Kostian koululla lasketaan tuurilla

Martti Huhtamäki kirjoitti (SHL 9.10.) rehtorista, joka sai sakkotuomion, kun yläkoululainen satutti itsensä vaarallisessa liukumäessä.

Olen pelännyt pitkään, milloin meillä Pälkäneellä joku laskee itsensä hengiltä Kostian koululla.

Torin laidasta on hieno laskea talvisin pulkalla alas. Pikkuoppilaat törmäilevät puihin ja singahtelevat pihalle, jossa käy päivän mittaan monta taksia, jakeluautoa ja bussia. On pelkästään hyvää tuuria, ettei kukaan ole laskenut auton alle.

Jos koulun pihassa halutaan laskea mäkeä, sinne pitää tehdä sellainen. Muotoilua varten näkyy riittävän ylijäämämaata, jota on nyt pinottu Nenäpäähän entiselle leirintäalueelle. Kun talvella vielä tehtäisiin kunnon lumivallit, mäen mäkeä ei enää laskettaisi henkensä uhalla. Ja jos pihassa olisi kunnon mäki, rinteen teitä ei laskettaisi kiiltävän liukkaiksi.

Sitäkään en ymmärrä, miksi koulujen pihoihin pystytetään kiipeilytelineitä, joissa on verkko kahden metrin korkeudessa. Sieltä kun mätkähtää päälleen, niin niskat ovat nurin, vaikka alla olisi millaista turvahiekkaa.

Minun ymmärtääkseni rehtorille maksetaan siitä, että hän huolehtii koulun turvallisuudesta.

Rehtori vastaa turvallisuudesta

Kommentit (2)

  1. Einari

    Nih rehtori – mitäs meinaat asialle tehdä? Itse ehdottaisin, ett kiellettäisiin oppilailta, välitunnin ajaksi, puhuminen, ettei vain kukaan vahingossa loukkaisi toista henkisesti. Toiseksi kielletään kaikki muu liikunta paitsi käveleminen alle 1km tuntivauhdilla, sitä voitaisiin tarkkailla oppilaille jaettavien navigaattoreiden avulla. Kaikille oppilaille, jotka onnistuisivat tässä, jaetaan päivittän nämä Luopioinen pinssi ja saisivat liikunnasta kympin todistukseen.
    Kaikki liikunta on lapsille muutenkin epänormaalia, koska niissä tulee mustelmia sekä vakavampia vammoja. Kyllä he sitten oppivat liikunnan ja varovaisuuden, kun tulevat täysi-ikäisiksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?