Luja-Lukko, Koripallo: C-pojat haastoivat yhteiskoululla maan huippujoukkueisiin lukeutuvat Turun NMKY:n ja Salon Vilppaan

SM-karsinnat alkoivat tappioilla

Pälkäneen Luja-Lukon 12–13-vuotiaat koripallojunnut aloittivat C-poikien SM-karsinnat sunnuntaina kotisalillaan Yhteiskoululla. Päivän aikana kohdattiin karsintasarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Turun NMKY ja Salon Vilpas.

Aamun ensimmäisessä ottelussa Turun NMKY aloitti vauhdikkaasti ja hyvin puolustaen, kun taas kotijoukkueen kone yskähteli molemmissa päissä. Ensimmäisellä jaksolla Luja-Lukko loi hyviä heittopaikkoja, mutta heitot eivät uponneet. Turkulaiset puolestaan pääsivät hyvällä leikkaus- ja screenipelillä nostamaan helppoja koreja.

Toisella jaksolla kotijoukkue onnistui nostamaan tekemisen tasoa ja pelasi tasaisemman jakson. Siitä huolimatta turkulaiset kasvattivat etumatkaa yhdeksällä pisteellä.

Pälkäneläiset joutuivat ahertamaan jokaisen pisteen eteen, kun turkulaiset sen sijaan pussittivat helppoja pisteitä. Kolmannella jaksolla vieraat löivät luun kurkkuun ja veivät jakson ylivoimaisesti 8–32. Kotijoukkueen into tuntui jääneen hämyiseen pukuhuoneeseen. Viimeinen jakso sitten pelailtiin pois ja Turku vei voiton ylivoimaisesti 53–106

– Onnistunutta suoritusta seurasi useampi heikko suoritus. Tämmöisellä kaavalla ei valitettavasti voi koripallo-ottelua voittaa, joukkueen valmentaja Kimmo Ketola sanoo.

Iiro Asikainen oli Luja-Lukon paras pistemies, kun C-pojat aloittivat SM-karsintaurakkansa sunnuntaina Yhteiskoululla.

Luja-Lukon pisteistä vastasivat Iiro Asikainen (20), Eetu Rautanen (8), Ilmari Siiro (7), Alex Ingman (6), Jesse Malinen (6), Heikki Kivistö (3) ja Roope Taipale (2).

Toisessa ottelussa kotijoukkue osasi varautua siihen, että Salon Vilppaasta löytyy hyviä kolmen pisteen heittäjiä. Heidän puolustamisensa sotki konseptit ja helpoista asioista tehtiin vaikeita. Salolaiset kiittivät Luja-Lukon tarjoilusta ja kuittasivat helppoja koreja.

Kaksi ensimmäistä jaksoa olivat kotijoukkueelle todella vaikeita, kun mikään ei tuntunut onnistuvan. Pelin jälkimmäisellä puoliskolla kentällä alkoi näkyä vanha tuttu tsemppi ja yritys. Puolustus alkoi toimia ja hyökkäyksessäkin pelattiin joukkueena.

Vilpas voitti ottelun selvin lukemin 90–48. Ottelun jälkimmäinen 20-minuuttinen oli kuitenkin tasaista pelaamista ja onnistumiset antoivat itseluottamusta tuleviin karsintapeleihin.

Kotijoukkueen pistemiehiä olivat Iiro Asikainen (12), Jesse Malinen (9), Alex Ingman (6), Roope Taipale (5), Ilmari Siiro (5), Eetu Rautanen (4), Joona Karhu (4) ja Heikki Kivistö (1).

Avausturnauksessa kohdattujen Turun NMKY:n ja Salon Vilppaan lisäksi samassa SM-karsintalohkossa Luja-Lukon kanssa pelaavat Uusikaupungin Korihait, Tampereen Pyrintö, Salon Palloilijat ja Raholan Pyrkivä Tampereelta.

Joulukuun puoliväliin saakka jatkuvissa SM-karsinnoissa pelataan kaksinkertainen sarja. Luja-Lukon urakka jatkuu 12. lokakuuta otteluilla Korihaita ja Salon Palloilijoita vastaan. Samat joukkueet vierailevat Pälkäneellä, kun Luja-Lukko isännöi marraskuun lopussa toista kotiturnaustaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?