Avajaisjuhla: Kyläyhdistys Vilpeilän Valpas järjesti kuntoilutempauksen

Pakkalan kevytväylä käveltiin, juostiin ja pyöräiltiin avatuksi

Nauha poikki. Destian työmaapäällikkö Ari Lehto sakset kädessä triathlonisti Kaisa Lehtonen vierellään.

Triathlonisti Kaisa Lehtonen, kyläyhdistys Vilpeilän Valppaan puheenjohtaja Hannele Valkeeniemi, Destian työmaapäällikkö Ari Lehto ja ely-keskuksen aluevastaava Raija Kreutzer.

Pakkalan ja Sahalahden keskustan yhdistävä kevyen liikenteen väylä on ollut jo muutaman viikon vilkkaassa käytössä. Kuntoilijoille avautui uusi vaihtoehto pururadan rinnalle, työmatkalaiset ja muutoin väliä säännöllisesti kulkevat nauttivat entistä paljon turvallisemmasta liikkumisesta.

Tievalojen syttyminen keväästä syksyyn jatkuneiden rakennustöiden päätteeksi huipensi pitkän odotuksen. Päätös kevytväylän tulosta kun tehtiin jo kymmenen vuotta sitten kuntaliitosneuvottelujen yhteydessä.

Uuden ja hienoksi kehutun väylän avajaisia vietettiin sunnuntaina kuinkapa muutoin kuin kulkemalla tuolla reitillä. Tyyli oli vapaa.

– Voi vaikka kontata tai mennä takaperin, Hannele Valkeeniemi kyläyhdistys Vilpeilän Valppaasta evästi lähtijöitä.

Liikkujat suosivat kuitenkin perinteisiä etenemiskeinoja. Edestakainen, yhteensä runsaan neljän kilometrin mittainen taival taittui kävellen, juosten tai pyöräillen. Nuorimmat osallistujat matkasivat rattaissa ja vaunuissa.

 

Triathlonmestari tarjosi kiriapua

Sonja Kalliomäki ja Kaisa Lehtonen taittoivat matkaa yhdessä. Sonja voitti loppukiritaistelun.

Moninkertainen triathlonin Suomen mestari Kaisa Lehtonen tarjosi reippailijoille kiriapua. Juoksuseuraksi lähtijät olivat vähissä, mutta pyöräilijät pysyivät Lehtosen vauhdissa.

– Alamäissä minä sanoin sille moro, mutta ylämäissä se sanoi taas minulle moro, Sonja Kalliomäki puuskutti mestarista voiton tuoneen kiritaistelun jälkeen.

Kaikkiaan noin 70 reippailijaa kulki ainakin yhden kerran edestakaisen matkan Kontulan ja pururadan parkkipaikan välillä.

Sään puolesta hienot puitteet tapahtumalle valmistivat pilvien lomitse pilkahdellut aurinko ja vasta tapahtuman jälkeen alkanut tihkusade. Ilmaiset grillibroilerit, kahvit ja mehut takasivat sen, ettei liikkua tarvinnut tyhjin vatsoin.

 

Työmaapäällikkö omalta kylältä

Väylän avajaisissa nauhan leikkasi Destian työmaapäällikkö Ari Lehto. Oman kylän asukkaaksi esittäytynyt Lehto sai keväästä syksyyn saakka kestäneiden rakennustöiden ajan kulkea tavallista lyhyempää työmatkaa.

– Hyvin tehty, pitäisi kestää, Lehto luonnehti valmista työtä.

Kontulan pihalla tarjottiin grillibroileria, kahvia ja mehua.

Valmistumisen jälkeen vastuu väylän hoidosta kuuluu Pirkanmaan ely-keskukselle. Myös siellä työskentelee Pakkalan kylän ihminen, sieltä lähtenyt ja siellä nyt asuva, aluevastaava Raija Kreutzer (o.s.Kiviranta).

– Tienkäyttäjän linjalle, numeroon 0200 2100, voi soittaa, jos on väylän kuntoon liittyvää asiaa. Sitä kautta asia tulee minun tietooni.

Pakkalantietä säännöllisesti ajava Kreutzer sanoi kevytväylän tulleen varmasti tarpeeseen.

– Ajoin mihin aikaan tahansa, aamulla, päivällä tai illalla, niin aina siellä tien reunassa kulki joku. Uusi väylä on nyt aivan loistava, hän kiitteli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?