Pälkäneen Lions-klubi: Kuuden väylän rata tuo iloa kaikenikäisille

Frisbeegolf-rata Karhunmaalle

Frisbeegolfissa pyritään saamaan kiekot mahdollisimman vähillä heitoilla koriin.

Syyskuun puolivälissä Ratasaaren laavun kunnalle lahjoittaneilla Pälkäneen leijonilla on vireillä jo uusi hanke, jolla tuotetaan iloa kaikenikäisille pälkäneläisille. Lions-klubi suunnittelee kuuden väylän frisbeegolf-rataa Karhunmaan alueelle Lahdentien kainaloon.

– Luopioisten Lions-klubi haastoi meidät ja Kuhmalahden leijona leikkimieliseen frisbeegolf-kisaan Sappeen radalle. Meistä moni oli ensimmäistä kertaa heittämässä, ja innostuimme heti lajista: frisbeegolf sopii koko perheelle ja kaikenikäisille, Pälkäneen Lions-klubin presidentti Ville Suutari kertoo.

Leikkimielisessä kisassa oli panoksena seuraavan kisan järjestelyvastuu. Pälkäne jäi kolmanneksi ja sai järjestettäväkseen uusintaottelun.

– Mutta eihän meillä ole omaa rataa. Ajattelimme, että pärjäisimme paremmin, jos rakentaisimme kotiradan, Suutari vitsailee.

 

Avausheitto jo keväällä

Väylät on sijoiteltu niin, etteivät kiekot päädy tielle, laiturille tai virtaan.

Ratasaaren laavun rakennustalkoot olivat leijonille mieluisa talkookohde, ja parasta oli kun siitä jäi pysyvää kaikkien iloksi. Frisbeegolf-rata aiotaan toteuttaa samalla mallilla. Lions-klubi hankkii korit ja muut tarvikkeet ja hoitaa rakentamisen talkoilla. Valmis rata luovutetaan kunnan hoidettavaksi.

Kovin mittavia rakennustöitä ei tarvita.

– Ajatuksena on, että pitäisimme syksyn aikana talkoot, joissa kaadetaan muutama puu, raivataan väylät ja rakennetaan heittopaikat sekä korien alustat. Sitten kaikki olisi valmista keväällä, ja pääsisimme heti toukokuulla asentamaan korit, Ville Suutari kertoo.

Erno Väyrynen on ottanut radan suunnittelussa alusta alkaen huomioon alueen muun toiminnan ja turvallisuusnäkökohdat. Väylät on sijoiteltu niin, etteivät frisbeet lennä vahingossakaan valtatielle tai venelaiturin parkkipaikalle.

– Rata toisi Karhunmaan alueelle säännöllistä käyttöä. Se voisi myös rauhoittaa aluetta ja vähentää perämoottorivarkauksia laiturissa, Ville Suutari uskoo.

Lions-klubin radan valmistuttua Pälkäneellä on kolme frisbeegolf-rataa. Sappeen 21-väyläinen rata on matkailualueen rakentama. Lisäksi Luopioisten liikuntahallin ympäristössä on neljän korin rata. Pälkäneelle Kostianvirran tuntumaan rakennettavasta Leijonaradasta tulee kuusireikäinen.

Väyläkummeiksi lupautuneet seudun yritykset nopeuttivat aikanaan Sappeen frisbeegolfradan rakentamista. Myös Karunmaan radalle aiotaan hankkia sponsoreita, jotka saavat nimensä ja logonsa esiin heittopaikoille ja koreihin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?