Opetustilat:  Pälkäneen yhteiskoulun ja lukion evakkoluokat otetaan käyttöön parin viikon kuluttua

Yhteiskoulun väistötilat pystytettiin

Väitötilat muistuttavat omakotitaloa tai pientä alakoulua. Yksi luokkatila saatiin paikoilleen tiistaiaamuna jo ennen auringonnousua.

Yhteiskoulun ja lukion odotetut väistötilat kuljetettiin maanantai-iltana Pälkäneelle ja pystytettiin  tiistaina paikoilleen koulun takapihalle. Matala omakotitalon näköinen rakennus koottiin kahdesta osasta,  ja se otetaan koulun käyttöön parin viikon kuluessa. Väistötilaa tarvitaan, koska koulun pohjakerros on suljettu mahdollisten kosteus- ja homevaurioiden tutkimuksen ja korjaustoimenpiteiden ajaksi.

Toistaiseksi ei ole olemassa tarkkaa aikataulua siitä, kuinka kauan ylimääräistä rakennusta tarvitaan. Niiden käytöstä on tehty kuitenkin pitkä sopimus – muutamassa kuukaudessa evakkotilojen käytöstä ei päästä.

– Joka tapauksessa järjestely on väliaikainen. Kaikki pihassa muutetaan entisille paikoilleen heti, kun väistötiloista voidaan luopua, yhteiskoulun ja lukion rehtori Jouni Piippo muistuttaa.

Uudessa piharakennuksessa on kaksi luokkahuonetta, joista toiseen tulee kuvataiteen opetustila. Vanha kuvataideluokka sijaitsee koulurakennuksen suljetussa pohjakerroksessa.

Toinen luokkatila odotteli aamulla lavetilla, kun ensimmäistä puolikasta pystytetiiin.

Toinen on tavallinen luokka, jota voidaan käyttää minkä tahansa aineen opetukseen.

Jouni Piipon mielestä väliaikainen rakennus asettuu hyvin koulun takapihan kulmaan.

– Olemme tyytyväisiä. Uudet pihajärjestelyt onnistuivat mielestäni hyvin eivätkä haittaa koulun välitunti- tai urheilutoimintaa. Olen iloinen myös siitä, että vaikka rakennus on väliaikainen, se näyttää oikealta talolta eikä parakilta, vaikka sitä sillä nimellä välillä kutsutaankin, Piippo kertoo.

Koulun takapihan asvalttialue pienenee sen verran kuin polkupyöräkatokset vievät tilaa, mutta jalkapallokenttä pysyy varsinaisen pelialueen osalta ehjänä.

Väliaikaisen rakennuksen toimitti Teijo-Talot Oy.

 

Väistötilat mahtunevat budjettiin

Väistötilojen pystyttämisestä ja käytöstä aiheutuvia kustannuksia ei osattu ottaa huomioon vuoden 2013 talousarviossa, joten sivistyslautakunta on esittänyt 38 500 euron suuruista lisämäärärahaa kustannusten peittämiseksi.

Kunnanhallitus toteaa, että hankintoja ei voida pitää investointimenoina, joten niitä on käsiteltävä käyttötalousmenona. Kunnanhallituksen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että hankinnat voidaan toteuttaa koulu- ja kirjastopalvelujen nykyisen talousarvion puitteissa. Se esittää käyttötalouden määrärahaa haettavaksi kunnanvaltuustolta loppuvuoden aikana, mikäli osoittautuu, että siihen on tarvetta.

Rakennumiehet uurastivat väistötilojen kimpussa varhaisesta aamusta asti. Talon puolikkaat kuljetettiin Pälkäneelle maanantai-iltana.

Kommentit (14)

  1. Mikä höskä!

    No voi voi, tässäkö tilassa sitten lukiota pidetään? Hirveät tilat lukion kuvataiteen opetukselle. Ja oppilasmäärä sen kun vaan supistuu!
    Onkos tämäkin sen lukion kehitämisryhmän ideoita?

