Pikkukoulujen palvelujen tuottajien valinta helmikuussa

Kangasalan kunta on luopumassa ateria-, siivous- ja kiinteistöhuoltopalveluista kuudella koululla. Näihin etsitään toimijoita kilpailutuksella, joka on määrä toteuttaa talven aikana. Tavoitteena on saada tarjouspyynnöt hiottua kuntoon marraskuussa ja tarjouspyynnöt kuntaan tammikuussa. Kangasalan kunta ostaa kilpailutuksen Kuntien Hankinnat Oy:ltä eli Kuhalta, joka arvioi tekevänsä valintaesityksen helmikuun puolivälissä.

Tarjoukset tehdään nykyisiin oppilasmääriin perustuen, ja uudet palvelutuotantotavat on määrä ottaa käyttöön ensi syksynä. Sopimuskautta on suunniteltu kolmevuotiseksi, jonka lisäksi siinä olisi kahden vuoden optio.

Ensi vuoden talousarvioon on kilpailutuksen kautta arvioitu saatavan lisää

Kuntien hankinnat Oy:n eli Kuhan Mervi Haataja (keskellä) esitteli julkisten hankintojen tekoprosessia.

tehokkuutta vähintään kymmenen prosenttia. Arvion osuvuus varmistuu, kun tarjoukset on saatu.

Hallintojohtaja Jonna Sillman-Solan mukaan kohteiden kilpailutus koskee noin 15 henkilön työpanosta. Henkilökunta sijoitetaan jo olemassa oleviin tai uusiin kunnan kohteisiin, joskin osa henkilöstöstä on esimerkiksi jäämässä eläkkeelle. Sillman-Sola muistuttaa, että ateria- ja siivous- sekä kiinteistönhoitopalveluissa työskentelee yli 200 ihmistä, joten luontaista vaihtuvuuttakin on jonkin verran.

Jo aiemmin tänä vuonna ateria- ja siivouspalveluissa haettiin toimintaan lisätehoja ja tehtiin kaikki siivouspalvelukohteet kattava siivousmitoitus, jossa käytettiin valtakunnallisen ohjelman lisäksi työaikaseurantaa.

Hallintojohtaja Sillman-Solan mukaan tarjouspyyntöön on haluttu sekä isoja että pieniä kohteita, jotta tarjouksia saataisiin erikokoisilta yrityksiltä.

– Ei ole järkevää rakentaa niin isoja kokonaisuuksia, että vain yksi toimija pystyy tarjoamaan. Jos tarjoajia on vain yksi, hinta ei varmasti ole silloin halvin mahdollinen, näkee myös Kuntien Hankinnat Oy:n hankintapäällikkö Mervi Haataja.

Kohteita ja niiden kilpailutukseen liittyviä asioita esiteltiin viime viikolla valtuustosalissa Kangasalla. Tilaisuus oli hyödyllinen molemmin puolin; kunta huomasi kohteiden kiinnostavan yrityksiä ja paikalla olleet yrittäjät puolestaan nostivat esiin vielä keskeneräisiä kohtia hankkeen suunnittelussa. Tällainen oli esimerkiksi pohdinta siitä, sisällytetäänkö lumityöt kiinteistönhoitosopimuksiin vai hoidetaanko auraukset kunnan toimesta.

Kaavaillut osatarjousalueet

Ateria- ja siivouspalvelut

1.    Tursolan alue: koulu ja päiväkoti, Havisevan koulu, Asari ja kirjastoauto Konsta

2.    Raikun koulu

3.    Kautialan koulu

4.    Lahdenkulman koulu

5.    Vilpeilän koulu

 

Kiinteistönhoitopalvelut

1.    Tursolan alue: koulu ja päiväkoti, Asari

2.    Havisevan koulu

3.    Raikun koulu

4.    Kautialan koulu

5.    Lahdenkulman koulu

6.    Vilpeilän koulu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?