Minitytöt: Luja-Lukko pärjää hyvin ykkösdivisioonan vauhdissa

Pienempi Pyrintö kaatui avausturnauksessa

Pälkäneen Luja-Lukon koripallotytöt pelaavat syyskaudella kahdella joukkueella alle 11-vuotiaiden minityttöjen sarjaa. White haastaa alueen kärkiseuroja ikäluokan ykkösdivisioonassa, nuoret ja vähemmän aikaa treenanneet tytöt hankkivat kokemusta kakkosdivisioonajoukkue Bluen riveissä. Kevätkaudeksi pyritään saamaan joukkue myös alle yhdeksänvuotiaisiin mikrotyttöihin.

Minityttöjen ykkösdivisioonajoukkue White kohtasi sarjakauden alkajaisiksi Tampereen Pyrinnön kaksi joukkuetta. Nuorempi 03-joukkue kaatui 36–23, Pyrinnön -02 tytöt sen sijaan olivat parempia lukemin 65–46.

Pälkäneläiset olivat syyslomien vuoksi liikkeellä hieman harvennetulla kokoonpanolla. Avausottelut osoittivat kuitenkin, että joukkue on ottanut ison harppauksen eteenpäin ja pelaa oikealla sarjatasolla.

Jemina Tikka nosti pelinsä kesän aikana aivan uudelle tasolle. Minityttöjen avainpelaajiin lukeutuneella pelintekijällä ei ollut mitään hätää, vaikka vastassa oli taitava Pyrinnön joukkue.

– Erityisen iloinen olen Jemina Tikan esityksestä. Tyttö on treenannut ahkerasti, ja tekniikka oli jo viime vuonna kohdillaan. Nyt padot aukesivat, ja pelintekijä oli Pyrintö-peleissä aivan elementissään, Tomi Ingman kehuu.

Ida Östring teki läpimurtonsa jo viime kaudella. Avausturnauksessa näppärä pelintekijä jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi.

Nuorempaa Pyrintöä vastaan käyty avausottelu oli molempien joukkueiden osalta hieman levoton. Tapahtumia sekoitti entisestään nuoren tuomariparin hieman epäselvä linja.

Pälkäneläisistä nopeimmin peliin pääsivät 11 pistettä heittänyt Hanna Hirvonen, Jemina Tikka (7 pistettä), Emilia Ingman (6) ja Helmi Raivio (6). Ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Axa Niemi kirjautti myös kuusi pistettä.

– Voitto on voitto vaikka vähän heikommallakin pelillä, valmentaja Tomi Ingman sanoo.

Toisen ottelun vastus oli selvästi kovempi. Pyrinnön ykkösjoukkue nautti kentällä myös pituusylivoimasta.

Vastustaja sekoitti Luja-Lukon pelin kovalla kokokentän prässillä. Kun syöttöpeli ei sujunut, Pälkäneen isot tytöt alkoivat tuoda palloa ylös. Emilia Ingmanin tekemät ensimmäiset kuusi pistettä vapauttivat muidenkin pelaamista.

Luja-Lukon tytöt esittivät luovaa ja rohkeaa hyökkäyspeliä. Helmi Raiviolta (12 pistettä) nähtiin vahvoja henkilökohtaisia suorituksia ja Hanna Hirvoselta (4) huikeaa taistelua molemmissa päissä. Emilia Ingman heitti 12 pistettä, Jemina Tikka 10 ja Ida Östring 8.

Tällä kertaa hyväkään peli ei tuonut sarjapisteitä, vaan Pyrintö vei laajemman materiaalinsa turvin 65–46 voiton. Luja-Lukon vaihtopenkki hupeni poissaolojen vuoksi olemattomiin, kun Hanna Hirvonen loukkasi itseään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?