Kirkonkylän koululaiset tutustumassa työelämään

Usvaisena tiistaiaamuna 8.10. Luopioisten kirkonkylän koulun 5.–6.luokkalaiset lähtivät Onkkaalaan vierailemaan yrityksissä ja katsomaan Kostianvirran taistelumuistomerkkiä. Lähdimme Onkkaalaan bussilla Luopioisten K-marketin edestä.

Olimme valmistautuneet retkeen lukemalla Kostia-lehteä ja katsomalla Internetistä animaatiovideon taistelusta. Se oli mielenkiintoinen ja siinä oli paljon asiaa, joten katsoimme sen pariinkin otteeseen.

Päästyämme Onkkaalaan menimme Osuuspankkiin. Siellä pankinjohtaja Tero Järvinen kertoi meille pankkityöstä, opiskelusta, työn teosta ja rahan käytöstä. Saimme myös tutustua pankin tiloihin.

Sen jälkeen menimme syömään Kostian koululle. Viikko 41 oli Pälkäneen kouluissa kasvisviikko, ja saimme Kostiallakin maittavaa kasvisruokaa.

Ruokailun jälkeen tutustuimme välituntitoimintaan. Koulun piha oli erilainen kuin oman koulumme piha, ja jäimme kaipaamaan viheriöivää nurmikenttää ja tuttuja leikki- ja pelimahdollisuuksia.

Sieltä jatkoimme viereisessä rakennuksessa olevaan Autodata Oy Nordiciin. Ismo Auraneva kertoi meille yrittäjyydestä ja hyvän työntekijän ominaisuuksista, joita hän vertasi sisäiseen yrittäjyyteen.

Sieltä lähdimme kirjasto Arkkiin. Matkalla poikkesimme Pälkäneen kunnantalolle, johon tutustuimme nopeasti.

Jatkoimme matkaa kirjastoon, jossa meidät vastaanotti kirjastotoimenjohtaja Seija Heikkilä, joka kertoi, miten kirjastonhoitajaksi kouluttaudutaan ja mitä kirjastotyöhön kuuluu. Hän kertoi myös kirjojen lajittelusta, ja näimme heidän työtilansa. Saimme myös tutustua kirjoihin ja Kostian kajo -näyttelyyn. Sieltä lähdimme Karin taksilla Kostianvirran taistelun muistomerkille katsomaan taistelualuetta.

Sen jälkeen jatkoimme Uotilan leipomoon. Oppilaat jaettiin kahteen ryhmään, toiset menivät virkistäytymään kahvioon, ja toiset kierrokselle itse leipomoon, jossa meitä ohjasi Ville Klasila. Kierroksella saimme nähdä paljon koneita sekä robotteja työssään. Näytti, että leivät valmistuisivat kuin itsestään.

Kun kaikki olivat syöneet, juoneet ja tehneet kierroksen, lähdimme takaisin Luopioisiin. Retki sujui suunnitelmien mukaan, ja olimme perillä noin puoli kolme.

Retki oli mukava, ja oli hauskaa oppia lisää eri alojen töistä.

Sää oli sumuinen kuin Kostianvirran taistelun aikaan, mistä piirsimme kuvaamataidon tunnilla. Kiitämme yrityksiä vieraanvaraisuudesta.

 

Kirkonkylän koulun 5.–6. luokkalaiset

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?