Kausityöntekijät valitaan isommasta hakijajoukosta

Sappeen talvi tarjoaa työtä kymmenille sydänhämäläisille. Kausityöpaikkoja arvostavat etenkin nuoret, joille ei ole maaseudulla liikaa työtilaisuuksia. Taantuman ja työttömyyden myötä Sappeesta töitä hakevien ikähaitari on kasvanut.

– Teollisuuden alasajo alkaa näkyä hakijajoukossa, rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen kertoo.

Rinneyhtiön leivissä on talven aikana 40–50 työntekijää. He työskentelevät muun muassa lipunmyynnissä, välinevuokraamossa, lumetuksessa, rinnetyöntekijöinä ja kunnossapidossa. Lisäksi ravintolat ja hiihtokoulu palkkaavat omat työntekijänsä sesonkikaudeksi.

Työtehtävät pyritään järjestämään niin, että sopimukset voidaan tehdä koko talvikaudeksi. Esimerkiksi rinnetyöntekijät voivat ahkeroida alkutalven lumetuksessa.

Sappeen lumet tehdään noin kymmenen hengen porukalla. Vastuunkantajina on vakituista väkeä, ja monilla kausityöntekijöilläkin on kokemusta jo edellisvuosilta.

Matkailualalla ja laskettelukeskuksella on vetovoimaa nuorten keskuudessa. Eikä nuoria, aktiivisia hakijoita yhtään haittaa se, että työntekijät saavat myös kausikortin.

– Monet viihtyvät mäessä ennen työpäivää tai sen jälkeen. Se on pelkästään hyvä, sillä niin saa perspektiiviä koko alueen toimintaan ja palveluiden sujuvuuteen.

Sappee on pidetty työpaikka myös mukavien asiakkaiden vuoksi. Sappeen-päivä on perheelle tai työpaikkaporukalle odotettu juhlahetki, ja siksi ihmiset ovat liikkeellä aurinkoisella mielellä. Hyvä meininki tarttuu myös työntekijöihin – ja toisinpäin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?