Perunannostokone meinasi imasta tytön

14-vuotias tyttö jäi lauantaina puolen päivän jälkeen jalastaan ja kädestään kiinni perunannostokoneeseen Pälkäneellä.

Traktoria käynnistellyt perunannostaja ei huomannut, että tytär oli puhdistamassa konetta. Kun laite starttasi, heittopyörä imaisi jalan koneen sisuksiin. Horjahtaessaan tyttö otti kädellään tukea, ja laite imaisi myös käden.

Kuski kuuli tytön parkaisun heti ja sai koneen saman tien seis. Mukana olleilla työkaluilla kuski purki nostokonetta niin, että jalka saatiin muutamassa minuutissa irti. Kahden putken väliin puristuksiin jäänyt käsi irrotettiin paikalle kiikutetulla rautakangella.

Tyttö saatiin irrotettua ennen kuin palokunta, ambulanssi ja lääkärihelikopteri ehtivät paikalle. Epäonninen perunannostaja kävi tarkistuttamassa vammansa ensiavussa. Hän sai ruhjeita olkapäähän ja käsivarteen. Lisäksi nilkka vääntyi niin, että nivelsiteet venähtivät.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?