  2. miina

    Kyllä armeijan komentoteltoista olisi saanut paljon makeemman näköisen ja käytännöllisemmän väestötilan.
    Ja samalla olisivat oppilaat päässeet tutustumaan käytännön töihin kun olisivat pistäneet klapia kamiinaan ettei ala viluttamaan.

  3. Tyhjän puhumista

    Lopettakaa arvoisa koulunjohtaja löpinä tilojen väliaikaisuudesta! Väitän, että parakit on kunnassa pitempään kuin lukio tai nykyinen rehtori. Vai uskaltaako joku lyödä asiasta vetoa?

  4. kulttuuriteko

    ja sittenhän voi lukion siirtää kokonaan tuohon pihan rivitaloon, kun aloittavia opiskelijoita on suunnilleen se 10. Lyön vetoa, että lautakunta, kunnanhallitus ja valtuusto on edelleen niin sokeita että lukio on oltava kunnassa, koska lukio on oltava kunnassa!

  5. Lukion jäähyväiset

    Tällä parakilla naulattiin viimeiset naulat lukion arkkuun. Ei kai kukaan valitse tuollaista lukiota, jossa on joku pahvinen parakki luokkana. Oppilaat valitsevat Kangasalan lukion, jonne on nyt uusi ramppikin suoraan ohikulkutieltä.

  6. HappyNewYear

    Maalaisjuntit taas kommentoi, kun eivät tajua asioista mitään. Nämä ”parakit” ovat hyvinkin nykyaikaisia ja viihtyisiä. Mutta pälkäneläisasenteella tietysti kommentoidaan, vaikkei koskaan oltaisi kyseistä rakennusta paikallislehden palstaa lähempää nähtykään…

  7. hyvä ratkaisu...

    Parakit ovat laadukkaita, nykyaikaisia ja viihtyisiä, kuten aikaisemmassa kirjoituksessa mainitaan. Pälkäne ei ole ainoa kunta, missä ns. ”parakkeja” tullaan käyttämään. Parakkeja on kunnissa mm päiväkoteina, kouluina ja muissa tilanteissa, missä tarvitaan väliaikaisia ratkaisuja tilaongelmiin. Se on nopea ja toimiva ratkaisu.

  8. Kaameita parakkeja Pälkäneen lukiolla!

    Hei,
    kenen ideä on tuoda nuo rumat parakit koulurakennuksen eteen? Miksi koulu ei käytä palokunnan tiloja, jotka ovat iltapäivät vapaana?
    Lukion maineesta täytyy pitää huolta ja tämä on taas yksi askel ihan väärään suuntaan!
    Vai ollaanko lukiota salaisesti jo ajamassa alas?
    Onko tämä jo siis jo salaa päätetty?

  9. kaupunkilaistollo

    Tämä ”maalaisjuntti” aikoo takuulla suositella koulupaikkaa keväällä valitsevalle tytölleen lukiota, jossa on asianmukaiset tilat. Lisäksi naapurikunnat ovat uusissa lukioissaan valovuoden edellä opetusteknologiassa. Ei ole siis vaikeata sanoa hyvästejä yhteiskoulun homeelle!

  10. Hylätkää jo koko lukio

    Taannoin opettajatkin esiintyivät lehdessä ja paljastivat oireitaan lukion homeesta. Miksi laittaa lastansa tuollaiseen rakennukseen, josta voi olla seurauksena yliherkistyminen kaikelle homeelle koko loppuiäksi. Ja tämän lisäksi yo-kirjoituksissa Pälkäneen lukio on Pirkanmaan huonoin joka vuosi. Minun lapseni ei mene tuohon lukioon.

  11. sairas vääns

    Ettei tuo rakennelma vaan olisi tullut väärään osoitteeseen. Voisko joku teknisen väestä käydä vilkaisemassa, ettei vastaanottajan tiedoissa ole merkintää ”Obaman parakki”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?