkeen avulla pyritään hakemaan hyviä yhteistyötapoja ja kumppaneita kylien sisällä ja kesken. Lisäksi hankkeen painopistealueisiin kuuluu matkailutuotteiden kehittäminen eri teemalla kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Lisäksi pyritään lisäämään kylämatkailutuotteiden saatavuutta ja tunnettuutta sekä matkailualan tietotaitoa.

Kylien tapahtumat ja kylämatkailutuotteet kerätään www.tervetuloakylaan.fi -sivustolle, jonka kautta tuodaan esille pilottikylien tapahtumia ja kylämatkailutuotteita sekä matkailuyrittäjien palveluja. Kukkian seudun kylille kootaan tulevien viikkojen aikana oma sivu tervetuloakylaan-sivustolle.

Lomalaidun ry:n Valtakunnallinen kylämatkailuseminaari järjestetään 30.–31. lokakuuta Valkeakoskella. Tilaisuudessa käsitellään kylämatkailun kehittämisen ajankohtaisia asioita sekä kylämatkailutuotteiden tuotteistamista kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Kukkian seudun toimijoita toivotaan myös saapuvaksi paikan päälle. Lisätietoja seminaarista löytyy osoitteesta www.lomalaidun.fi

Valtakunnallisen hankkeen sekä Kukkia-hankkeen www-sivuille kaivataan tietoa kylien tapahtumista, kylämatkailutuotteista, matkailuyrittäjien tietoja ja yleisesittelyt kylistä. Lisäykset, päivitykset ja uudet tiedot vastaanottaa Pia Rämö, jonka yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.kukkialle.fi tai Mikkolan Navetan Pytingin Infosta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?