Vesipelastuskoulu uimahallissa

Kangasalan uimahallissa järjestetään loppuvuodesta vesipelastuskoulu. Kurssin tavoitteena on tuoda osallistujille osaamista ja varmuutta toimia pelastautumis- ja pelastustilanteissa. Koulutuksen aikana käydään laajasti läpi toimintaa pelastustilanteessa. Tutuksi tulevat muun muassa eri uintityylit ja pelastusuinti, hypyt, apuvälineiden käyttö uinnissa, sukellukset, lähestymiset, kuljetukset, irrottautumiset, elvytyksen alkeet ja ensiapu.

Kaikki harjoitteet tehdään 25 metrin kuntouintialtaassa ja hyppyaltaassa. Kurssi sopii kaikille yli 8-vuotiaille, eli siitä voi tulla jopa koko perheen harrastus. Järjestäjien mukaan hyvä fiilis ja tiimihenkisyys ovat avainsanoja kurssilla. Kurssin aikana omat räpylät, maskit ja snorkkelit saa myös ottaa mukaan.

Pääsyvaatimuksena on uintitaito ”harraste”-merkin tasolla, eli 25 metrin matkan uimataito kahdella eri uintityylillä, liuku pinnan alla ja hyppy veteen jalat edellä.

Kurssi järjestetään lauantaisin kello 11–12 alkaen 26. lokakuuta, ja se päättyy 14. joulukuuta. Kurssin hinta on 62 euroa ja sisäänpääsymaksut allasosastolle, mukaan mahtuu kymmenen ensimmäistä uimahallin sivujen kautta ilmoittautunutta. Lisätietoa kurssista saa Kuohun uinninvalvojilta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?