Kultamitalikahvit: Sami Koskela harjoitteli juhlintaa Honkalassa

Maailmanmestaruus poiki kutsun presidentin itsenäisyysjuhliin

Kun urheilija tavoittelee lajissaan maailman parhaan titteliä, tinkimätön harjoittelu ja järkkymätön motivaatio eivät yksin riitä. Arvokisasuorituksessa pitää kaiken osua kohdalleen, että pääsee kipuamaan palkintopallin keskimmäiselle korokkeelle.

Kokeneelle ITF taekwon-don MM- ja EM-kisakävijälle Sami Koskelalle sattui tämänvuotisissa Espanjan MM-kisoissa täydellinen päivä. Lopputuloksena Aitoon taekwon-doa edustava kangasalalaismies pokkasi kultamitalin tämän itämaisen kamppailulajin ehkä näyttävimmässä osa-alueessa, erikoistekniikkamurskauksessa.

Kilpailusuoritus koostui viidestä eri tekniikasta, joista jokaisella pyrittiin murskaamaan korkeimmillaan lähes kolmen metrin korkeudella olevia lautoja. Koskela potki tylysti kaikki laudat säleiksi – ainoana koko joukosta.

– Tarkalla se oli, sillä toisessa suorituksessani kierrepotkuun jäi pieni tekniikkavirhe, josta toinen arvostelutuomari liputti hylkäystä. Onneksi päätuomari ratkaisi potkun hyväksytyksi, muuten olisin joutunut uusimaan ykkössijasta, Koskela muisteli kisan hikoiluttavia vaiheita.

Espanjalaiset kisajärjestäjät saivat mestarilta kiitosta.

– Urheilijan kannalta oli hienoa, että sain tietää suoritusvuoroni hyvissä ajoin etukäteen. Pystyin hoitamaan lämmittelyt parhaalla mahdollisella tavalla. Aina ei näin ole ollut, vaan joskus olen joutunut lähtemään suoritukseen kylmin jaloin.

 

Leppoisat mitalikahvit – ja uutta matoa koukkuun

Seuraavat täytekakut Sami Koskelalle tarjoaa presidentti Sauli Niinistö itsenäisyyspäivänä.

Koskelan mitalikahvit hörpittiin tiistai-iltana Aitoon Honkalassa, onhan hän edustanut sikäläistä seuraa koko uransa. Muhkea marttavoimin valmistunut täytekakku oli saanut koristuksekseen asianmukaisen mustan vyön.

Onnittelijoita ja kahvittelijoita kokoontui Honkalaan seitsemisenkymmentä henkeä. Mukana olivat tietysti itseoikeutettuina sankarin perheenjäsenet.

Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Ilkka Naulapää oli järjestänyt kahvinjuonnin oheen katsottavaksi videonäytteitä Koskelan uran varrelta. Naulapää myös tenttasi maailmanmestaria kisoihin valmistautumisesta ja itse kilpailun kulusta.

Vaatimattomana miehenä Koskela ei suurta numeroa saavutuksestaan tehnyt. Olemuksesta huokui kuitenkin iloa ja tyytyväisyyttä pitkäaikaisen unelman täytyttyä.

Mestarismies ei aio ripustaa kisapukuaan naulaan, vaikka ikä lähestyykin neljänkympin rajapyykkiä.

– Kun kerran kunto on näinkin hyvä, niin enköhän helmikuussa yritä SM-kisoista lunastaa paikkaa kevään EM-taistoihin. Sitä EM-kultaa kun ei palkintokaapissani vielä ole.

 

Juhlinta jatkuu joulukuussa

Sami Koskelan ja hänen vaimonsa Minnan juhlinta ei loppunut mitalikahvitteluihin. Loppuviikosta posti toi nimittäin heidän kotiinsa kirjeen Tasavallan Presidentiltä. Kuoresta löytyi kutsu itsenäisyyspäivän vastaanotolle Tampere-taloon.

 

 

Sami Koskela

Ikä: 37 vuotta

Syntynyt: Tampereella, asui lapsuutensa ja nuoruutensa Luopioisten Rautajärvellä

Asuinpaikka: Kangasala

Perhe: vaimo Minna, pojat Jussi 6 vuotta ja Pekka 4 vuotta

Ammatti: lääkäri, erikoistumassa anestesiaan ja tehohoitoon

Työpaikka: TAYS

Laji: ITF taekwon-do

MM-kisamenestys: 4 kertaa mukana, 1 kulta (2013)

EM-kisamenestys: 10 kertaa mukana, 1 henk. koht. hopea (2004), 3 pronssia, 6 joukkuemitalia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?