Koripallon SM-karsinta: Luja-Lukko kukisti Uudenkaupungin Korihait ja Salon Palloilijat

C-pojat tekivät pälkäneläistä urheiluhistoriaa

Jesse Malinen esitti hyviä otteita molemmilla koreilla, kun Luja-Lukon C-pojat ottivat avausvoittonsa SM-karsintasarjassa.

Pälkäneen Luja-Lukon 12–13-vuotiaat C-pojat valmistautuivat koripallokauteen huolella. Kesän aikana treenattiin tiiviisti, ja SM-karsintasarjan alla pelituntumaa haettiin kovista turnauksista.

Joukkue hävisi kuitenkin kotisalilla pelatut avausottelunsa Turun NMKY:lle ja Salon Vilppaalle. Toisessa SM-karsintaturnauksessa kurssi kääntyi. C-pojat voittivat molemmat ottelunsa ja tekivät samalla pälkäneläistä urheiluhistoriaa: voitot olivat ensimmäiset, jotka Luja-Lukko on onnistunut SM-karsintapeleistä ottamaan.

SM-karsintasarjassa ei ole helppoja vastustajia, sillä mukana on vain koripallon suurseuroja ja koripallokartan uusi tulokas Pälkäne. Luja-Lukon valmentaja Kimmo Ketola laski kuitenkin, että Uudenkaupungin turnauksessa kohdatut Korihait ja SalPa olisivat hyvällä pelillä kaadettavissa.

Päivän avausottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Korihait. Peli alkoi Pälkäneen hyvällä hyökkäyspelaamisella ja ensimmäisellä jaksolla upposi 18 pistettä. Korihait roikkui kahdeksan pisteen päässä, kun Pälkäneen puolustus haki vielä intensiteettiä.

Toisella jaksolla Luja-Lukko hyödynsi pituusylivoimaansa ja kasvatti eroa viidellä pisteellä. Ottelu oli hyvin vieraiden hallussa, ja kolmannella jaksolla ero venähti jo 20 pisteeseen. Päätösjaksolla keskityttiin eron varjelemiseen. Pojat onnistuivat tässä erinomaisesti, sillä jakso päättyi tasan 13–13. Niinpä Luja-Lukko kuittasi historiansa ensimmäiset SM-karsintapisteet lukemin 80–60.

Pälkäneläiset pääsivät näkemään, kun toisessa ottelussa vastaan asettuva SalPa yritti sinnitellä Tampereen Pyrinnön tahdissa. Pelitaktiikassa huomioitiin se, että Salon joukkueessa oli yksi ylivertainen pelaaja.

SalPa-ottelun alku oli Pälkäneeltä mallikas ja ero venähti hetkessä melkein kymmeneen pisteeseen. Vastustaja yritti peitellä omia heikkouksiaan paikkapuolustuksella, mutta Luja-Lukon nopeat hyökkäykset sekä hyvä levypallopelaaminen hajottivat puolustusmuodon.

Toisella jaksolla joukkueille alkoi kertyä virheitä, jotka sekoittivat rytmin hetkellisesti. Pälkäneen onneksi vastustaja menetti parhaan pelaajansa ensiksi, ja Luja-Lukko pääsi tauolle 12 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla peli aaltoili päästä päähän ja Luja-Lukon virhevaikeudet alkoivat näkyä kentällä. Liike loppui hyökkäyksestä ja heittäminen oli vapaistakin paikoista tuskallista. Pelaajat taistelivat silti kolme pistettä lisää eroa.

Viimeisellä jaksolla Iiro Asikaisen ja Ilmari Siiron virhetilit täyttyivät ja Roope Taipale sekä Alex Ingman taiteilivat neljän virheen rasittamina. Vastustaja pelasi riskillä ja Luja-Lukon varovaisuus aiheutti menetyksiä, joista salolaiset pääsivät kaventamaan eroa kori korilta. Hetkessä SalPa nousi neljän pisteen päähän.

Lopussa Pälkäneen pojat saivat muutaman hyvän korin ja vastustajan kiri jäi puolitiehen.

– Hieno taistelu pojilta ja tärkeät kaksi sarjapistettä. Tästä on hyvä lähteä Tampereella pelaamaan Raholaa ja Pyrintöä vastaan marraskuun alussa, Kimmo Ketola sanoo.

Luja-Lukon pisteet Uudenkaupungin peleissä: Iiro Asikainen 28/16, Alex Ingman 14/13, Eetu Rautanen 9/6, Miklas Hapuoja -/2, Roope Taipale -/9, Ilmari Siiro 11/2, Heikki Kivistö 2/2 ja Jesse Malinen 16/8.

 

C-pojat SM-karsintasarja

Pyrintö

4

4

0

412–212

8

TuNMKY

4

3

1

401–213

6

PäLuLu

4

2

2

239–308

4

Vilpas

2

1

1

137–124

2

SalPa

4

1

3

215–338

2

RaPy

2

1

1

99–159

2

Korihait

4

0

4

203–352

0

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?